فعالیت بازار پرندهفروشی فریدونکنار در هنگامه شیوع آنفولانزای مرغی با وجود تأیید رسمی شیوع آنفولانزای پرندگان در مازندران و شناسایی چند کانون از این بیماری، بازار فروش پرندگان در فریدونکنار بدون وقفه بهکارش ادامه میدهد و هیچ یک از دستگاههای اجرایی مرتبط خود را مسؤول توقف فعالیت این بازار نمیدانند. به گزارش ایرنا، دانشگاه علوم […]
فعالیت بازار پرندهفروشی فریدونکنار در هنگامه شیوع آنفولانزای مرغی
با وجود تأیید رسمی شیوع آنفولانزای پرندگان در مازندران و شناسایی چند کانون از این بیماری، بازار فروش پرندگان در فریدونکنار بدون وقفه بهکارش ادامه میدهد و هیچ یک از دستگاههای اجرایی مرتبط خود را مسؤول توقف فعالیت این بازار نمیدانند.
به گزارش ایرنا، دانشگاه علوم پزشکی و دامپزشکی مازندران ۳ مرجعی هستند که به محض طرح پرسش از این بازار، انگشت اشاره آنها را نشانه میگیرد، ولی ظاهراً هیچ یک از این دستگاهها تعطیلی بازار فروش پرندگان فریدونکنار را در چارچوب وظایف خود نمیدانند.
بازار فروش پرندگان فریدونکنار در حال حاضر تنها بازار فعال در نوع خود در شمال کشور است و به همین دلیل نیز به بارانداز خرید و فروش لاشه و زنده پرندگان مهاجر تبدیل شده است.
اگر چه آمار رسمی درباره حجم خرید و فروش پرنده در این بازار وجود ندارد، ولی برآوردهای غیررسمی حاکی از فروش سالانه صدها هزار بال پرنده شکار شده توسط شکارچیان غیرمجاز از استانهای مازندران، گیلان و گلستان در این بازار دارد و به همین دلیل نیز هرگونه تلاش برای تعطیلی یا ساماندهی آن در چند سال گذشته ناکام مانده است.
تازهترین دور تلاش برای تعطیلی این بازار به ماه آبان و آذر امسال بر میگردد که مصوبات قانونی را با خود به همراه دارد و تشکلهای زیستمحیطی و مردم نهاد نیز برای بسترسازی این اتفاق بسیج شدهاند، ولی این تلاشهای جدید هم تاکنون راه به جایی نبرده است و فعالیت بازار در اوج نگرانی از شیوع آنفولانزای پرندگان ادامه دارد.
اهمیت تعطیلی این بازار برای جلوگیری از کشتار بیرحمانه پرندگان مهاجر و همچنین حفاظت از سلامت جامعه در مقابل بیماریهایی مانند آنفولانزای پرندگان تا حدی است که فرمانده یگان حفاظت محیطزیست کشور در دو ماه گذشته دو بار با همین هدف به مازندران سفر کرد تا تدابیر لازم اندیشیده شود.
آخرین مصوبه قانونی درباره این بازار مربوط به اوایل ماه دی است که در آن با توجه به شیوع آنفولانزای پرندگان بر ضرورت تعطیلی فوری بازار در کوتاهمدت تا بازگشت روال عادی تأکید و از شهرداری فریدونکنار هم خواسته شده برای انتقال بازار به مکان دیگر و ساماندهی آن در میانمدت اقدام کند.
سازمان دامپزشکی کشور اوایل مهرماه سالجاری هرگونه شکار پرندگان وحشی را به دلیل احتمال ابتلا به آنفولانزای حاد ممنوع اعلام کرد.
دامپزشکی: برای تعطیلی بازار وظیفه نداریم
مدیرکل دامپزشکی مازندران در این زمینه گفت که با شیوع بیماری آنفولانزای مرغی در کشور و شناسایی چندین کانون از این بیماری در استان، دستگاههای متولی مقابله در این خطه شمال کشور به حالت آمادهباش در آمدند.
