آلودگی هوا با دستور حل نمیشود مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با اشاره به اینکه ۱۷ دستگاه مسؤول در حوزه آلودگی هوا، مصوبات مربوط به این موضوع را به درستی اجرا نمیکنند، گفت: آلودگی هوا با دستور حل نمیشود. به گزارش مناقصهمزایده و براساس گزارش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، وحیدحسینی با اشاره به […]
آلودگی هوا با دستور حل نمیشود
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با اشاره به اینکه ۱۷ دستگاه مسؤول در حوزه آلودگی هوا، مصوبات مربوط به این موضوع را به درستی اجرا نمیکنند، گفت: آلودگی هوا با دستور حل نمیشود.
به گزارش مناقصهمزایده و براساس گزارش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، وحیدحسینی با اشاره به اینکه در زمینه مقررات آلودگی هوا انباشتی از مصوبات را داریم، اظهارکرد: سالهای پیش قوانین هوای پاک در کشور مطرح شده است. مصوبات متعدد مجلس، هیأت وزیران، شورای اسلامی شهر تهران و… برنامههای متعددی در سطح شهری و ملی را تأیید کرده است و در حال حاضر بیش از ۱۷ دستگاه مسؤول اجرای این مصوبات هستند.
وی ادامهداد: قوانین و مصوبات اجرا نشده یا بد اجرا شده توسط دستگاههای مسؤول به قدری زیاد است که اثر بخشی آنها را از بین برده است. باید به این فکر کنیم چرا این قوانین اجرا نشده و اگر ارگان یا سازمانی بخشی از این قوانین را اجرا نکرده به چه دلیل بوده است؟
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با اشاره به اینکه بین دستگاههای مسؤول هماهنگی وجود ندارد، تصریحکرد: این پدیده در کشورهای دیگر نایاب است. تعدد نهادها و مسؤولان، هماهنگیها را بسیار و عمل را ضعیف کرده است.
حسینی ادامهداد: در زمینه مقررات و مصوبات نقص نداریم بلکه باید به اجرا ورود کنیم. در اجرا از وزارت صنعت، معدن تجارت، وزارت نفت، وزارت نیرو تا شهرداریها همه مسؤول هستند و باید اقداماتی انجام دهند.
وی سازمان حفاظت محیطزیست را ناظر بر عملکرد دیگر دستگاههای مسؤول دانست و تأکیدکرد: این سازمان باید رعایت مقررات، نظارت و قصور و خطاها را دنبال کند ولی این وظیفه نظارتی هم تا به حال درست انجام نشده است. در واقع هم از نظر اجرا و هم از نظر نظارت ضعیف عمل کردهایم.
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با اشاره به اینکه سالانه حدود ۵هزار نفر در کلانشهر تهران بر اثر آلودگی هوا فوت میشوند، اظهارکرد: تا به حال هیچ نهاد، سازمان یا حتی فردی به عنوان مقصر آلودگی هوا اعلام نشده است و ندیدهایم بابت مرگ ۵هزار نفر کسی مؤاخذه شود. در حالیکه تمام دستگاههای اجرایی و نظارتی بر آلودگی هوا و وسیلههای موتوری آلوده شخصی در این مسأله اتفاق نظر دارند.
وی در نشست تخصصی نحوه اجرایی کردن قانون هوای پاک نیز نسبت به عملکرد مجلس شورای اسلامی برای اعمال برخی تغییرات در لایحه هوای پاک نیز انتقاد کرد و گفت: در پیشنویس قانون هوای پاک گارانتی قطعات کنترل آلودگی خودروها ۷ سال و معافیت خودروهای نو از معاینه فنی دو سال تعیین شده بود اما متأسفانه در مجلس جای این اعداد عوض شد. اگر گارانتی قطعات کنترل آلودگی خودرو ۷ سال باشد، مالک خودرو با خیال راحت برای تعمیر یا تعویض قطعات به نمایندگی خودرو مراجعه میکند، در نتیجه این قانون خودروساز را به نصب تجهیزات با کیفیت مجبور میکرد اما متأسفانه گارانتی قطعات کنترل آلودگی به مدت دو سال در مجلس تصویب شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.