بودجه ۹۷ دچار سیاست‌زدگی است

رییس کمیسیون جوانان، کارآفرینی و کسب ‌و کارهای نوین دانش‌بنیان اتاق ایران بودجه ۹۷ دچار سیاست‌زدگی است رییس کمیسیون جوانان، کارآفرینی و کسب ‌و کارهای نوین دانش‌بنیان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، خواستار تعریف و تبیین زیست بوم کسب ‌و کار از سوی تصمیم‌سازان کشور شد و گفت: دولت در نوشتن و حتی […]

رییس کمیسیون جوانان، کارآفرینی و کسب ‌و کارهای نوین دانش‌بنیان اتاق ایران

بودجه ۹۷ دچار سیاست‌زدگی است

رییس کمیسیون جوانان، کارآفرینی و کسب ‌و کارهای نوین دانش‌بنیان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، خواستار تعریف و تبیین زیست بوم کسب ‌و کار از سوی تصمیم‌سازان کشور شد و گفت: دولت در نوشتن و حتی اجرای بودجه هم دچار سیاست‌زدگی است و باید در این زمینه شجاعانه عمل کند.

پایگاه خبری اتاق ایران افشین‌کلاهی، در نشست بررسی مفاد بودجه ۹۷ در حوزه اشتغال و کارآفرینی اتاق ایران، تصریح‌کرد: مشکل بزرگ کشور در زمینه بودجه، سیاست‌زدگی اقتصاد است.

وی ادامه‌داد: شوربختانه این موضوع به تنظیم بودجه سالانه نیز تسری یافته است. چنانچه بودجه سال ۹۷ هم بر مبنای یک‌سری سیاست‌های کلی و رودربایستی‌هایی تنظیم و ارایه شده است و سیاست‌زدگی به وضوح در آن مشاهده می‌شود.

کلاهی تصریح‌کرد: دولت و حاکمیت اگر واقعاً می‌خواهند کسب و کار را در کشور راه بیندازند، باید از سیاست‌زدگی در اقتصاد بپرهیرند و زیست بوم و فضای کسب و کار را تعریف و تبیین کنند. در این صورت کسب‌ و کار‌ها خودشان راهشان را پیدا می‌کنند و نیازی به حمایت دولت ندارند.

رییس کمیسیون جوانان، کارآفرینی و کسب ‌و کارهای نوین دانش‌بنیان اتاق ایران، با اشاره به شکاف‌های موجود، گفت: تصمیم‌سازان با لحاظ این موضوع، بودجه سالانه را تنظیم می‌کنند و حتی با سیاست‌زدگی منطقه‌ای بودجه نوشته و اجرا می‌شود.

کلاهی ادامه‌داد: بر همین اساس، گاهی که بودجه‌های خوبی نوشته می‌شود نیز تأثیر مثبتی روی اقتصاد نمی‌گذارد و در اجرا سمت و سوی سیاست‌زدگی می‌گیرد.

وی با اشاره به تمرکز در بخش‌هایی از بودجه سال ۹۷، اظهار‌کرد: تمرکز ثروت می‌آفریند و با این موضوع کاملاً موافق هستیم. دیگر زمان برنامه‌های دستوری برای ایجاد اشتغال در روستا‌ها و شهرهای دوردست که گاهی هزینه‌های زیادی برای دولت دارد، گذشته است و باید منابع به درستی صرف شود.

کلاهی ادامه‌داد: گرچه در بودجه سال ۹۷ هم رقم زیادی برای این موضوع اختصاص داده شد که مانند بنگاه‌های زودبازده تنها تقسیم پول است و خاصیت دیگری برای کشور ندارد.

وی با طرح این پرسش که چرا دولت‌‌ها برخلاف وعده‌هایشان، همچنان این رویه نادرست را ادامه می‌دهند، گفت: شاهد هستیم که هر دولت جدیدی، در ابتدای کارش حرف‌های جدید می‌زند اما در عمل همان سیاست‌های قدیمی دولتمردان پیشین را تکرار می‌کند.

