گیاهان دارویی زمینه‌ساز توسعه بام ایران

کشت گیاهان دارویی ظرفیتی درآمدزا است گیاهان دارویی زمینه‌ساز توسعه بام ایران چهارمحال‌وبختیاری به واسطه داشتن شرایط کوهستانی و توپوگرافی خاص محل رویش بیش از ۴۰۰ نوع گیاه دارویی است که باید از این ظرفیت برای توسعه استان بهره گرفت. به گزارش مهر، استان چهارمحال‌وبختیاری در رده مهم‌ترین رویشگاه‌های گیاهان دارویی کشور قرار دارد. این […]

کشت گیاهان دارویی ظرفیتی درآمدزا است

گیاهان دارویی زمینه‌ساز توسعه بام ایران

چهارمحال‌وبختیاری به واسطه داشتن شرایط کوهستانی و توپوگرافی خاص محل رویش بیش از ۴۰۰ نوع گیاه دارویی است که باید از این ظرفیت برای توسعه استان بهره گرفت.

به گزارش مهر، استان چهارمحال‌وبختیاری در رده مهم‌ترین رویشگاه‌های گیاهان دارویی کشور قرار دارد. این استان به واسطه کوهستانی بودن و داشتن شرایط خاص از جمله سردسیر بودن، بارش‌های قابل‌توجه برف، خاک حاصلخیز و… مرکز رویش بسیاری از گیاهان دارویی خاص و بسیار کمیاب است.

به لحاظ ویژگی‌های خاص طبیعی و اقلیمی و تنوع آب و هوایی منحصربه‌فرد استان چهارمحال‌وبختیاری بیش از ۴۰۰ نوع گیاه دارویی در این استان می‌روید که در برخی کشور‌های اروپایی از ارزش بسیار بالایی برخوردار است.

به لحاظ بافت اجتماعی و وابستگی‌های معیشتی مردم چهارمحال‌وبختیاری به طبیعت، مصرف گیاهان دارویی از دیرباز در این دیار مورد توجه بوده است و در حال حاضر هم در اکثر مناطق روستایی و عشایری استان، مصرف گیاهان دارویی در درمان برخی بیماری‌ها از جایگاه بالایی برخوردار است.

 هم اکنون این استان به واسطه داشتن پتانسیل رشد گیاهان دارویی زمینه توسعه این بخش را دارد و بسیاری از فارغ‌التحصیلان بیکار رشته‌های کشاورزی و منابع طبیعی می‌توانند در این مسیر وارد شوند و برای خود اشتغال ایجاد کنند و توسعه کاشت و فرآوری گیاهان دارویی می‌تواند زمینه برای توسعه استان را نیز مهیا کند.

کارشناس و پژوهشگر گیاهان دارویی در چهارمحال‌وبختیاری گفت: فرهنگ استفاده از گیاهان دارویی در سطح کشور و جهان در حال افزایش است به‌طوری که گرایش مردم به سمت داروهای شیمایی به خاطر داشتن عوارض در حال کاهش است.

سجاد حسینی تصریح کرد: باید از ظرفیت رویش گیاهان دارویی در چهارمحال‌وبختیاری بهره‌گیری شود و تلاش کرد این بخش در چهارمحال‌وبختیاری توسعه یابد.

وی ادامه داد: کشت گیاهان دارویی و تولید داروهای گیاهی از ظرفیت‌های پر درآمد در سطح جهان به شمار می‌رود که این بخش باید مورد توجه بیش‌تر قرار بگیرد.

وی ادامه داد: قیمت بالای گیاهان دارویی قابل مقایسه با محصولات زراعی از جمله گندم و جو نیست.

این پژوهشگر گیاهان دارویی تصریح کرد: به عنوان مثال کشاورزان گندم را کیلویی حدود یک‌هزارو۵۰۰تومان می‌فروشند و این در حالی است که یک کیلو گرم گیاه دارویی چندین برابر این قیمت است و درآمد کشاورزان از کشت گیاهان دارویی افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد: باید تلاش کرد از ظرفیت رویش گیاهان دارویی در این استان بهره‌گیری شود.

حسینی اظهار داشت: در حال حاضر گرایش مردم چهارمحال‌وبختیاری به سمت زعفران به عنوان یکی از گیاهان دارویی و پر کاربرد در زندگی مردم ایران در حال افزایش است.

رییس جهاد کشاورزی چهارمحال‌وبختیاری نیز در این خصوص اظهار داشت: چهارمحال‌وبختیاری ظرفیت‌های قابل‌توجهی برای توسعه و کشت گیاهان دارویی دارد.

ذبیح‌ا…غریب گفت: گیاهان دارویی نیاز آبی کمی دارند و محصولی با ارزش افزوده بالا به شمار می‌رود که باتوجه به کاهش بارش‌ها و خشکسالی در این استان می‌تواند جایگزین محصولاتی زراعی با نیاز آبی بالا شود.

وی رویش ۴۰۰ گونه گیاه دارویی در استان چهارمحال‌وبختیاری را نشان از مستعد بودن منطقه برای توسعه تولید این گونه‌ها عنوان کرد و گفت: هم اکنون ۶۰۰ هکتار از مزارع کم آب و سطح اراضی شیبدار شهرستان‌های مختلف استان به زیر کشت گیاهان دارویی از جمله زعفران و گل محمدی رفته است.

رییس جهاد کشاورزی چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به افزایش سالانه حداقل ۵۰۰ هکتار از اراضی مستعد استان به کشت گیاهان دارویی در برنامه ششم توسعه کشور، اظهار کرد: تغییر الگوی کشت از گیاهان آب بر به کم آب و توسعه کشت گیاهان دارویی در دستور کاری جدی دولت دوازدهم قرار دارد.

وی تصریح کرد: ظرفیت‌های زیادی برای توسعه کشت گیاهان دارویی در استان وجود دارد که باید با توجه به تشدید پدیده خشکسالی در منطقه، از این فرصت برای رونق کشاورزی استفاده کرد.

 

رییس جهاد کشاورزی چهارمحال‌وبختیاری تأکید کرد: توسعه کشت گیاهان دارویی در مناطق عشایری و روستایی زمینه‌ساز ایجاد اشتغال و درآمدزایی است.