ژاپنی‌‌‌ها ۶۰۰ سال قبل وضعیت آب و هوا را ثبت می‌کردند

  ژاپنی‌‌‌ها حدود ۶۰۰ سال قبل وضعیت آب و هوا را تحت نظر داشتند. محققان اسنادی یافتند که حاوی اطلاعات مربوط به تغییرات وضعیت آب و هوا بوده و قدیمی‌‌‌‌ترین سوابق ثبت شده در آن‌‌‌ها به زمان یخ زدن دریاچه سووا Suwa در سال ۱۴۴۳باز می‌گردد. به گزارش ایرنا، موبدان معبد شینتو Shinto در آن […]

 

ژاپنی‌‌‌ها حدود ۶۰۰ سال قبل وضعیت آب و هوا را تحت نظر داشتند. محققان اسنادی یافتند که حاوی اطلاعات مربوط به تغییرات وضعیت آب و هوا بوده و قدیمی‌‌‌‌ترین سوابق ثبت شده در آن‌‌‌ها به زمان یخ زدن دریاچه سووا Suwa در سال ۱۴۴۳باز می‌گردد.

به گزارش ایرنا، موبدان معبد شینتو Shinto در آن دوران اطلاعات علمی را به صورت آگاهانه ثبت نمی‌کردند، بلکه این اقدام بخشی از مشاهدات آن‌‌‌ها در رابطه با یک افسانه کهن ژاپنی است.

اکنون سوابق ثبت شده توسط این موبدان، سند با ارزشی در علم هواشناسی محسوب می‌شود و مستندات بیش‌تری را در رابطه با تغییراتی که در طول قرون اخیر به دست انسان در زمینه آب و هوا ایجاد شده است، در اختیار می‌گذارد.

موبدان ژاپنی تنها شهروندان قدیمی نیستند که اقدام به ثبت اطلاعات علمی کرده‌اند. تجار فنلاندی نیز در سال ۱۶۹۳ میلادی ثبت سوابق شکستگی یخ در رودخانه تورن Torne را آغاز کردند. البته هدف این تجار نیز علمی نبود، بلکه کاربرد اصلی این اطلاعات در فرایند حمل و نقل کالاهای تجاری بود.

با وجود این که رودخانه تورن Torne و دریاچه سووا Suwaدر دو نقطه مختلف زمین قرار دارند، اما براساس اطلاعات به دست آمده فرایند یخ زدن و تغییرات وضعیت یخ در هردوی آن‌‌‌ها از الگوی واحدی تبعیت می‌کرد. براساس این اطلاعات، زمان یخ زدن آب دریاچه سووا Suwa بین سال‌های ۱۴۴۳ تا ۱۶۸۳ میلادی تنها به اندازه ۰٫۱۹ روز در دهه جابه‌جا شده است، اما با شروع انقلاب صنعتی، این زمان به میزان چشمگیری به تعویق افتاده و در هر دهه ۴٫۶ روز دیرتر به وقوع پیوسته است. به عبارت دیگر، تغییرات آب و هوایی ۲۴ بار سریع‌تر از دوران پیش از انقلاب صنعتی ایجاد شده‌اند.

 

در آن سوی کره زمین، رودخانه تورن Torne نیز از همین الگو تبعیت می‌کند و نشان دهنده پدیده‌ای است که به نظر می‌رسد اولین آثار تغییرات آب و هوا در اثر اقدامات بشر است.