پیام‌رسان‌های داخلی ظرفیت پشتیبانی ۵ میلیون کاربر را ندارند

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس پیام‌رسان‌های داخلی ظرفیت پشتیبانی ۵ میلیون کاربر را ندارند نایب رییس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس به تفصیل به پیامدهای فیلترینگ تلگرام پرداخت. غلامعلی‌جعفرزاده‌ایمن‌آبادی ضمن تأکید بر بررسی آسیب‌های فیلتر تلگرام، آمار و ارقام‌ متفاوت و خیره‌کننده‌ای در رابطه با این آسیب‌‌ها به ویژه ضررهای مالی وارده به افراد و […]

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس

پیام‌رسان‌های داخلی ظرفیت پشتیبانی ۵ میلیون کاربر را ندارند

نایب رییس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس به تفصیل به پیامدهای فیلترینگ تلگرام پرداخت.

غلامعلی‌جعفرزاده‌ایمن‌آبادی ضمن تأکید بر بررسی آسیب‌های فیلتر تلگرام، آمار و ارقام‌ متفاوت و خیره‌کننده‌ای در رابطه با این آسیب‌‌ها به ویژه ضررهای مالی وارده به افراد و شرکت‌های فعال در این حوزه ارایه داد.

به گزارش خانه‌ملت، نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که حوادثی دو هفته پیش در کشور رخ داد که منجر به بروز ناآرامی‌هایی در شهر‌ها و سوءاستفاده عناصر ضدنظام از بستر مطالبات اجتماعی مردم برای اغتشاش برخلاف امنیت ملی شد، گفت: براساس تدابیری که مسؤولان نظام اندیشیدند این حوادث مدیریت شد و از بحران با کم‌ترین آثار اجتماعی و سیاسی عبور کردیم.

وی ادامه‌داد: در این بین استفاده از بستر تلگرام توسط چند کانال معلوم‌الحال منجر به تشدید ناامنی عمومی و تولید و نشر اخبار غلط شد، به‌همین دلیل تلگرام به مدت دو هفته مسدود ماند؛ اما از آنجا که این مسدودسازی تبعات و آثار ناخوشایند دیگری به دنبال داشت بررسی آثار آن ضروری است.

۹هزار کسب و کار خرد اینترنتی در تلگرام فعالیت دارند

جعفرزاده بیان‌کرد: همچنین براساس آمار مرکز رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ۹هزار کسب و کار خرد اینترنتی در تلگرام فعالیت دارند. این کسب و کار‌ها در دو هفته گذشته به واسطه محدودیت دسترسی به تلگرام با چالش روبه‌رو شدند. در همین مدت ۱۵ درصد از کسب وکارهای مجازی از بین رفتند و به گفته رییس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ، در آمار رسمی این سازمان ۱۹ هزار کانال شامددار به ثبت رسیده که از این تعداد ۹هزار کانال مرتبط با فروش کالا یا خدمات بوده‌اند.

وی با اشاره به این‌که از رونق افتادن کسب و کارهای نوپای مبتنی بر تلگرام یا اینستاگرام، سبب ایجاد ضررهای بسیاری به صاحبان این مشاغل آنلاین و فعالان این عرصه شد، اظهارکرد: همچنین بسیاری از کانال‌های تلگرامی یا پیج‌های اینستاگرامی که برای خرید و فروش استفاده می‌شدند، جلوی بخشی از سفرهای زائد شهری را می‌گرفتند.

اقبال نسبی اما کم مردم از پیام‌رسان‌های داخلی در زمان فیلترینگ تلگرام

نایب رییس فراکسیون مستقلین ولایی مجلس با تأکید بر این‌که از سوی دیگر معرفی پیام‌رسان‌هایی همچون سروش، ویسپی، بله، بیسفون، گیپ و آی‌گپ یا برداشته شدن فیلترینگ وی‌چت که ۵ سال پیش فیلتر شده بود، با اقبال نسبی اما کم مردم روبه‌رو شد، توضیح داد: کاربران با مقایسه امکانات، گزارش بررسی‌های فنی این سامانه‌ها و نیز برخی اطلاعات غیرمستند از مالکین این ابزار‌ها مواجه شدند که زمینه بروز شایعه‌هایی درباره ناامن بودن در این پیام‌رسان‌‌ها را بیش‌تر مطرح کرد.

کم اثر بودن سیاست فیلترینگ تلگرام بر اقبال کاربران به این پیام‌رسان

 

نماینده مردم رشت در مجلس با بیان این‌که در این میان یکی از مهم‌ترین نکات، کم اثر بودن سیاست فیلترینگ بر اقبال کاربران به این پیام‌رسان است، اضافه‌کرد: به‌عنوان یک نمونه از شواهدی که این ادعا را ثابت می‌کند، می‌توان به نتایج پژوهشی «سامانه هوشمند جمع‌آوری اخبار کانال‌های فارسی تلگرام» اشاره کرد که توسط آزمایشگاه شبکه‌های اجتماعی دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران طراحی و مدیریت شده است، این نتایج نشان می‌دهد فعالیت کانال‌های تلگرامی یک هفته پس از فیلتر شدن در حال بازگشت به رونق روزهای قبل از فیلتر شدن است.