یک مدیر نفتی اعلام کرد لزوم توجه پیمانکاران به توسعه قراردادهای صنعت نفت مدیرکل نظام مدیریت دارایی فیزیکی وزارت نفت، الزامهای استقرار این نظام در صنعت نفت را برشمرد و گفت: توسعه این نظام نیازمند مشارکت همه تشکلهای ذینفع و مستلزم کار گروهی، برنامهریزی منظم و پیوسته و حمایت مدیران ارشد است. به گزارش مناقصهمزایده […]
یک مدیر نفتی اعلام کرد
لزوم توجه پیمانکاران به توسعه قراردادهای صنعت نفت
مدیرکل نظام مدیریت دارایی فیزیکی وزارت نفت، الزامهای استقرار این نظام در صنعت نفت را برشمرد و گفت: توسعه این نظام نیازمند مشارکت همه تشکلهای ذینفع و مستلزم کار گروهی، برنامهریزی منظم و پیوسته و حمایت مدیران ارشد است.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از وزارت نفت، علیرضا اصلعربی، مدیرکل نظام مدیریت دارایی فیزیکی معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت با بیان این مطلب افزود: پس از ابلاغ نظامنامه مدیریت دارایی فیزیکی نفت در سال ۹۳ از سوی وزیر نفت، عملیات اجرایی در شرکتها و مجتمعهای عملیاتی و غیرعملیاتی در دستور کار قرار گرفت.
وی گفت: این نظامنامه بر اساس استاندارد PASS۵۵ که در سال ٢٠٠٨ به درخواست شرکتهای بزرگ (که عمدتاً دارای تجهیزات عملیاتی گرانقیمت و مؤثر در تولید بودند) تهیه شده، در بیشتر کشورهای نفتی و غیرنفتی دنیا ملاک صیانت از داراییهای فیزیکی است. این استاندارد با گذراندن دوره صلاحیت کاربردی در سال ۲۰۱۴ به استاندارد جهانی تبدیل و در قالب ISO۵۵۰۰۰ به شرکتها عرضه شده است.
اصل عربی با بیان اینکه معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت با ایجاد یک ساختار سازمانی جدید با عنوان اداره کل نظام مدیریت داراییهای فیزیکی، سیاستگذاری، برنامهریزی، هدایت و نظارت بر استقرار نظام مدیریت داراییهای فیزیکی صنعت نفت را عهده دار است، به فعالیتهای انجام شده به منظور پیادهسازی این نظام در صنعت نفت اشاره کرد و گفت: موانع پیادهسازی موفق نظام مدیریت داراییهای فیزیکی برای تأسیسات را میتوان در بخشهای فرهنگی، دانشی و عملیاتی شاهد بود که در بخش فرهنگی، توسعه این نظام بهکار گروهی، برنامهریزی منظم و پیوسته، تغییر بینش، آموزش و کارگردانی مدیران ارشد نیاز دارد و ما هنوز تا دستیابی به این نقطه، فاصله داریم.
ذینفعان اصلی توسعه نظام مدیریت داراییهای فیزیکی
مدیرکل نظام مدیریت دارایی فیزیکی معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت، ذینفعان اصلی توسعه این نظام را دولت، دانشگاهها، صاحبان دارایی، پیمانکاران، مشاوران، سازندگان، انجمنها و رسانهها اعلام کرد و افزود: توسعه این نظام منحصر به یک واحد یا یک صنعت نیست و مشارکت همه نهادها و تشکلهای ذینفع را میطلبد.
وی با اشاره به نقش دولت در پیادهسازی و توسعه این نظام گفت: دولت باید ضوابط و آییننامههای حاکمیتی و رگولاتوری را که شامل استانداردها و دستورعملهای اجرایی است تهیه و تدوین کند و همچنین قراردادهای همسان پیمانکاری، مشاوره، خرید خدمات و سایر را تحت عنوان «قرارداد تیپ» همسانسازی و در اختیار ذینفعان قرار دهد. ازسوی دیگر، دولت علاوه بر نرخگذاری خدمات و همسانسازی نرخها، باید صلاحیت گروههای ذیربط شامل مشاوران، کارشناسان، نرمافزارها و سایر نیازمندیهای صلاحیتی را ارزیابی کند و در اختیار ذینفعان قرار دهد.
اصل عربی در خصوص عملکرد دانشگاهها نیز در توسعه نظام مدیریت داراییهای فیزیکی صنعت نفت گفت: انجام پژوهشهای کاربردی، تأسیس مراکز مشترک با صنعت نفت و ایجاد رشتههای تحصیلی ذیربط از جمله مسایلی است که دانشگاهها در این باره باید در دستور کار قرار دهند.
تأسیس مرکز داراییهای فیزیکی صنعت نفت در دانشگاه صنعت نفت
وی در ادامه از برنامهریزی برای تأسیس مرکز داراییهای فیزیکی صنعت نفت در دانشگاه صنعت نفت بر مبنای تفاهمنامهای که به تازگی با این دانشگاه امضا شده است خبر داد و درباره وظایف صاحبان و مالکان داراییهای فیزیکی در صنعت نفت توضیح داد: توسعه سازمانی، بودجهریزی مناسب، سیستمدهی، دستورعملهای کارآمد، بهرهمندی از خدمات مشاوران و ارزیابی و بازنگری مستمر از جمله فعالیتهایی است که در این زمینه باید به آن پرداخته شود.
مدیرکل نظام مدیریت دارایی فیزیکی وزارت نفت، خاطرنشان کرد: توسعه سیستم مدیریتی بر اساس اصول مدیریت داراییهای فیزیکی، بهرهمندی از خدمات مشاور، شکلدهی یک سازمان پایدار ستادی، توسعه قراردادها و تأیید صلاحیت از جمله مسایل حایز اهمیتی است که پیمانکاران بخش داراییهای فیزیکی صنعت نفت باید به آن توجه کنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.