تهیه طرح توسعه زنجیره ارزش لیتیوم

در جلسه بین ایمیدرو و دانشگاهیان حوزه معدن تأکید شد تهیه طرح توسعه زنجیره ارزش لیتیوم گروه معدن و زمین- در جلسه ارایه نتایج پروژه تهیه نقشه راه شناسایی منابع و استحصال لیتیوم در کشور، بر تهیه طرح توسعه زنجیره ارزش لیتیوم تأکید شد.  به گزارش مناقصه‌مزایده، در این جلسه استادان و دانشگاهیان حوزه معدن […]

در جلسه بین ایمیدرو و دانشگاهیان حوزه معدن تأکید شد

تهیه طرح توسعه زنجیره ارزش لیتیوم

گروه معدن و زمین- در جلسه ارایه نتایج پروژه تهیه نقشه راه شناسایی منابع و استحصال لیتیوم در کشور، بر تهیه طرح توسعه زنجیره ارزش لیتیوم تأکید شد.

 به گزارش مناقصه‌مزایده، در این جلسه استادان و دانشگاهیان حوزه معدن و صنایع معدنی ضمن بررسی عوامل توسعه زنجیره ارزش لیتیوم از منبع تا مصرف با تأکید بر باتری‌های موردنیاز خودروهای الکتریکی، تهیه طرح توسعه لیتیوم را در دستور کار قراردادند.

سیدشمش‌الدین‌سیاسی‌راد، مدیر آموزش، پژوهش و فناوری در این زمینه اعلام‌کرد: کار مطالعاتی و سرمایه‌گذاری بر روی مواد متعارف در معدن و تعریف یک سیکل مشخص همچون زنجیره‌های فولاد، مس، سرب و روی توسط ایمیدرو دارای یک استراتژی مشخص است و باید برای فلزاتی همچون لیتیوم نگاه زنجیره ارزشی را طلب کرد.

وی افزود: ایمیدرو طی سال‌های گذشته برنامه‌های متعددی در زمینه مطالعه بر روی عناصر نادرخاکی داشته و با همکاری مرکز تحقیقات و فرآوری موادمعدنی ایران بر روی منابع معدنی کار اکتشافی می‌کند و تا استحصال فلزات در مقیاس آزمایشگاهی پیش رفته و به صورت پایلوت وارد فاز نیمه استحصال صنعتی شده است.

وی پیشنهاد‌داد: علاوه بر اقدامات ایمیدرو نیاز است تا معاونت علمی و فناوری ریاست ‌جمهوری در برنامه‌های شناسایی منابع، اکتشاف و ذخایر و استحصال فلزات پیشرفته به ما کمک کنند.

در ادامه استادان دانشگاه صنعتی خواجه‌نصیرالدین‌طوسی، آمار و اطلاعات جامعی در خصوص انواع و کاربرد‌ها و عرضه و تقاضای فعلی و آتی باتری‌های پیشرفته مورد استفاده در خودروهای الکتریکی را ارایه کردند.

سابقه طرح

در ادامه سالاری‌راد، عضو هیأت علمی دانشگاه امیرکبیر ضمن اعلام این‌که ایران و بولیوی در برهه‌ای کار مطالعاتی مشترک بر روی منابع صنعتی لیتیوم بولیوی داشته‌اند، گفت: کشورهای آمریکای لاتین به دلیل در اختیار داشتن منابع معدنی، دارای جایگاه ویژه‌ای در زمینه تولید موادمعدنی هستند که بررسی روندهای سرمایه‌گذاری اکتشافی در دنیا نیز نشان‌دهنده اهمیت و جایگاه ویژه این مجموعه کشور‌ها است.

سالاری‌راد افزود: در حال حاضر شیلی، آرژانتین و بولیوی بخش قابل توجهی از منابع لیتیوم را در دنیا دارند.

وی با بیان این‌که در تقسیم‌بندی ذخایر و منابع؛ لیتیوم به دو دسته منابع‌معدنی و منابع شورآبه‌ای تقسیم می‌شود، عنوان‌کرد: با نگاهی به نمودار مصرف لیتیوم در جهان شاهد هستیم که مصرف آن در سال ۲۰۰۲ بسیار کم بوده اما تا سال ۲۰۱۷ از رشد قابل توجهی برخوردار بوده و پیش‌بینی شده تا سال ۲۱۰۰ رشد فزاینده‌ای در مصرف داشته باشد.

سالاری‌راد با اشاره به تهیه نقشه راه لیتیوم گفت: کانادا استانداردی را برای اکتشاف منابع شورآبه‌ای و لیتیوم منتشر کرده است که بسیاری از کشور‌ها از آن تبعیت می‌کنند و ما این استاندارد را در اکتشاف منابع شورآبه‌ای معرفی خواهیم کرد.

 

در ادامه مقرر شد خلاصه مدیریتی گزارش نهایی پروژه تهیه نقشه راه شناسایی منابع و استحصال لیتیم در اختیار ذی‌نفعان اصلی قرار گرفته و در جلسه بعد نظام تقسیم کار اقدامات آتی طراحی و ابلاغ شود.