محیط ‌زیست تهران، ۹ برابر بحرانی‌تر از میانگین جهانی است

  عضو هیأت علمی دانشگاه تهران گفت: وضعیت محیط ‌زیست تهران، ۹ برابر بحرانی‌تر از میانگین جهانی بوده و در طول ۵۱ سال اخیر بیش‌تر از حد ظرفیت زمین از اکوسیستم آن بهره‌برداری کردیم. مجید مخدوم، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص وضعیت محیط‌‌زیست کشورمان اظهار داشت: محیط‌‌زیست […]

 

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران گفت: وضعیت محیط ‌زیست تهران، ۹ برابر بحرانی‌تر از میانگین جهانی بوده و در طول ۵۱ سال اخیر بیش‌تر از حد ظرفیت زمین از اکوسیستم آن بهره‌برداری کردیم.

مجید مخدوم، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص وضعیت محیط‌‌زیست کشورمان اظهار داشت: محیط‌‌زیست ما از بحران، بحرانی‌تر است و تهران ۹ برابر، بحرانی‌تر از میانگین جهانی برآورده شده است.

وی ادامه داد: از ۱۶۵ میلیون هکتار خاک تنها دو میلیون هکتار خاک حوزه در کشورمان باقی مانده است.

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با بیان این که ۹۹ درصد شهر‌‌‌ها و ۷۰ درصد روستاهای کشورمان آب لوله‌گذاری دارند، گفت: در سطح کشور تنها ۴۰ درصد از فاضلاب‌ها تصفیه و ۲۰ درصد از پسماند‌‌‌ها بازیافت می‌شود و تمام مشکلات محیط‌زیستی کشور ما در تعدد مراکز تصمیم‌گیری برای این حوزه است.

مخدوم افزود: ۵۸ سازمان، کار محیط‌زیست را انجام می‌دهند و ارگان محیط‌زیست کشورمان ۵۷ رقیب دارد.

وی با بیان این‌که بودجه ساخت یک سد از سالانه بودجه محیط‌زیست بیش‌تر است، تصریح کرد: هم‌اکنون در مجلس لایحه خانمان‌برانداز اصلاح قانون حفظ اراضی کشاورزی و باغات در حال تصویب است.

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با اشاره به این‌که آگاهی محیط‌زیستی مردم باید ارتقاء یابد، گفت: اگر تمام دستگاه‌ها با ورود و حمایت مردم به اصول گنجانده شده در سیاست‌های کلی نظام در حوزه محیط‌زیست عمل کنند؛ وضعیت محیط‌‌‌‌ها بهبود می‌یابد.

مخدوم تأکید کرد: مردم باید بدانند و درک کنند که فراهم شدن پناه، غذا و کارآفرینی در سایه محیط‌ زیست سالم محقق می‌شود و اگر خللی در این حوزه انجام گیرد مطمئناً فراهم کردن ۳ اصل مذکور لازم برای زندگی با اختلال مواجه خواهد شد.

وی با بیان این‌که زمین پهناور ما میلیون اکوسیستم دارد و هر اکوسیستم به دلیل نوع و ترکیب ساختاریش عملکرد و ظرفیت بهره‌وری متفاوتی خواهد داشت، گفت: متأسفانه در ۵۱ سال اخیر از ظرفیت‌های اکوسیستم‌های کشور خود به نحو بسیار بد و بالاتر از ظرفیت آن‌‌‌‌ها استفاده کرده‌ایم.

 

عضو هیأت علمی دانشگاه تهران تأکید کرد: اگر در سال ۵۵ آمایش سرزمین را انجام می‌دادیم اکنون وضعیت محیط‌زیستمان این نبود چرا که اکنون ما زیر صفر هستیم، به این امید که با جبران ۴۰ سال عقب‌‌افتادگی در اجرای آمایش سرزمین به سال صفر برسیم.