حسینرضوانی با تأکید بر این که مهاجرت گونههای مختلف پرندگان زمستانگذران به مازندران همواره با نگرانی و خطر بالقوه بروز بیماری آنفولانزای مرغی همراه است، افزود: با تمام تمهیدات و مقررات سختگیرانهای که در ماههای گذشته انجام دادیم، اما امروز شاهد پراکندگی این ویروس در استان هستیم.
مدیرکل دامپزشکی مازندران گفت که توقف فعالیت بازار فروش پرندگان مهاجر در حیطه اختیار دامپزشکی تعریف نشده است و این دستگاه هیچ مسؤولیتی در ارتباط با بازار فروش ندارد.
رضوانی اظهارداشت: ما صرفاً هشدارهای لازم را مبنی بر احتمال ابتلای پرندگان مهاجر به آنفولانزای مرغی را دادیم و به مردم هم توصیه شد تا برای سلامت خودشان از این بازارها خرید نداشته باشند.
وی محیطزیست را متولی اصلی برای پرندگان مهاجر دانست و گفت: به نظر میرسد این اداره کل باید در این ارتباط با هماهنگی دستگاههای نظارتی دیگر برای تعطیلی بازار فروش پرندگان پیشقدم شود.
تشدید برخورد با شکار پرندگان مهاجر
مدیرکل محیطزیست مازندران نیز در این زمینه گفت: براساس دستورالعمل سازمان دامپزشکی که اوایل مهرماه سال جاری صادر شد، هیچ مجوزی برای شکار صادر نشده و با شکارچیان نیز به شدت برخورد میشود.
حسینعلیابراهیمی کارنامی افزود: محیطزیست در حیطه وظایفی که برایش از سوی شورای تأمین تعریف شد و وظایف ذاتی که برعهده داشت، به درستی در این بخش ورود پیدا کرد و در ۹ ماهه امسال افزون بر یکهزار شکارچی دستگیر شدند.
وی ادامهداد: همچنین از این افراد حدود ۸۰۰ فقره سلاح گرم کشف شده و این برخوردها نیز همچنان ادامه دارد.
مدیرکل محیطزیست مازندران گفت که براساس مصوبات قانونی، شهرداری فریدونکنار موظف به تغییر مکان فعلی بازار و جانمایی جدید برای آن شد و دامپزشکی هم باید بر سلامت فروش پرندگان در این بازار نظارت داشته باشد.
ابراهیمی افزود: محیطزیست هم کار برخورد با شکارچیان متخلف و معرفی آنها را به دستگاه قضایی دارد و این کار را انجام داد.
دانشگاه علوم پزشکی: ما در بخش درمان مسؤولیت داریم
مسؤول کمیته اضطراری مقابله با آنفولانزا در مازندران، دامپزشکی را متولی نظارت بر عرضه فروش لاشه پرندگان و مسایل مربوط به فعالیت بازار فریدونکنار دانست.
فرهنگبابامحمودی گفت: دانشگاه علوم پزشکی در این حوزه مسؤولیتی ندارد و ما در بخش درمان بیماران آنفولانزا اقدام اساسی را انجام دادیم.
کارشناسان منطقه معتقدند هرگونه مصوبهای برای تعطیلی یا ساماندهی بازار پرندهفروشی فریدونکنار باید دستگاه قضایی و نیروی انتظامی را هم درگیر کند، موضوعی که مورد تأیید مسؤولان دستگاههای اجرایی مانند دامپزشکی و محیطزیست است.
سالانه افزون بر ۱۵۰ گونه پرنده زمستانگذران با جمعیت حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار بالی به مازندران مهاجرت میکنند که یک سوم این پرندگان طبق آمار یگان حفاظت محیطزیست از سوی شکارچیان کشتار میشوند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.