۳۰ ازدرصد دشتهای کشور درگیر زمینلرزه خاموشند مشاور رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور با بیان اینکه فرونشست زمین به نوعی زمین لرزه خاموش تلقی میشود، گفت: ۳۰ درصد دشتهای کشور با فرونشست زمین مواجهند. مسعود مرسلی در حاشیه کارگاه آموزشی گفتوگوی آب ایران و استرالیا در تبریز در گفتوگو با ایرنا با بیان […]
۳۰ ازدرصد دشتهای کشور درگیر زمینلرزه خاموشند
مشاور رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور با بیان اینکه فرونشست زمین به نوعی زمین لرزه خاموش تلقی میشود، گفت: ۳۰ درصد دشتهای کشور با فرونشست زمین مواجهند.
مسعود مرسلی در حاشیه کارگاه آموزشی گفتوگوی آب ایران و استرالیا در تبریز در گفتوگو با ایرنا با بیان اینکه در بعضی دشتها زنگ خطر به صدا درآمده است، خاطرنشان کرد: مرگ آبخوان برگشتپذیر نیست.
وی با اشاره به وجود ۶۰۹ محدوده مطالعاتی در دشتهای کشور، گفت: دشتهای میناب هرمزگان، زرند کرمان، مهیار اصفهان و ورامین در استان تهران از جمله دشتهایی هستند که فرونشست زمین با چشم قابل مشاهده است.
وی با بیان اینکه دشتهای آذربایجانشرقی کمتر در معرض فرونشست هستند، خاطرنشان کرد: فرونشست زمین موجب تخریب شریانهای حیاتی و سیستمهای خدماتی در شهرها میشود.
مرسلی با اشاره به اینکه در فرونشست زمین تراکم آبخوانها افزایش یافته و تخلل کمتر میشود، گفت: در این وضعیت وزنی که توسط آب و خاک تحمل میشد، اکنون فقط توسط خاک تحمل میشود.
وی گفت: در صورت فرونشست زمین حتی اگر بارندگی هم افزایش یافته و برداشت آب کم شود، شرایط به وضعیت عادی برنمیگردد.
مشاور رییس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: هر چند فرونشست زمین تأثیر مستقیم در زمین لرزهها ندارد، ولی به هر حال موجب افتادگی زمین میشود و از این رو به زمین لرزه خاموش مشهور است.
به گزارش ایرنا، فرونشست میتواند در اثر پدیدههای طبیعی زمینشناسی مانند زمین لرزه، انحلال سنگهای گچی، نمکی یا آهکی، آب شدن یخها و حرکت آرام پوسته و خروج گدازه از پوسته جامد زمین یا فعالیتهای انسانی مانند معدنکاری، برداشت سیالات زیرزمینی مانند آبهای زیرزمینی، نفت یا گاز ایجاد شود، اما کارشناسان معتقدند کاهش شدید سطح آبهای زیرزمینی، مهمترین دلیل فرونشست زمین در ایران است.
کاهش بارش، مدیریت نکردن مصرف آب در بخش کشاورزی، رعایت نکردن سهمیه برداشت آب توسط برخی کشاورزان و استفاده از روشهای سنتی آبیاری، افزایش مصرف آب توسط صنایع و مردم موجب شده است تا بخش قابل توجهی از منابع آبی خشک شود و سطح سفرههای زیرزمینی به شدت پایین بیاید.
این مسأله موجب شده تا حفرههای تهی از منابع آبی در اثر وارد آمدن فشار طبقات فوقانی زمین فرو بریزد و پدیده فرونشست زمین در بسیاری از مناطق اتفاق بیفتد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.