ورود قرادادهای گازی به فاز جدید تجارت عقد قراردادهای بینالمللی نظیر صادرات گاز بین ایران و هر یک از کشورهای همسایه، به صورت بالقوه میتواند به شکوفایی اقتصادی و بهبود تدریجی توان اقتصادی هر دو کشور منجر شود. نزدیکی سطح توسعه اقتصادی، نزدیکی فاصله جغرافیایی و نیز اشتراکات گسترده فرهنگی- اجتماعی، عواملی هستند که میتوانند […]
ورود قرادادهای گازی به فاز جدید تجارت
عقد قراردادهای بینالمللی نظیر صادرات گاز بین ایران و هر یک از کشورهای همسایه، به صورت بالقوه میتواند به شکوفایی اقتصادی و بهبود تدریجی توان اقتصادی هر دو کشور منجر شود. نزدیکی سطح توسعه اقتصادی، نزدیکی فاصله جغرافیایی و نیز اشتراکات گسترده فرهنگی- اجتماعی، عواملی هستند که میتوانند شانس موفقیت قراردادهای صادرات گاز ایران با کشورهای همسایه را افزایش دهند.
به گزارش نفت ما، قراردادهای تجارت گاز بین ایران و کشورهای همسایه، میتواند منجر به رونق پایدار در همکاریهای تجاری و اقتصادی ایران با این کشورها شده و در نتیجه با گره زدن اقتصاد کشورها زمینهساز اتحاد استراتژیک بین ایران و کشورهای همسایه شود. از سوی دیگر حضور فعال کشورمان در بازارهای جهانی گاز و کسب شرکای تجاری در این زمینه میتواند به توسعه سهم ایران از این تجارت در نقاط دیگر جهان چه در زمینه تجارت گاز طبیعی از طریق خط لوله و چه از طریق مبادلات از طریق گاز طبیعی مایع شده (ال.ان.جی) کمک کند، سبب پر رنگ تر شدن نقش صنعت گاز ایران و به تبع آن افزایش قدرت دیپلماسی کشور در عرصه جهان میشود.
بر همین اساس شرکت ملی نفت ایران با توجه به ذخایر عظیم هیدروکربوری بهویژه گاز طبیعی در راستای تثبیت حضور فعال در بازار تجارت جهانی گاز، در سال۱۳۸۱ اقدام به تأسیس شرکت ملی صادرات گاز ایران با مأموریت توسعه پروژههای صادرات گاز طبیعی کرد که اهم فعالیتهای این شرکت برنامهریزی، بازاریابی و مذاکره جهت عقد قراردادهای تجارت گاز و توسعه سرمایهگذاری در زمینههای مرتبط با این صنعت در ایران و جهان میباشد.
در برنامه آقای زنگنه برای ۴ سال آتی، در زمینه نقشآفرینی جدی در صادرات گاز، آمده است که مقاصد صادراتی کشورهای همسایه به خوبی به عنوان مقاصد صادراتی با صادرات گاز از سالانه ۱۰ میلیارد مترمکعب کنونی به ۴۰ میلیارد متر مکعب در سال، هدفگذاری شده است. همچنین با بهرهبرداری از پروژه «ایران ال.ان.جی» (با ظرفیت ۱۸ میلیارد مترمکعب در سال)، ایران میتواند صادرات گاز خود را تا سال ۱۴۰۰ به ۷۰ میلیارد مترمکعب در سال برساند. با توجه به عدم برخورداری ایران از سهم مناسب در بازار جهانی انرژی، مسایل فنی و حقوقی صنعت نفت و گاز، صرفاً با افزایش تولید گاز حل نمیشود. تحولات پیش آمده، ایران را مجبور به بررسی دوباره و نگاهی جدیتر به ال.ان.جی در راهبردهای بخش نفت و گاز کرد. عواملی که بر تغییر در راهبرد وزارت نفت در این زمینه نقش داشتهاند، عبارتند از:
۱-رشد تولید گاز، ۲-دسترسی به فناوری غربی، ۳- چشمانداز تقاضا برای ال.ان.جی، ۴- تغییر واقعیتهای ژئواستراتژیک، ۵- تعهد به متوقف کردن اشتعال گاز.
در همین راستا اقدام اخیر معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران که با صدور حکمی مهرانامیرمعینی را به عنوان مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز ایران NIGEC منصوب کرد، در جای خود قابل تأمل است. این امر قطعیت و اشراف کامل وزارت نفت به اهمیت احیای شرکت ملی صادرات گاز به عنوان یک نهاد تخصصی در زمینه تجارت گاز در عرصه بینالمللی نشان میدهد. این درحالی است که شرکت ملی صادرات گاز ایران به عنوان تنها مرکز تخصصی در زمینه مذاکره و عقد قراردادهای گازی است که با این اقدام این مهره گازی از بلاتکلیفی یکساله بیرون آمد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.