عرضه آلومینیم در بورس به نفع خریداران خرد است

مدیرعامل ایرالکو عرضه آلومینیم در بورس  به نفع خریداران خرد است مدیرعامل ایرالکو ضمن انتقاد از این‌که خرید آلومینیم در بورس کالا از تقاضای مطرح شده بسیار کم‌تر است، گفت: اگر این روند تا پایان هفته ادامه داشته باشد، محصول خود را به بازارهای صادراتی ارسال می‌کنیم. مهدی‌ثقفی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به […]

مدیرعامل ایرالکو

عرضه آلومینیم در بورس  به نفع خریداران خرد است

مدیرعامل ایرالکو ضمن انتقاد از این‌که خرید آلومینیم در بورس کالا از تقاضای مطرح شده بسیار کم‌تر است، گفت: اگر این روند تا پایان هفته ادامه داشته باشد، محصول خود را به بازارهای صادراتی ارسال می‌کنیم.

مهدی‌ثقفی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت عرضه آلومینیم در بورس کالا اظهارکرد: در حال حاضر قیمت در بورس کالا بهتر از صادرات بوده و اگر معاملات بورس کالا در فضای سالمی انجام شود، برای تولیدکنندگان به صرفه است.

وی افزود: از آنجاکه قیمت تمام شده تولیدات آلومینیم بالاست، ترجیح می‌دهیم محصول خود را در بازاری که مزیت قیمتی بهتر دارد، عرضه کنیم. ضمن این‌که به خاطر شیوه پرداخت بورسی، نقدینگی تولیدکنندگان سریع‌تر بر می‌گردد و این امر از آنجا که در حال حاضر وضعیت نقدینگی تولیدکنندگان چندان مساعد نیست، بسیار حایز اهمیت است.

مدیرعامل شرکت آلومینیم ایران (ایرالکو) عرضه آلومینیم در بورس کالا را به نفع خریداران به خصوص خریداران خرد نیز دانست و اظهارکرد: با توجه به این‌که شرکت‌ها در مقدار بسیار کم نیز عرضه خود را در بورس کالا انجام می‌دهند، خریداران خردی که ۱۰ تا ۲۰ تن بیش‌تر آلومینیم نمی‌خواهند هم می‌توانند بدون واسطه به محصول خود دست پیدا کنند.

ثقفی ادامه‌داد: بحثی که مطرح می‌شود، این است که خریداران خرد از نقدینگی پایینی برخوردارند و برای خرید آلومینیم بهتر است در قالب سندیکا تجمیع سرمایه و سپس خرید کنند، چراکه تولیدکنندگانی مانند تولیدکنندگان ظروف آلومینیمی دو تا ۳ ماه پس از خرید مواداولیه و تولید محصول خود به نقدینگی دست پیدا می‌کنند.

وی همچنین با اشاره به میزان تقاضای موجود در بورس کالا برای خرید آلومینیم گفت: با وجود این‌که چند روز پیش اعلام شد مقدار تقاضا در بورس کالا ۵۰۰۰ تن است، اما از ابتدای این هفته شرکت ایرالکو تا ۱۰۰۰ تن محصول به بورس کالا عرضه کرد که از این مقدار فقط ۱۰۰ تن به فروش رفت و مابقی آن پس زده شد.

مدیرعامل شرکت آلومینیم ایران (ایرالکو) افزود: البته این موضوع نیز قابل توجه است که در این مدت یک شرکت دیگر با قیمتی پایین‌تر آلومینیم خود را عرضه کرد و ممکن است این عامل در کنار عقب‌نشینی خریداران در انتظار برای کاهش قیمت آلومینیم نیز عاملی باشد که کاهش تقاضا را رقم زده است. البته اگر این وضعیت تا پایان هفته ادامه پیدا کند، مجبور می‌شویم محصول خود را در بازار صادراتی عرضه کنیم، چراکه به هر حال به نقدینگی نیاز داریم.

 

هفته گذشته شورای رقابت طی ابلاغیه‌ای اعلام کرد که همه محصول آلومینیم برای فروش داخلی باید از طریق بورس کالا عرضه شود و تمام معاملات باید در این بستر صورت بگیرد.