جنگل‌های گمشده اروپا

جنگل‌های گمشده اروپا مطالعه صورت گرفته توسط محققان انگلیسی نشان می‌دهد، پوشش جنگلی اروپا طی ۶ هزار سال به‌دلیل افزایش تقاضا برای زمین‌های کشاورزی و استفاده از چوب به عنوان منبع سوخت، به حدود یک سوم کاهش پیدا کرده است. به گزارش سیناپرس، در این مطالعه که محققانی از کشورهای سوئد، آلمان، فرانسه، استونی و […]

جنگل‌های گمشده اروپا

مطالعه صورت گرفته توسط محققان انگلیسی نشان می‌دهد، پوشش جنگلی اروپا طی ۶ هزار سال به‌دلیل افزایش تقاضا برای زمین‌های کشاورزی و استفاده از چوب به عنوان منبع سوخت، به حدود یک سوم کاهش پیدا کرده است.

به گزارش سیناپرس، در این مطالعه که محققانی از کشورهای سوئد، آلمان، فرانسه، استونی و سوئیس نیز در آن مشارکت داشتند، تغییرات جنگل‌های اروپا طی ۱۱ هزار سال گذشته مورد بررسی قرار گرفت.

محققان دانشگاه پلیموث (انگلیس) با تجزیه و تحلیل گرده‌های جمع‌آوری شده از یک‌هزار سایت دریافتند که بیش از دو سوم اروپای مرکزی و شمالی، پیش از این پوشیده از درختان بوده است.

در ترکیب ۳ روش مختلف تجزیه و تحلیل داده‌های گرده، جمع‌آوری شده از پایگاه داده گرده‌های اروپا، مشخص شد که پوشش جنگلی اروپا از ۶۰ درصد در ۱۱ هزار سال قبل به ۸۰ درصد در ۶ هزار سال قبل افزایش یافت.

اما با توسعه روش‌های مدرن کشاورزی در دوران نئولیتیک (Neolithic period)، افت شدید پوشش جنگلی اروپا آغاز شد که تا به امروز نیز ادامه پیدا کرده است.

درحال حاضر پوشش جنگلی اروپا به حدود یک سوم کاهش پیدا کرده است. با این حال، این روند کاهشی از طریق کشف انواع جدید سوخت و توسعه روش‌های جدید، همچنین ابتکارهای زیست‌محیطی مانند پروژه جنگل ملی و پروژه Northern Forest که از ژانویه ۲۰۱۸ در انگلیس آغاز شد، تا حدودی معکوس شده است.

 

نیل‌رابرتز (Neil Roberts)، استاد جغرافیای فیزیکی و نویسنده ارشد این مطالعه گفت: انگلستان و جمهوری ایرلند حدود ۲۰۰ سال پیش به نقطه کم‌ترین میزان پوشش جنگل رسیدند. سایر کشور‌ها در اروپا اکنون به این نقطه رسیده‌اند و برخی نقاط اسکاندیناوی که چندان به کشاورزی وابسته نیستند، از وضعیت پوشش جنگلی بهتری برخوردار هستند.