سرمایهگذاری ۴ میلیارد دلاری بخش خصوصی در صنعت برق سرمایهگذاری بخش غیردولتی داخلی و خارجی در طول سالهای ۱۳۹۲ تا شهریور ۱۳۹۶ بیش از ۵ هزار و ۱۳۸ مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور افزوده است. به گزارش ایرنا، این ظرفیت نیروگاهی با ۴ میلیارد و ۱۱۴ میلیون دلار سرمایهگذاری ایجاد شده که بخش غیردولتی داخلی […]
سرمایهگذاری ۴ میلیارد دلاری بخش خصوصی در صنعت برق
سرمایهگذاری بخش غیردولتی داخلی و خارجی در طول سالهای ۱۳۹۲ تا شهریور ۱۳۹۶ بیش از ۵ هزار و ۱۳۸ مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور افزوده است.
به گزارش ایرنا، این ظرفیت نیروگاهی با ۴ میلیارد و ۱۱۴ میلیون دلار سرمایهگذاری ایجاد شده که بخش غیردولتی داخلی و خارجی، در سالهای ۱۳۹۲ تاکنون ۴ هزار و ۴۱۷ مگاوات به ظرفیت نیروگاههای حرارتی بزرگ، ۱۴۱ مگاوات به ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر و ۵۸۰ مگاوات نیز به ظرفیت مولدهای مقیاس کوچک اضافه کرده است.
این ظرفیتها، با سرمایهگذاری ۳ میلیارد و ۵۵۵ میلیون دلار در نیروگاههای حرارتی بزرگ، ۲۱۱ میلیون دلار در تجدیدپذیرها و ۳۴۸ میلیون دلار در بخش مولدهای مقیاس کوچک ایجاد شده است.
از آغاز فعالیت دولت یازدهم تا امروز، ۵۴ واحد نیروگاهی جدید با سرمایهگذاری بخش دولتی و غیردولتی به بهرهبرداری رسیده و ظرفیت نیروگاههای کشور با افزایش ۸ هزار مگاواتی به ۷۷ هزار مگاوات رسیده است.
تفکیک ظرفیت به مدار آمده در این سالها نشاندهنده این است که صنعت برق توانسته در سال ۱۳۹۵بیشترین میزان از ظرفیت نیروگاهی را به شبکه برق کشور اضافه کند. البته در سالهای ۹۳ و ۶ ماهه ۹۶ نیز ظرفیت قابل توجهی از نیروگاهها به مدار تولید اضافه شده است.
با توجه به عدم رغبت سرمایهگذاران در احداث نیروگاه جدید ناشی از واگذاری نیروگاهها دولتی و گرایش از احداث نیروگاه جدید به سمت خرید نیروگاههای واگذار شده بهدلیل مناسب بودن شرایط واگذاری در مقایسه با احداث نیروگاه، افزایش ظرفیت نیروگاهی در دولت دهم به حداقل ممکن رسیده بود.
از این رو در سال ۹۲ نیز افزایش ظرفیت نیروگاهی در حداقل ممکن قرار گرفته و فقط ۵۲۰ مگاوات از محل سرمایهگذاری خصوصی به ظرفیت نیروگاهی کشور اضافه شد.
روند توسعه ظرفیت به تفکیک نیروگاههای مختلف نشان از آن دارد که با اصلاح شرایط خرید برق از نیروگاههای تجدیدپذیر شامل دوره خرید و نرخ خرید تضمینی، موجب شده تا توسعه این نیروگاهها از رشد مناسبی برخوردار شود؛ بهطوریکه بیش از ۱۰۰ مگاوات از ۱۴۱ مگاوات ظرفیت نیروگاه وارد مدار شده مربوط به سال ۹۵ و ۶ماهه ۹۶ است.
به همین ترتیب با اصلاح نرخ خرید برق از نیروگاههای مقیاس کوچک، توسعه این نیروگاهها نیز از رشد مناسبی برخوردار شد و به تدریج میزان ظرفیت نیروگاههای به مدار آمده افزایش یافت. بهطوریکه بیش از ۷۰ درصد از ظرفیت نیروگاههای احداث شده مربوط به دو سال و نیم اخیر بوده است.
تفکیک استانی سرمایهگذاری بخش غیردولتی در احداث نیروگاه در طول سالهای ۱۳۹۲ تا شهریور ۱۳۹۶ نشان از آن دارد که استان یزد با جذب بیش از ۳۰ درصد سرمایهگذاری انجام شده در صنعت برق بالاترین رتبه را در سرمایهگذاری تحقق یافته داشته است. پس از یزد، استانهای کرمان با حدود ۲۳ درصد و گیلان، قزوین و بوشهر به ترتیب بیشترین سهم را در سرمایهگذاری محقق شده داشتهاند.
در مجموع از ۴ میلیارد و ۱۱۴ میلیون دلار سرمایهگذاری به ثمر نشسته در صنعت برق، این ۵ استان ۳ میلیارد و ۴۷۹ میلیون دلار معادل ۸۵ درصد از سرمایهگذاری را به خود اختصاص دادهاند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.