لزوم تفکیک سرمایهگذاران مسکن از مشتریان واقعی عضو کمیسیون عمران مجلس، با بیان اینکه عدم تفکیک مشتریان واقعی مسکن از سرمایهگذاران در این حوزه به متضرر شدن مشتریان منجر میشود، گفت: دولت باید برای تأمین مسکن دهکهای پایین جامعه بسته سیاستی حمایتی تدوین کند. به گزارش خانهملت، سیدهادیبهادری با اشاره به وضعیت فعلی بازار مسکن، […]
لزوم تفکیک سرمایهگذاران مسکن از مشتریان واقعی
عضو کمیسیون عمران مجلس، با بیان اینکه عدم تفکیک مشتریان واقعی مسکن از سرمایهگذاران در این حوزه به متضرر شدن مشتریان منجر میشود، گفت: دولت باید برای تأمین مسکن دهکهای پایین جامعه بسته سیاستی حمایتی تدوین کند.
به گزارش خانهملت، سیدهادیبهادری با اشاره به وضعیت فعلی بازار مسکن، گفت: مؤلفههای اقتصادی به هم مرتبط بوده و میتواند در وضعیت کلی بازار به ویژه در حوزه مسکن تأثیرگذار باشند.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه کاهش نرخ سود بانکی عامل خروج سپردههای مردم از شبکه بانکی و هزینهکرد آن در بازارهای مختلف از جمله مسکن بوده است، افزود: یکی از عمده دلایل ایجاد تحرک در بازار مسکن تعدیل نرخ سود بانکی بوده است.
تحرک بازار مسکن به دلیل تعدیل نرخ سود بانکی است
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی، ادامهداد: پس از تحرک در بازار مسکن در نتیجه تعدیل نرخ سود بانکی کسانی که پول خود را برای خرید خانه پسانداز کرده بودن از وضعیت بازار و گرانیهای آن متضرر شدند.
بهادری با بیان اینکه رکود با تورم نسبت دارد، گفت: از بین بردن رکود بازار مسکن و ایجاد ثبات در قیمتها در مؤلفههای اقتصادی سخت است اما دولت باید بتواند فضای عرضه و تقاضا را از فضای اقتصادی سرمایهگذاری جدا کند تا به این ترتیب ساماندهی بازار ممکن شود.
وی ادامهداد: دولت باید توانایی شناسایی مشتریان واقعی مسکن که به دنبال خرید خانه برای داشتن سرپناه هستند را از کسانی که میخواهند در این حوزه سرمایهگذاری کنند داشته باشد تا بتواند سیاستگذاری درستی در این حوزه اعمال کند.
دولت برنامهای برای ساماندهی بازار مسکن ندارد
این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه عدم تفکیک مشتریان واقعی مسکن از سرمایهگذاران در این حوزه به متضرر شدن مشتریان منجر میشود، گفت: سرمایهگذاران علاقهمند به افزایش سرمایههای خود در حوزه مسکن هستند هر چند که ما نیز مخالفتی با سرمایهگذاری در این حوزه با هدف ساماندهی بخش مسکن نداریم اما اولویت اصلی رسیدگی به جامعه هدف و متقاضیان واقعی باید باشد.
بهادری تأکیدکرد: در درجه اول بیش از اینکه علاقهمند به سرمایهگذاری در حوزه مسکن باشیم باید افراد ضعیف و افراد نیازمند خانهدار شوند تا به این ترتیب توازنی میان عرضه و تقاضا برقرار شود.
واگذاری واحدهای مسکن مهر بدون متقاضی به کمیته امداد بخشی از تقاضا در جامعه را کاهش میدهد
وی با بیان اینکه باید در درجه اول قبل از اینکه هدایت سرمایهها به سمت بازار مسکن هدف قرار گرفته شود زمینه خانهدار شدن اقشار نیازمند ایجاد شود، گفت: کمیسیون تلفیق مجلس برای خانهدار کردن اقشار نیازمند جامعه مصوبه خوبی داشته که طبق آن واحدهای بدون متقاضی مسکن مهر به کمیته امداد واگذار شد که این موضوع در صورت تصویب نهایی و اجرایی شدن در سال ۹۷ بخشی از نیاز بازار را جبران کرده و بخشی از تقاضا را کاهش میدهد.
بهادری با تأکید بر اینکه دهکهای ۲، ۳ و ۴ که دهکهای متوسط هستند با مصوبه مذکور خانهدار نخواهند شد، تصریحکرد: سیاست دولت و مجلس این نیست که همه دهکها را همه به سمت کمیته امداد سوق بدهد.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با انتقاد از عدم پیشبینی روشهای مشخص برای ساماندهی بازار مسکن از سوی وزارت راه و شهرسازی، گفت: سیاست تسهیلاتدهی موفق نبوده زیرا در حال حاضر برای اقشار متوسط و ضعیف جامعه پاسخگو نیست.
سیاست تسهیلاتدهی موفق نبوده است
وی ادامهداد: سیاست فعلی تسهیلاتدهی برای کسانی پاسخگو است که بتوانند ماهانه دو میلیون تومان قسط بدهند و کسی که ماهی یک میلیون تومان حقوق دریافت میکند توان مالی بازپرداخت این نوع تسهیلات را ندارد به همین دلیل تکلیف برخی از اقشار جامعه در سیاستهای خانهدار شدن دولت مشخص نیست.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه دولت باید برای تأمین مسکن دهکهای پایین جامعه بسته سیاستی حمایتی تدوین کند، افزود: بدون حمایت دولت خانهدار شدن اقشار ضعیف و متوسط جامعه ممکن نیست.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، همچنین در بخش دیگری از گفتوگوی خود با اشاره به زمینلرزههای اخیر و برخی زمزمهها مبنی بر اینکه زلزله به رشد معاملات مسکن دامن زده است، گفت: زلزلهها کمی ذهنیت جامعه را در خصوص برخی واحدهای مسکونی از جمله مسکن مهر خراب کرد و تأثیری در افزایش عرضه و تقاضا نشده است و بیشتر باید تأثیر منفی بر بازار داشته باشد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.