عرضه زیر قیمت سرب و روی ایران در بازار‌های جهانی

عرضه زیر قیمت  سرب و روی ایران در بازار‌های جهانی با وجود افزایش قیمت‌های جهانی سرب و روی، رییس انجمن صادرکنندگان سرب و روی ایران گفت: به دلیل رشد نامتوازن تورم و قیمت دلار، سرب و روی ایران تا ۵۰۰ دلار زیر قیمت به بازارهای جهانی عرضه می‌شود. حسن‌حسینقلی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره […]

عرضه زیر قیمت  سرب و روی ایران در بازار‌های جهانی

با وجود افزایش قیمت‌های جهانی سرب و روی، رییس انجمن صادرکنندگان سرب و روی ایران گفت: به دلیل رشد نامتوازن تورم و قیمت دلار، سرب و روی ایران تا ۵۰۰ دلار زیر قیمت به بازارهای جهانی عرضه می‌شود.

حسن‌حسینقلی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت قیمت سرب و روی در بازارهای جهانی در سال ۲۰۱۷ اظهار‌کرد: قیمت‌ها در سال گذشته میلادی روند افزایشی خوبی داشته است اما نه به اندازه‌ای که بتواند از پس تورم داخلی برآید.

وی افزود: این افزایش قیمت، ارزش سرب را تاکنون به ۲۵۰۰ دلار در هر تن و قیمت روی را به ۳۴۰۰ دلار در هر تن رسانده است که همین افزایش قیمت موجب شده وضعیت تولیدکنندگان نسبت به قبل بهبود پیدا کند ولی همچنان موضوع قیمت دلار برای تولیدکنندگان داخلی معضل‌آفرین است.

رییس هیأت مدیره انجمن صادرکنندگان سرب و روی ایران با بیان این‌که رشد نامتوازن تورم و قیمت دلار باعث شده است هزینه‌های تولید نسبت به درآمد تولیدکنندگانِ صادرات‌محور افزایش پیدا کند، اظهارکرد: زمانی یک تولیدکننده سرب و روی محصول خود را ۱۰۰۰ دلار تولید می‌کرد و ۲۰۰۰ دلار می‌فروخت. این در حالی است که اکنون هزینه‌های تولید محصول به ۲۰۰۰ رسیده و ۱۵۰۰ تا ۱۷۰۰ دلار به فروش می‌رسد.

وی افزود: علت این افزایش هزینه این است که ۵ سال پیش قیمت دلار حدود ۳۷۰۰ تومان بود و تا چند هفته پیش هم همین قیمت باقی مانده بود، این در حالی است که تورم داخلی هر روز رو به افزایش است و افزایش تورم، هزینه‌های ما را برای تولید محصول بالا برده اما ثابت ماندن قیمت دلار درآمد‌ها را ثابت نگه داشته و حتی کاهش داده است که همین باعث شده در بسیاری از مواقع مجبور شویم محصولات خود را زیر هزینه‌ تمام شده تولید محصول بفروشیم.

حسینقلی در ادامه با اشاره به این‌که افزایش قیمت فعلی دلار تأثیر چندانی نخواهد داشت، گفت: اکنون هیچ تاجر و تولیدکننده‌ای نمی‌تواند پیش‌بینی کند که چه اتفاقی برای قیمت دلار خواهد افتاد و در شرایطی که مرتباً کاهش قیمت ارز مطرح می‌شود، نمی‌توان روی قیمت فعلی برنامه‌ریزی کرد.

این تولیدکننده سرب و روی درباره نحوه قیمت‌گذاری ارز اظهارکرد: روشی که می‌تواند به نفع تولید و صادرات باشد این است که قیمت دلار همراه با تورم رشد کند تا بتوان نسبت درآمد بر هزینه تمام شده را به شکل صحیح حفظ کرد.

 

وی با اشاره به این که این افزایش قیمت دلار خود به تورم دامن می‌زند یا نه، گفت: با مطالعه منحنی تورم و قیمت دلار می‌توان دید که در بسیاری از مکان‌ها این دو یکدیگر را به صورت متقاطع رد کردند. از طرف دیگر ارزبری یک واحد تولیدی مانند سرب و روی یک تا دو درصد است، در صورتی‌که افزایش قیمت دلار همگام با تورم می‌تواند تا ۴۰ درصد به درآمدهای صادراتی واحد‌های تولید‌کننده بیفزاید.