افزایش ۱٫۶ میلیونی مستأجران طی ۵ سال اخیر

افزایش ۱٫۶ میلیونی مستأجران طی ۵ سال اخیر عضو کمیسیون عمران مجلس، گفت: مهاجرت گسترده به شهر‌ها و همچنین ناکارآمدی تسهیلات مسکن برای خرید خانه به افزایش ۱٫۶ میلیونی مستأجران در ۵ سال اخیر منجر شده است. به گزارش خانه‌ملت، حمید‌بنایی با انتقاد از افزایش تعداد مستأجران در طی سال‌های اخیر طبق سرشماری نفوس و […]

افزایش ۱٫۶ میلیونی مستأجران طی ۵ سال اخیر

عضو کمیسیون عمران مجلس، گفت: مهاجرت گسترده به شهر‌ها و همچنین ناکارآمدی تسهیلات مسکن برای خرید خانه به افزایش ۱٫۶ میلیونی مستأجران در ۵ سال اخیر منجر شده است.

به گزارش خانه‌ملت، حمید‌بنایی با انتقاد از افزایش تعداد مستأجران در طی سال‌های اخیر طبق سرشماری نفوس و مسکن سال گذشته، گفت: افزایش ۱٫۶ میلیونی مستأجران در ۵ سال اخیر رقم بسیار بالایی است که عوامل بسیاری در آن دخیل است.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با بیان این‌که یکی از عمده دلایل رشد اجاره‌نشینی در سال‌های اخیر مهاجرت از روستا‌ها به شهر‌ها بوده است، افزود: ناتوانی در خرید خانه در کلان‌شهر‌ها اجاره‌نشینی را افزایش داده است.

حاشیه‌نشینی از تبعات مهاجرت از روستا‌ها به شهر‌ها است

نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر این‌که رفع مشکلاتی همچون اشتغال و مسکن در روستا‌ها می‌تواند مشکل مسکن در شهر‌ها را مرتفع کند، تصریح‌کرد: تا زمانی که روستا‌ها از امکانات شهری تهی باشند تمایل به مهاجرت و در نتیجه تبعات آن همچون رشد اجاره‌نشینی دامن کشور را خواهد گرفت.

بنایی با بیان این‌که حاشیه‌نشینی در اطراف کلان‌شهر‌ها از تبعات دیگر بی‌توجهی به روستا‌ها است، گفت: دولت برای حل بسیاری از معضلات شهری که اقتصادی کشور را درگیر مشکلات عدیده کرده باید نگاه خود را به روستا‌ها کرده و توزیع امکانات در آن مناطق را تقویت کند.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با تأکید بر این‌که بازار اجاره مسکن درگیر حرف‌های شعاری و بدون عمل شده است، افزود: متأسفانه تسهیلات‌دهی در حوزه مسکن نیز کافی نبوده زیرا اگر کافی بود قدرت خرید مردم افزایش یافته و به این ترتیب بازار اجاره رونق نمی‌گرفت.

سازوکار مشخصی برای ساماندهی بازار مسکن وجود ندارد بنایی با بیان این‌که دولت باید سازوکار مشخصی برای ساماندهی بازار مسکن در نظر بگیرد، گفت: با ادامه وضعیت فعلی هر روز بر تعداد مستأجران افزوده شده و به این ترتیب با افزایش تقاضا گرانی نیز بر بازار اجاره بها محتمل است.

وی ادامه‌داد: باید شرایط به گونه‌ای سیاست‌گذاری شود که در ابتدا بازگشت به روستا و مهاجرت معکوس در دستور کار قرار بگیرد و پس از آن تسهیلات ارزان با هدف تقویت قدرت خرید مردم ارایه شود تا به این ترتیب نیاز به تأمین مسکن به روش اجاره نباشد.

 

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، یادآورشد: از تبعات بی‌توجهی به تعداد مستأجران در کشور افزایش شغل‌های کاذب به علت مهاجرت به کلان‌شهر‌ها است که به‌طور حتم پیامدهای نامناسبی برای کشور به همراه خواهد داشت از این رو دولت باید هر چه سریع‌تر برنامه مشخصی برای بهبود وضعیت بازار مسکن به ویژه در حوزه اجاره داری ارایه کند.