روحانی در اتحادیه بینالمجالس اسلامی مستشاران جمهوری اسلامی با دعوت دولتهای عراق و سوریه به آنجا رفتند رییسجمهور با بیان اینکه راه مقابله با چالشها در جهان اسلام نگاه به قدرتهای خارجی نیست، گفت: ارتباط و تبادلنظر و همکاری میان کشورهای اسلامی باید شکل نهادینهتری به خود بگیرد. به گزارش مهر، حجتالاسلامحسنروحانی در افتتاحیه بینالمجالس […]
روحانی در اتحادیه بینالمجالس اسلامی
مستشاران جمهوری اسلامی با دعوت دولتهای عراق و سوریه به آنجا رفتند
رییسجمهور با بیان اینکه راه مقابله با چالشها در جهان اسلام نگاه به قدرتهای خارجی نیست، گفت: ارتباط و تبادلنظر و همکاری میان کشورهای اسلامی باید شکل نهادینهتری به خود بگیرد.
به گزارش مهر، حجتالاسلامحسنروحانی در افتتاحیه بینالمجالس اسلامی گفت: در شرایط بسیار حساس کنونی دنیای اسلامی بدون تردید حل بخش عمدهای از مشکلات کشورهای ما در گرو مشارکت واقعی و منصفانه مردم در امور جاری کشورمان است و همین مهم نقش مجالس قانونگذاری که در حقیقت نماد حضور و مشارکت مردم در تمشیت امور خود میباشد را به خوبی آشکار میسازد.
رییسجمهور با اشاره به نقش اتحادیه بینالمجالس اسلامی در ایجاد وحدت گفت: بیتردید تداوم این چنین نشستهایی آثار پر برکتی برای تقویت روح برادری و توسعه در جهان اسلام و هماهنگی امت اسلامی در سطح جهان به جای خواهد گذاشت.
وی با اشاره به چالشهای جهان اسلام گفت: تلاش قدرتهای خارجی برای سلطه بر امور داخلی مسلمانها، فقر و مشکلات اقتصادی و توسعهنیافتگی و اختلافات میان کشورهای اسلامی از جمله این چالشهاست.
روحانی گفت: راه مقابله با این چالشها نگاه به قدرتهای خارجی نیست. این قدرتها صرفاً به فکر منابع خود آنهم با هزینه دیگران هستند. آنها در جهت کاهش آلام دیگران قدمی برنداشته و برنمیدارند. با فروش تسلیحات مرگبار به کشورهای مختلف که منجر به مسابقه تسلیحاتی میشود و ایجاد اختلاف بین کشورهایی برای ادامه سلطهجویی خودشان از جمله اقدامات آنها برای ماندن در منطقه است.
وی افزود: برای یافتن راهحل نگاه ما باید به درون باشد نه به بیرون. باید با اتکا به ظرفیتها و توانمندیهای درونی مشکلات را از پیش روبرداریم. این نکته به معنای انزواطلبی نیست. ما حامی تعامل سازنده اما از موضع برابر جهان اسلام با دیگران هستیم که در آن جایی برای استثمار و استعمار و دخالت در امور داخلی دیگران نباشد.
روحانی گفت: برخی قدرتها تمایلی به روابط سازنده و برابر با دیگران ندارند. نگاه آنها به دیگران نگاه از بالا به پایین است و در پی روابط یکطرفه و البته به نفع خودشان هستند.
رییسجمهور ادامهداد: ما باید اختلافات خود را کنار بگذاریم و با همافزایی و اتکا به ظرفیتهای داخلی، بهرهگیری از ظرفیتهای انسانی و اجتماعی و منابع غنی خود وابستگی به بیگانگان را کاهش دهیم و در جهت بالندگی و توسعه روزافزون جهان اسلام حرکت کنیم.
وی تصریحکرد: ما باید این باور را در خود تقویت کنیم که تنها از طریق عدم اتکا به بیگانگان و همبستگی بیشتر امت اسلامی قادر خواهیم بود بر معضلات جهان اسلام فائق آییم.
