عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران خبر داد قرنطینه مرغداریهای تخم گذار به دلیل گسترش آنفولانزا عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران و فعال صنعتی دام و طیور گفت: در حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد گلههای مرغ تخمگذار کشور به دلیل آنفولانزا از بین رفته و معدوم شدهاند، اینها تا بخواهند جایگزین شوند، حداقل ۶ ماه […]
عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران خبر داد
قرنطینه مرغداریهای تخم گذار به دلیل گسترش آنفولانزا
عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران و فعال صنعتی دام و طیور گفت: در حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد گلههای مرغ تخمگذار کشور به دلیل آنفولانزا از بین رفته و معدوم شدهاند، اینها تا بخواهند جایگزین شوند، حداقل ۶ ماه زمان لازم است، یعنی تا دو مرتبه جوجههای جدید بزرگ شوند، تخمگذاری کنند و به چرخه تولید برگردند زمان خواهد برد.
مهدیمعصومی با اشاره به اینکه معمولاً در ۶ ماهه دوم سال مصرف تخممرغ هم در کشور افزایش پیدا میکند، اظهارکرد: همزمان شدن معدومسازی مرغها با زمان افزایش مصرف سال و افزایش تقاضا در کشور باعث شد که شکی ناگهانی را در بازار شاهد باشیم و حالا باید صبر کنیم تا از این شرایط عبور کنیم و همه چیز به وضعیت قبلی باز گردد و در این مقطع طبیعی است که شاهد افزایش قیمتها و قیمتهای هیجانی در بازار باشیم.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا آنفولانزا و شیوع آن در مرغداریها ادامه دارد یا کنترل شده است، گفت: مرغ تخمگذار به جهت اینکه در جریان تولید رفت و آمدهایش زیاد است، بیشتر در خطر ابتلا به آنفولانزا قرار دارد، ببینید در یک واحد مرغ گوشتی اول فصل خاص جوجه میریزند و بعد از گذشت حدود دو ماه برداشت انجام میشود، اما در واحد مرغ تخمگذار رفت و آمدها به داخل واحد خیلی زیاد است، باید دانه وارد شود، تخممرغ خارج شود و… و همین موضوع خطر بروز بیماری و ابتلای مرغها را افزایش میدهد زیرا آنفولانزا یک ویروس است.
معصومی همچنین در پاسخ به اینکه بیماری تاکنون بیشتر در شهرهای البرز، قزوین، اخیراً قم، اصفهان و آذربایجانشرقی دیده شده است، گفت: این استانهایی که هماکنون درگیر شدهاند در واقع مهمترین تولیدکنندگان کشور هم محسوب میشوند. طبق پیشبینیها و با توجه به وضعیت کنونی ما همچنان معدومسازی مرغها را در روزهای آینده هم خواهیم داشت و یکی دیگر از چالشهای ما برای سالهای بعد است که مرتب این موضوع تکرار شود.
وی با بیان اینکه شرکتهای بیمه در حال پرداخت خسارت به دامداران هستند، افزود: مشکل کمبود تخممرغ هست و خسارت پرداختی که تخممرغ نمیشود، مسأله پرداخت خسارت مشکلات اقتصادی ماجرا را حل میکند ولی چالش کمبود به همین سادگی حل نخواهد شد، زیرا واردات تخم مرغ به همین سادگی نیست و هر لحظه که اراده کردیم بتوانیم تخممرغ وارد کنیم؛ ایران هشتمین تولیدکننده تخممرغ در جهان است و میزان تولید و مصرف داخلی ما خیلی بالا است، روزی ۲۵۰۰ تن ما تولید تخممرغ داریم و ۲۰ درصد الان کاهش پیدا کرده است. این میزان تخم مرغ در دنیا جابهجا نمیشود؛ هر کشوری برای خودش و به میزان مصرف داخلیاش تولید دارد.
به گفته معصومی چند روز پیش جلسه فوری نیز با حضور معاون اول رییسجمهور در ارتباط با ساماندهی بازار تولید و مصرف تخممرغ و تشدید مبارزه با آنفولانزا بوده است.
وی افزود: اکنون واحدهای بسیار زیادی قرنطینه هستند و نگرانی اصلی گسترش بیماری است. ما برای اینکه جلوی بیماری را در سالهای دیگر بگیریم باید زیرساختها را از همین حالا فراهم کنیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.