روزگار ناخوشایند کهریزک با بوی بد زباله آرادکوه

روزگار ناخوشایند کهریزک با بوی بد زباله آرادکوه بوی بد متصاعد شدن گازهای پسماند زباله در مجتمع آرادکوه تنفس مردم شهرهای باقرشهر، کهریزک، جنوب شهرری و مسیر و اطراف فرودگاه امام خمینی(ره) را مختل کرده و حل این معضل نیاز به سرمایه‌گذاری زیاد و یک عزم ملی دارد. به گزارش ایرنا، مجتمع پردازش و بازیافت […]

روزگار ناخوشایند کهریزک با بوی بد زباله آرادکوه

بوی بد متصاعد شدن گازهای پسماند زباله در مجتمع آرادکوه تنفس مردم شهرهای باقرشهر، کهریزک، جنوب شهرری و مسیر و اطراف فرودگاه امام خمینی(ره) را مختل کرده و حل این معضل نیاز به سرمایه‌گذاری زیاد و یک عزم ملی دارد.

به گزارش ایرنا، مجتمع پردازش و بازیافت زباله آرادکوه کهریزک در کیلومتر ۲۳ جاده قدیم تهران-قم و در جنوب کهریزک واقع شده است. این مرکز روزانه به‌طور متوسط ۸هزار تن انواع پسماندهای مختلف از منابع مختلف تولید همچون مناطق ۲۲ گانه، شهرک و شهرهای اطراف، مراکز بهداشتی و درمانی، لجن و سرشاخه و غیره جهت امحا و دفع به این مرکز ارسال می‌شود.

بوی نامطبوع آرادکوه ناشی از تجزیه فرایند کمپوست است

کارشناس مسؤول پسماند اداره کل حفاظت و محیط‌زیست استان تهران در این زمینه اظهار کرد: این مجتمع به همراه مرکز دفن آبعلی از اوایل سال ۱۳۴۰ پذیرای پسماندهای شهر تهران و شهرک‌های مجاور است که مرکز دفن آبعلی به خاطرنزدیکی به رودخانه جاجرود در سال ۶۷ تعطیل شد و مجتمع آرادکوه به عنوان تنها مرکز جمع‌آوری پسماند شهر تهران در حال حاضر در حال فعالیت است.

فاطمه اکبری عنوان کرد: روزانه بالغ بر ۸هزارو۲۹۳ تن پسماند در آنجا تجمیع می‌شود و توسط خطوط پردازش با ظرفیت هفت هزار تن در روز پردازش می‌شود.

وی ادامه داد: از این حجم از پسماندی که به این مجتمع وارد می‌شود؛ ۴هزارو۸۳۲ تن دفع و ۲۰۰ تن هم در ریجکت‌های روسرندی به واحد ریجکت سوز می‌رود، ۱۰۵ تن پسماند پزشکی هم به صورت جداگانه دفع می‌شود.

وی تصریح کرد: ۳هزارو۱۴۸ تن از این حجم از زباله نیز به صورت کمپوست تجزیه می‌شود که بوی بد این مجتمع هم ناشی از این فرایند است.

وی درمورد چگونگی این فرایند هم گفت: بعد از این که زباله به کمپوست تبدیل شد در محوطه‌های بزرگ به صورت پشته جمع‌آوری می‌شود تا فعالیت میکروارگانیسم لازم برای تجزیه انجام گیرد.

وی اضافه کرد: کمپوستی که در این محوطه جمع‌آوری می‌شود برای تجزیه بهتر به‌صورت آب پاش خیس می‌شود و در این حالت فرایند تخمیر باعث متصاعد شدن گاز سولفید هیدروژن و آمونیاک و غیره می‌شود که عمده بوی نامطبوع در این منطقه نیز ناشی از این فرایند است.

فاطمه اکبری در ادامه با بیان این‌که مدیریت اجرایی پسماند‌‌‌ها بر عهده شهرداری‌ها است و محیط‌زیست تنها نظارت بر دفع آلودگی‌‌‌ها را بر عهده دارد، افزود: انتقال پسماند‌های تهران به مکانی دیگر از وظایف قانونی شهرداری است.

وی افزود: با توجه به این‌که در استان تهران محدودیت زمین وجود دارد و اراضی هم که برای محل جدید زباله شناسایی می‌شود بازده اقتصادی ندارد این انتقال تاکنون انجام نشده است، ضمن این‌که شهرداری‌ها هم در این زمینه فعالیت‌هایی را انجام داده‌اند ولی تاکنون نتیجه‌ای در بر نداشته است.

استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و فناوری هاضم تنها راه مقابله با بوی نامطبوع است

کارشناس مسؤول پسماند اداره کل حفاظت و محیط‌زیست استان تهران با بیان این‌که تغییر وضع موجود در این سایت نیاز به مدیریت صحیح است، افزود: در کشور همسایه ما ترکیه برای دفع پسماند از فناوری هاضم استفاده می‌شود که می‌تواند تجربه خوبی برای دفع پسماند در کشور ما هم باشد.

فاطمه‌اکبری با تأکید بر استفاده از تکنولوژی‌های نوین در مدیریت پسماند شهری، تصریح کرد: کارخانه هاضم بی‌هوازی از پیشرفته‌‌‌‌ترین فناوری روز دنیا است که نیاز است از این فناوری در کشور ما هم استفاده شود.

دریاچه شیرابه زباله و کمپوست را منبع تولید بوی نامطبوع

مدیرعامل مجتمع آرادکوه در ادامه دریاچه شیرابه زباله و کمپوست را منبع تولید بوی نامطبوع این مجتمع بیان کرد و افزود: با احداث تصفیه‌خانه و خشکاندن دریاچه شیرابه در آرادکوه یکی از کانون‌های این بوی نامطبوع به حداقل رسید.

محمدعظیمیان ادامه داد: از بین بردن بوی کمپوست نیاز به ساخت سیلو‌هایی در ۱۰ هکتار است که این کمپوست که کانون اصلی بوی نامطبوع در این منطقه است را در محیطی سرپوشیده هضم کند و بوی متصاعد شده از آن هم به جریان الکتریسیته تبدیل شود.

بوی نامطبوع زندگی مردم کهریزک را مختل کرده است

بخشدار کهریزک در ادامه با بیان این‌که هم اکنون تنفس مردم جنوب تهران به علت بوی نامطبوع پسماند آرادکوه مختل شده است اظهار کرد: این بوی نامطبوع در شهر کهریزک، باقرشهر، مسیر فرودگاه امام خمینی(ره) و بخش‌های جنوبی شهرری قابل استشمام است.

علی توکلی افزود: دامداری‌ها، مرغداری‌ها و فاضلاب واوان و دیگر فاضلاب‌های روان در جنوب تهران نیز از دیگر کانون‌های بوی نامطبوع در جنوب تهران است، هرچند کانون اصلی این بوی نامطبوع از مجتمع پسماند آرادکوه سرچشمه می‌گیرد.

دو کارخانه زباله سوز در آرادکوه احداث می‌شود

 

رضا عبدلی، مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تهران نیز در ادامه از احداث دو کارخانه زباله سوز ریجکت در این مجتمع خبر داد و افزود: راه‌اندازی کارخانه زباله سوز ۱۰۰ تنی برای پسماند‌های عفونی و ۳هزارو۲۰۰ تنی برای سوخت زباله‌های ریجکت در دستور کار مدیریت پسماند شهرداری تهران قرار دارد.