سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه مجلس اعلام کرد اجازه انتشار ۲۶ هزار میلیارد تومان اوراق مالی و اسلامیبرای طرحهای نیمهتمام سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه مجلس گفت: براساس مصوبه کمیسیون تلفیق، دولت میتواند اسناد خزانه اسلامی با سررسید ۳ ساله برای طرحهای تملک دارایی سرمایهای و خرید تضمینی محصولات کشاورزی منتشر کند. به گزارش خانهملت، علیاصغریوسفنژاد […]
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه مجلس اعلام کرد
اجازه انتشار ۲۶ هزار میلیارد تومان اوراق مالی و اسلامیبرای طرحهای نیمهتمام
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه مجلس گفت: براساس مصوبه کمیسیون تلفیق، دولت میتواند اسناد خزانه اسلامی با سررسید ۳ ساله برای طرحهای تملک دارایی سرمایهای و خرید تضمینی محصولات کشاورزی منتشر کند.
به گزارش خانهملت، علیاصغریوسفنژاد در نشست خبری با خبرنگاران در خصوص نشست کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: براساس مصوبه کمیسیون تلفیق شهرداریهای کشور و سازمانهای وابسته میتوانند تا سقف ۸ هزار میلیارد تومان اوراق مالی اسلامی منتشر کنند که ۵۰ درصد از این اوراق در زمینه طرحهای قطار شهری و حمل و نقل صرف شود.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی ادامهداد: براساس مصوبه کمیسیون تلفیق، دولت میتواند اسناد خزانه اسلامی با سررسید ۳ ساله برای طرحهای تملک دارایی سرمایهای، خرید تضمینی محصولات کشاورزی، بدهیهای سازمان پایهای بیمه سلامت و مطالبات تولیدکنندگان برق تا میزان ۱۵ هزار میلیارد تومان منتشر کند. همچنین تا سقف ۵ هزار میلیارد تومان بدهیهای قطعی خود را با اشخاص حقیقی و حقوقی، تعاونی و بخش خصوصی از این محل تسویه کند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: براساس مصوبه کمیسیون تلفیق دولت ۷۰ میلیارد تومان برای طرحهای آبرسانی در زمینه تأمین آب شرب روستایی و عشایری باید اختصاص دهد و یکهزار و ۲۸۰ میلیارد تومان نیز برای توسعه شبکههای برق روستایی و تولید برق تجدیدپذیر باید اختصاص دهد.
وی بیانکرد: پیشنهاد دولت در خصوص عوارض خروج از کشور در کمیسیون تلفیق بودجه تصویب شد به این صورت که براساس مصوبه کمیسیون تلفیق عوارض خروج از کشور برای زائران عتبات عالیات براساس قانون بودجه سال ۹۶ باقی ماند و زائرین اربعین که مقصد آنها کشور عراق است از پرداخت عوارض معاف شدند.
یوسفنژاد افزود: عوارض خروج از کشور برای عتبات عالیات در سال ۹۶ برای مرزهوایی ۳۷ هزار و ۷۰۰ تومان و برای مرز زمینی ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان در نظر گرفته شده بود.
پرداخت تسهیلات ارزی برای افزایش ضریب بازیافت مخازن و احیای چاههای قدیمی نفت
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی در تشریح مصوبات دیگر کمیسیون متبوعش گفت: در ادامه رسیدگی به بخشهای هزینهای لایحه بودجه، تکالیف بانکهای عامل به این صورت تعیین شد که با استفاده از منابع در اختیار خود و آن میزان از منابعی که توسط صندوق توسعه در بانکها سپردهگذاری شده است، با تصویب هیأت عامل صندوق توسعه ملی، تسهیلات ارزی به سرمایهگذاران بخش خصوصی، تعاونی و نهادهای غیردولتی برای طرحهای توسعه بالادستی نفت و گاز با اولویت میادین مشترک پرداخت کنند.
وی ادامهداد: تسهیلات ارزی مذکور در راستای افزایش ضریب بازیافت مخازن و احیای چاههای قدیمی نفت باشد و طرحهای توسعهای سازمانهای توسعهای بخش صنعت و معدن با مشارکت ۵۱ درصدی بخش خصوصی و تعاونی که شامل ایدرو و ایمیدرو انجام شود. همچنین بانکهای عامل از محل منابع در اختیار و منابعی که صندوق در اختیار این بانکها سپردهگذاری کرده، تسهیلات ارزی برای سرمایهگذاران بخش خصوصی و تعاونی و شهرداریها در راستای توسعه حمل و نقل درونشهری و برونشهری ارایه کند.
تعیین سقف اعتبار انتشار اوراق مالی اسلامی برای طرحهای سرمایهای و تملک دارایی استانی
نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی افزود: براساس مصوبه کمیسیون تلفیق، بانکهای عامل مجازند که تا سقف ۴۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات از محل منابع در اختیار و منابع سپردهگذاری شده توسط صندوق توسعه ملی برای خرید تجهیزات و بهروزرسانی آزمایشگاهها، دانشگاهها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی تسهیلات پرداخت کنند.
