یک عضو اتاق بازرگانی تهران گفت: تغییر نرخ ارز متناسب با تورم باعث افزایش صادرات میشود و این امر زمینه را برای حمایت از تولید داخلی و افزایش اشتغالزایی فراهم میکند. به گزارش باشگاه خبرنگاران بازار ارز نقش عمده در اقتصاد هر کشوری دارد تاجایی که پیشبینی فعالان اقتصادی نسبت به آینده اقتصاد به […]
یک عضو اتاق بازرگانی تهران گفت: تغییر نرخ ارز متناسب با تورم باعث افزایش صادرات میشود و این امر زمینه را برای حمایت از تولید داخلی و افزایش اشتغالزایی فراهم میکند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران بازار ارز نقش عمده در اقتصاد هر کشوری دارد تاجایی که پیشبینی فعالان اقتصادی نسبت به آینده اقتصاد به این امر بر میگردد و از عمده عوامل تأثیرگذار بر این بازار در سال گذشته میتوان به رفع تحریمها، کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی و تقویت دلار در بازارهای بینالمللی اشاره کرد.
اهمیت این بازار به حدی است که نوسان در این بخش قسمتهای مختلف اقتصادی اعم از صادرات، واردات، تولید، اشتغالزایی را تحت تأثیر خود قرار میدهد در همین راستا چند سالی میشود که بحث حتی تک نرخی شدن ارز مطرح شده است.
چند سالی میشود که مسؤولان در سمتهای مختلف وعده تک نرخی شدن ارز را میدهند و اخیراً معاون اول رییسجمهور نیز این حرف را به عنوان تکلیف، به دولت برای اجرا و محقق ساختن سیاست یکسانسازی نرخ ارز تا قبل از اتمام دوره دولت یازدهم ابلاغ کرده است و در این بین سیف معتقد است باید اجازه دهیم که بازار خود قیمت ارز را تعیین کند و بانک مرکزی از بروز هیجانات در بازار جلوگیری کند.
سیدرضی حاجیآقامیری، رییس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران با اشاره به اینکه نوسان نرخ ارز بیثباتی در عرصه اقتصاد کشور ایجاد میکند، افزود: ثبات نرخ ارز در جذب سرمایهگذار خارجی مؤثر است.
وی در خصوص آثار تک نرخی شدن ارز بر بازار افزود: تحقق این امر در بلندمدت دست رانتخواران را کوتاه میکند؛ به شرط آنکه بانک مرکزی ارز کافی در اختیار بازار قرار دهد تا سوءاستفادهای از سوی دلالان صورت نگیرد.
در همین راستا مهدیپورقاضی، رییس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران نیز در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران نیز اظهار داشت: تک نرخی شدن ارز به نوعی حمایت از تولید است.
وی افزود: تغییرات نرخ ارز در تمام دنیا به صورت محدود رایج است اما نباید فراموش کنیم که هرچقدر دامنه این نوسان کمتر باشد سرمایهگذاران بیشتری جذب اقتصاد میشود.
علاءالدین میرمحمد صادقی، نایب رییس اتاق بازرگانی تهران نیز در این خصوص گفت: نرخ ارز همگام با تورم تغییر نیافته است بنابراین در زمینه صادرات سود کمتری به تولیدکننده تعلق گرفته از اینرو دولت باید نسبت به افزایش نرخ ارز متناسب با تورم اقدام کند تا رشد صادرات تحقق یابد.
محمدرضا پورابراهیمی، نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران در خصوص تک نرخی شدن ارز گفت: ارز دو نرخی آسیب جدی به اقتصاد کشور میزند و این امر عدم کارآیی در حوزههای مختلف را نیز به دنبال دارد.
وی تصریح کرد: برنامهریزی صحیح در راستای بهبود اقتصاد کشور با تک نرخی شدن ارز امکانپذیر است.
پورابراهیمی همچنین تأکید کرد: نقل و انتقال وجوه ارزی و منابع ناشی از فروش نفت به داخل کشور و سرمایهگذاری در بخشهای تولیدی تراز تجاری مثبتی را برای کشور رقم میزند.
نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تک نرخی شدن ارز، تشکیل یک بازار نقدی در اقتصاد را به دنبال دارد و شفافیت در اقتصاد و انجام معاملات مرتبط با قراردادهای آتی ارز را نیز محقق میکند و به تبع آن ریسکپذیری در سرمایهگذاری ایجاد میشود.
پورابراهیمی در پایان اظهار داشت: ارز دو نرخی فساد و رانتخواری در کشور ایجاد میکند و سوءاستفاده دلالان طی سالهای اخیر، بیانگر این امر است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.