احتمال مزایده بزرگ‌‌ترین کارخانه دوچرخه‌سازی خاورمیانه

احتمال مزایده بزرگ‌‌ترین کارخانه دوچرخه‌سازی خاورمیانه پس از گذشت بیش از ۱۰ ماه از تعطیلی رسمی بزرگ‌‌ترین کارخانه دوچرخه‌سازی خاورمیانه در قوچان و عدم پرداخت مطالبات حدود دو ساله کارگران از سوی کارفرما، احتمال مزایده اموال این کارخانه قوت گرفت. به گزارش راه دانا؛ مجتمع دوچرخه‌سازی قوچان با نام تجاری «آساک دوچرخ» که از آن […]

احتمال مزایده بزرگ‌‌ترین کارخانه دوچرخه‌سازی خاورمیانه

پس از گذشت بیش از ۱۰ ماه از تعطیلی رسمی بزرگ‌‌ترین کارخانه دوچرخه‌سازی خاورمیانه در قوچان و عدم پرداخت مطالبات حدود دو ساله کارگران از سوی کارفرما، احتمال مزایده اموال این کارخانه قوت گرفت.

به گزارش راه دانا؛ مجتمع دوچرخه‌سازی قوچان با نام تجاری «آساک دوچرخ» که از آن به عنوان بزرگ‌‌ترین کارخانه دوچرخه‌سازی خاورمیانه و تنها کارخانه دوچرخه‌سازی کشور یاد می‌شود، در ۲۲ مهرماه ۱۳۷۷ با ظرفیت تولید ۳۰۰ هزار دستگاه دوچرخه در شهرستان قوچان به بهره‌برداری رسید.

این کارخانه که از آن به عنوان شناسنامه اقتصادی و صنعتی قوچان یاد می‌شود، پس از واگذاری به بخش خصوصی در اوایل دهه ۱۳۸۰ دچار مشکلات متعددی شد و در نهایت در ۱۲ اسفندماه سال گذشته به صورت رسمی تعطیل شد.

تعویق ۲۲ ماهه در پرداخت حقوق، عدم پرداخت ۲۵ ماهه بیمه، عدم پرداخت مزایا، پاداش و عیدی طی ۳ سال اخیر، از مهم‌ترین مشکلات کارگران این کارخانه است.

یکی از کارگران این کارخانه در گفت‌و‌گویی گفت: پس از تعطیلی رسمی کارخانه و اخراج کارگران، برای دریافت بیمه بیکاری اقدام کردیم؛ اما به دلیل عدم پرداخت حق بیمه از سوی کارفرما بسیاری از کارگران با حداقل حقوق بازنشسته شده و یا بیمه بیکاری دریافت می‌کنند.

وی با بیان این‌که پس از ۲۰ سال کارکردن به‌طور متوسط ۹۰۰ هزار تومان در ماه از سوی تأمین اجتماعی پرداخت می‌شود، ادامه داد: پس از ارجاع شکایت کارگران برای دریافت مطالبات خود از شورای حل اختلاف به دادگاه، دادگستری قوچان حکم توقیف اموال کارخانه را صادر کرد.

وی با بیان این‌که تعدادی از ماشین‌آلات موجود در کارخانه، قطعات CKD و دوچرخه‌های نیمه‌آماده به ارزش ۵۰ میلیارد ریال توقیف شده است، افزود: کارگران حدود ۲۷ میلیارد ریال که شامل بیش از ۲۲ ماه حقوق معوق آنها است را از کارخانه طلبکارند.

این کارگر کارخانه دوچرخه‌سازی تصریح‌کرد: چند هفته قبل جلسه‌ای با حضور مسؤولین قضایی و اجرایی شهرستان و مالک کارخانه برگزار شد و فرصت یک ماهه‌ای به وی دادند تا برای راه‌اندازی مجدد کارخانه اقدام کند؛ اما تاکنون هیچ اتفاقی رخ نداده و هیچ اقدامی صورت نگرفته است.

وی خاطرنشان‌کرد: حکم دادگاه برای مزایده اموال توقیف شده به نماینده کارفرما تحویل خواهد شد و یک هفته فرصت دارند تا به این رأی اعتراض کنند و در صورت عدم اعتراض اموال توقیفی به مزایده گذاشته خواهد شد تا طلب کارگران پرداخت شود.

یکی دیگر از کارگران کارخانه دوچرخه‌سازی قوچان با انتقاد از وضعیت موجود گفت: دیگر نمیدانیم به کجا باید برویم، هیچ کسی پاسخگوی آینده و مطالبات ما نیست.

وی با بیان این‌که بیش از دو سال است که در مشکلات دست و پا می‌زنیم؛ اما دریغ از یک بار همدردی مسؤولین، ادامه‌داد: قشر کارگر همیشه در این شهر مظلوم واقع شده و در حال حاضر با کم‌ترین حقوق و بیمه بیکاری گذران زندگی می‌کنیم.

در صورت عدم همکاری مالک، کارخانه به فروش می‌رسد

فرماندار قوچان در پاسخ به آخرین وضعیت این کارخانه گفت: در آخرین جلسه‌ای که با حضور مسؤولین قضایی، امنیتی، مالک و مدیران کارخانه برگزار شد، مقرر شد، چنانچه مالک بخواهد به فعالیت خود ادامه دهد به شرط تعیین زمان برای راه‌اندازی از وی حمایت خواهیم کرد؛ اما تاکنون شاهد حرکت و اقدام خاصی از سوی مالک کارخانه نبوده‌ایم.

 

علیرضا‌قامتی در پایان گفت: چنانچه مالک دست به اقدام عملی برای راه‌اندازی کارخانه نزند، با توجه به تعهد محضری اخذ شده، این کارخانه با قیمت کارشناسی به فروش گذاشته خواهد شد.