روحانی عنوانکرد: جهان اسلام هرگز خود را باز نخواهد یافت مگر آنکه ملل مسلمان کفایت و شایستگی خود را برای برخورداری و ارتقای حاکمیت مردم در عمل به اثبات برساند و در سایه امنیت اجتماعی و سیاسی و شکوفایی اقتصادی بتوانند برای همه طبقات و اقشار مختلف رفاه را به ارمغان بیاورند.
وی اضافهکرد: نخستین گام در رسیدن به این مقصود داشتن منطقهای آرام و روابط خارجی صلح آمیز است. هیچ کشوری نمیتواند زمانی که در منازعات و کشمکشهای خارجی گرفتار است به توسعه داخلی خود اهتمام کند.
روحانی تقویت مردمسالاری و توجه به نظرات مردم را مهمترین راهبرد برای مقابله با جهان غرب دانست و گفت: ما با صندوقهای رأی، با تریبونهای پارلمانی، مطبوعات، رسانهها و شبکههای آزاد خود به غرب اعلام میکنیم هیچ نیازی به دخالت شما نداریم.
رییسجمهور گفت: ما در داخل و خارج از جهان اسلام با هم صلح و مصالحه میکنیم و مشکلاتمان را حل میکنیم. هیچ کشور اسلامی را رقیب خود نمیدانیم و معتقدیم حتی با کشورهایی که با آنها اختلافنظر داریم، میتوانیم بر مبنای احترام متقابل گفتوگو و همکاری کنیم. البته متأسفانه برخی کشورها مسیر را اشتباه میروند و تحت القای آمریکا و رژیم صهیونیستی به شکاف در میان امت اسلامی دامن میزنند.
وی افزود: متأسفانه برخی کشورها دوام خود را در جنگافروزی و دامن زدن به اختلافات میدانند. قطعاً آنها هیچگاه نمیخواهند که دوست مردم ستمدیده باشند.
روحانی مهمانان کنفرانس را خطاب قرارداد و گفت: این کنفرانس در شرایطی برگزار میشود که به لطف خدا خطر افراطیگرایی داعش که قرائتی نادرست از اسلام را بنیان گذاشته بود، به شدت تضعیف شدهاند و انشاا… به زودی شاهد نابودی کامل آنها خواهیم بود.
رییسجمهور تصریحکرد: جمهوری اسلامی ایران از ابتدای تولد این گروههای تروریستی در صف مقدم مبارزه با آنها بود و با بهرهگیری از تجارب خود در گذشته به دیگران نیز در این مسیر کمک خواهد کرد.
وی افزود: ما به دعوت دولتهای عراق و سوریه مستشاران نظامی خود را به آن کشورها فرستادیم و در کنار مردم این دو کشور مسلمان و برادر با تروریسم تکفیری مبارزه نموده و مانع دستاندازی آنها به کشورهای دیگر شدهایم. امیدواریم با همکاری کلیه دولتهای اسلامی، ریشه افراط و افراطیگرایی در جهان و جهان اسلام به کلی خشکانده شود و تمام سرمایه امت اسلامی به جای مقابله با اینگونه تهدیدات مخرب، در مسیر سعادت و رفاه مردم مسلمان قرار بگیرد.
وی مهمترین علت برهم خوردن ثبات و امنیت منطقه را تداوم اشغالگری و حمایت جانبدارانه و بیدریغ دولت آمریکا از رژِیم صهیونیستی دانست و گفت: حمایتهای آمریکا از رژیم صهیونیستی موجب محروم ماندن ملت مظلوم فلسطین از حقوق اولیه خود در تشکیل دولت مستقل فلسطینی به پایتخت قدس شریف است.
رییسجمهور تأکیدکرد: ضروری است موضع قاطع جهان اسلام در مردود شمردن تصمیم زشت رییسجمهور آمریکا در اعلام انتقال سفارت خود به قدس شریف تا پس گرفتن آن ادامه یابد. اقدام رییسجمهور آمریکا نقض آشکار قطعنامههای سازمان ملل است که حتی از سوی متحدان راهبردی آنها نیز در جهان غرب مورد انتقاد جدی قرار گرفته است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.