قراردادهای جدید نفتی مناطق نفتخیز ‌جنوب در انتظار برگزاری مناقصه

قراردادهای جدید نفتی مناطق نفتخیز ‌جنوب در انتظار برگزاری مناقصه روس‌‌‌ها برای حضور در مناقصات نفت ایران خیز برداشتند حضور سرمایه‌گذار خارجی در پروژه‌های صنعت نفت و گاز باعث سرعت بخشیدن به توسعه میادین شده که این امر افزایش رقابت‌پذیری صنعت نفت ما را در عرصه بین‌الملل به دنبال دارد. به گزارش میزان، در اقتصاد […]

قراردادهای جدید نفتی مناطق نفتخیز ‌جنوب در انتظار برگزاری مناقصه

روس‌‌‌ها برای حضور در مناقصات نفت ایران خیز برداشتند

حضور سرمایه‌گذار خارجی در پروژه‌های صنعت نفت و گاز باعث سرعت بخشیدن به توسعه میادین شده که این امر افزایش رقابت‌پذیری صنعت نفت ما را در عرصه بین‌الملل به دنبال دارد.

به گزارش میزان، در اقتصاد ایران صنعت نفت به دلیل وجود منابع گسترده طبیعی از جایگاه ویژه برخوردار است و بنا بر آمار منتشره سهم قابل‌توجهی از درآمدهای کشور به این حوزه معطوف شده است.

اهمیت این موضوع با وجود منابع گازی و نفتی مشترک با کشورهای همسایه دو چندان می‌شود تا با استفاده از این امکان ایران در عرصه رقابت برای بهره‌گیری از این منابع عقب نیفتد که از نمونه‌های آن می‌توان به قرارداد طرح توسعه فاز ۱۱ پارس‌جنوبی میان شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیوم توتال فرانسه، شرکت ملی نفت چین (سی‌انپیسی) و پتروپارس اشاره کرد.

حمید دریس، مدیر امور فنی شرکت ملی مناطق نفتخیز ‌جنوب در خصوص قراردادهای نفتی با شرکت‌های داخلی و خارجی بیان کرد: در حال مذاکره با شرکت‌های متقاضی سرمایه‌گذاری هستیم، براساس مدل مناطق پس از بررسی طرح‌های دریافتی، یک طرح واحد به شرکت‌های واجد شرایط ارایه خواهد شد که براساس آن مذاکره یا مناقصه به انجام خواهد رسید.

وی تصریح کرد: قراردادهای جدید نفتی موسوم به مدل مد نظر مناطق نفتخیز‌ جنوب به هیأت مدیره شرکت ملی نفت ارایه شده است تا در پی آن شرکت‌های خارجی در کنار شرکت‌های داخلی برای سرمایه‌گذاری حضور داشته‌اند.

دریس گفت: عقد قرارداد با سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی زمان بر است و از آنجا که در مرحله تفاهمنامه، مستلزم انجام مطالعه جامع میادین و تهیه طرح توسعه ی مخازن هستیم به‌طور طبیعی زمان بر و نسبتاً طولانی است، لذا امیدواریم ظرف یک سال بتوانیم این تفاهمنامه‌ها را به قرارداد برسانیم.

دریس افزود: به همین خاطر قرارداد MOU (قرارداد محرمانگی) امضا و مطالعات مخزن انجام شده تا طرح NDP ارایه شود و هم اکنون در روند اداری قرار دارد تا در نهایت با برگزاری مناقصه یا مذاکره و یا هر شیوه‌ای که شرکت ملی نفت تشخیص دهد با منتخبین قرارداد منعقد شود.

مدیر امور فنی شرکت ملی مناطق نفتخیز‌ جنوب با اشاره به این‌که سرمایه‌گذاران چه داخلی و چه خارجی در صورت تمایل امکان حضور داشتند و محدودیتی برای آنها اعمال نشده، بیان کرد: تاکنون دو شرکت از روسیه به همراه شرکت برگس مطالعاتشان را به همراه طرح NDP به ما ارایه داده و منتظر پاسخ از سوی ما هستند.

دریس با تأکید بر این‌که مطالعات صورت گرفته از سوی کشورهای متقاضی هزینه بر و زمانبر است، گفت: MOU تعهدآور برای هیچ یک از دو کشور نیست به همین خاطر صنعت نفت در مورد مطالعات این کشور‌‌‌ها هزینه‌ای پرداخت نکرده است.

 

وی در توضیح قراردادهای بالادستی گفت: در حال حاضر علاوه بر مدل‌های قدیمی، قراردادی وزارت نفت قرارداد بالادستی با رویکرد میدان محور در دستور کار است.