یوسفنژاد افزود: پس از بررسی تبصره ۵ لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق، محل مصرف منابع نیز در این بخش مشخص شد که میتوان به این موضوع اشاره کرد که شرکتهای دولتی و وابسته به وزارتخانهها و مراکز دانشگاهی و پارکهای علم و فناوری تا سقف ۷ هزار میلیارد تومان میتوانند اوراق مالی و اسلامی ریالی برای طرحهایی که از توجیه فنی، اقتصادی و زیستمحیطی برخوردارند، اوراق منتشر کند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی یادآورشد: براساس مصوبه کمیسیون تلفیق، دولت میتواند ۲۶ هزار میلیارد تومان اوراق مالی و اسلامی برای اجرای طرحهای سرمایهای نیمهتمام و طرحهای ساماندهی دانشگاهها و طرحهای تملک داراییهای استانی منتشر کند.
لزوم مراسم غبارروبی صندوق توسعه ملی با لایحه بودجه سال ۹۷
همچنین در خصوص لایحه بودجه رییس فراکسیون نمایندگان ولایی، گفت: در لایحه بودجه ۹۷ مکرراً مجوز برداشت دولت از صندوق توسعه ملی آمده که مغایر برنامه ششم توسعه است.
به گزارش خانهملت، حمیدرضاحاجیبابایی با بیان اینکه بودجه سال ۹۷ شباهتی به برنامه ششم توسعه ندارد، گفت: صندوق توسعه ملی براساس قانون برنامه ششم، سازوکارهای مشخصی دارد و براساس ماده ۳۹ و ماده ۷ برنامه ششم توسعه سیاستهای کلی بودجه، فرآوردههای نفتی و یارانهها مشخص شده است.
رییس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه ماده ۷ قانون برنامه ششم باید ۳۲ درصد از درآمدهای حاصل از فروش نفت به صندوق توسعه ملی، ۱۴٫۵ درصد به شرکت نفت و ۵۳٫۵ درصد نیز به بودجه دولت اختصاص یابد، افزود: در لایحه بودجه سال ۹۷ مقرر شده است که روزانه دو میلیون و ۴۱۰ هزار بشکه نفت با قیمت ۵۵ دلار صادر شود، که بر این اساس، دولت از فروش نفت طی یکسال ۵۰ میلیارد دلار درآمد و از فروش گاز هم ۱٫۵ میلیارد دلار درآمد کسب میکند.
در لایحه بودجه ۹۷ مکرراً مجوز برداشت دولت از صندوق توسعه ملی آمده است
وی ادامهداد: در مجموع میزان درآمدهای دولت از فروش نفت و گاز ۵۱٫۵ میلیارد دلار میشود که بر این اساس ۵۳٫۵ درصد سهم دولت حدود ۲۸٫۸ میلیارد دلار است، ۱۴٫۵ درصد سهم شرکت نفت نیز حدود ۷٫۸ میلیارد دلار و حدود ۱۴٫۹ میلیارد دلار نیز باید به صندوق توسعه ملی اختصاص یابد.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه در لایحه بودجه ۹۷ مکرراً مجوز برداشت دولت از صندوق توسعه ملی آمده است، یادآورشد: حدود ۶ میلیارد دلار در تبصرههای مختلف، حدود ۵٫۸ میلیارد دلار در تبصره ۴ بودجه سال ۹۷ و ۲۰۰ میلیون دلار برای صندوق نوآوری و شکوفایی، برداشتهای دولت از صندوق توسعه ملی است که این امر، مخالف برنامه ششم توسعه است.
وی افزود: بر این اساس دولت حدود ۴۳ میلیارد دلار از درآمدهای نفتی را به خود اختصاص میدهد، علاوه بر این، حدود ۸ میلیارد دلار نیز به صورت ریالی از صندوق توسعه ملی برداشته میشود که به این ترتیب، رقم درآمد دولت از منابع نفتی به ۵۱ میلیارد دلار افزایش مییابد.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه بر این اساس دولت از محل فروش نفت، ۵۱ میلیارد دلار درآمد دارد و دقیقاً برای ۵۱٫۵ میلیارد دلار نیز در لایحه بودجه حکم تعیین شده است، ادامهداد: این به غیر از احکامی است که برای وام بخشهای مختلف از صندوق توسعه ملی در نظر گرفته شده است، بر این اساس ۱۰۰ درصد درآمد فروش نفت ایران در لایحه بودجه ۹۷ به هزینههای دولت اختصاص یافته است که این اقدام دولت ۱۰۰ درصد خلاف برنامه ششم توسعه است.
احکامی در بودجه وجود دارد که برای آنها رقمی تعیین نشده است
وی در تبیین ریالی بودجه پیشنهادی دولت با بیان اینکه ۱۸۱ هزار میلیارد تومان درآمدهای دولت از فروش نفت است، اظهار داشت: با این لایحه ۱۸۳ هزار میلیارد تومان از نفت در بودجه برداشت میشود و ۱۹۳ هزار میلیارد تومان نیز از محل در آمدهای مالیاتی عاید دولت میشود
حاجی با بیان اینکه با بیان اینکه علاوه بر این، احکامی در بودجه وجود دارد که برای آنها رقمی تعیین نشده است، افزود: اگر قرار باشد این لایحه دولت عیناً تصویب شود، معادل حدود ۲۵۰ درصد سال ۱۳۹۵ دولت از نفت برای بودجه برداشت میکند.
رییس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی، تصریحکرد: با لایحه پیشنهادی دولت سال آینده باید مراسم غبارروبی صندوق توسعه ملی برگزار شود و این به معنای مغایرت کامل با برنامه ششم توسعه است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.