کلاهی تصریح‌کرد: به نظر می‌رسد این نتیجه همان شکافی است که در کشور وجود دارد و دستگاه‌های مربوط تمایلی ندارند برای رفع آن نارضایتی عمومی ایجاد شود، در حالی‌که اگر بخواهیم به نتایج خوبی برسیم، باید اقدامات شجاعانه انجام شود.

وی در ادامه بر حضور و نقش پررنگ بخش خصوصی در قسمت‌هایی از بودجه تأکید و اظهار‌کرد: بخش خصوصی می‌تواند در بخش‌هایی از بودجه حضور داشته باشد.

کلاهی همچنین خواستار همکاری کمیسیون‌‌ها و تشکل‌های اتاق بازرگانی در زمینه‌های آموزشی شد و افزود: تشکل‌ها باید با دانشگاه‌ها برای آموزش نیروهای متخصص و ماهر-نه تحصیل‌کرده‌ـ وارد همکاری شوند.

 رونق تولید و اشتغال با اصلاح ساختار سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی

در ادامه این نشست سهیلاجلودارزاده، نایب رییس کمیسیون جوانان، کارآفرینی و کسب‌وکارهای نوین دانش‌بنیان اتاق ایران، با اشاره به توانمندی بخش خصوصی برای اصلاح سیستم اقتصاد نابسامان کشور، گفت: برای رونق تولید، اشتغال و تجارت چاره‌ای جز تغییر ساختار سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی نداریم.

 سهیلاجلودارزاده، افزود: اقتصاد کشور بدون تعریف زیست‌بوم و آمایش سرزمین، پیشرفتی نخواهد کرد و تا زمانی که برای زیست‌بوم فضای کسب ‌و کار تعریف نشود، نمی‌توان امیدی به رونق اشتغال و تجارت داشت.

وی اظهار‌کرد: ما بیش از دو سال است که طرح تعریف زیست‌بوم کسب ‌و کار را به سازمان‌های مربوط اعلام کرده‌ایم و می‌خواهیم بدون رایگان آن را اجرا کنیم اما کسی توجهی به این مهم ندارد و ادبیات زیست بوم برای تصمیم‌سازان و برنامه‌ریزان ناشناخته و نامفهوم است.

این نماینده مجلس، با بیان این‌که برای بودجه سال ۹۷ نمی‌شود کاری انجام داد، گفت: به نظر من بخش خصوصی باید برای سال‌های بعد برنامه‌ریزی کند و اصلاح و تغییر ساختاری سازمان مدیریت ‌و برنامه‌ریزی را در دستور کار خود قرار دهد.

جلودارزداه، تصریح‌کرد: اتاق بازرگانی با استفاده از ظرفیت شورای گفت‌و‌گو می‌تواند در این زمینه اقدام کند و از هم‌اکنون تمام تلاش خود را برای اصلاح سازمان مدیریت‌‌و برنامه‌ریزی کشور، به‌کار گیرد.

 نایب رییس کمیسیون جوانان، کارآفرینی و کسب‌وکارهای نوین دانش‌بنیان اتاق بازرگانی ایران، ادامه‌داد: اگر این اتفاق نیفتد با این روند نادرست بودجه‌ریزی، سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی و حتی سرمایه‌گذاری‌هایی که با رانت انجام شده است نیز نابود می‌شود.

وی بودجه‌ریزی‌های نادرست را پیش زمینه‌ای برای دوری از سرمایه‌گذاری در تولید و رونق تجارت (واردات) اعلام و اظهار‌کرد: اگر می‌خواهیم تولید، اشتغال و تجارت رونق بگیرد باید همه برنامه‌ها را به سمت تغییر زیربنایی سازمان مدیریت ‌و برنامه‌ریزی ببریم.

 

جلودارزاده تصریح‌کرد: در حال حاضر و روند کنونی می‌توان گفت اصلاً اقتصادی نداریم که بخواهیم مدیریتش کنیم. بنابراین برای امسال نظری ندارم و تأکیدم این است که تمامی توان خود را برای سال‌های آینده و ایجاد تغییر بنیادی در نظام اقتصادی کشور بگذاریم.