عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران مهمترین سد راه ما در برجام مسایل بانکی و مالی است عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران درباره دستاوردهای برجام گفت: اجرای برجام دستاوردهای مهمی برای کشور داشت که مهمترین آن برداشته شدن تحریمهای نفتی و گازی، بیمهای، کشتیرانی و… بود. به گزارش مناقصهمزایده به نقل از سایت خبری اتاق تهران […]
عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران
مهمترین سد راه ما در برجام مسایل بانکی و مالی است
عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران درباره دستاوردهای برجام گفت: اجرای برجام دستاوردهای مهمی برای کشور داشت که مهمترین آن برداشته شدن تحریمهای نفتی و گازی، بیمهای، کشتیرانی و… بود.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از سایت خبری اتاق تهران فریالمستوفی تصریحکرد: در این دوره مذاکرات گستردهای بین بخشهای دولتی و خصوصی ایران و کشورهای دیگر صورت گرفت و روابط مهمی ساخته شد و شکل گرفت که همه اینها از دستاوردهای برجام است، البته این نکته را هم باید گفت که در ابتدای توافق هستهای تصورات بسیار زیادی از برجام و اثرات آن در جامعه ساخته شد که به آن میزان واقعاً انتظارات تحقق پیدا نکرد و آنچنان که مردم تصور میکردند همه چیز گل و بلبل نشد و البته هم آن انتظارات چندان واقعی نبود و متأسفانه هم به آن چیزهایی که اعلام شد، نتوانستیم دست پیدا کنیم.
وی در ادامه با بیان اینکه با وجود موفقیتهای بسیار همچنان نتوانستهایم از دستاوردهای برجام آنچنان که باید استفاده کنیم، افزود: مهمترین سد راه ما در برجام مسایل بانکی و مالی بود که همچنان تا حدودی باقی است و همین موضوع باعث شده که نتوانیم بیشترین استفاده را از برجام داشته باشیم، نقل و انتقالهای مالی و مسایل بانکی از اهمیت ویژهای برخوردار است و ما باید سعی کنیم با گسترش روابط بانکی این چالش را از پیشِِ روی سرمایهگذاران برداریم.
مستوفی در ادامه به حضور دونالدترامپ در کاخ سفید به عنوان رییسجمهور آمریکا اشاره کرد و گفت: متأسفانه با ورود آقای ترامپ به کاخ سفید و اینکه آدم قابل پیشبینی نیست، موانع بزرگی پیشِ روی برجام به وجود آمد و آمریکا به تعهداتش عمل نکرد. ما میبینیم که رفتار ترامپ برای همه دنیا عجیب است و هر روز شاهدیم که با یکی از کشورهای دنیا از آفریقا گرفته تا چین و… درگیر میشود.
وی با بیان اینکه ما و دنیا نمیدانیم که ترامپ در نهایت در برابر برجام چه تصمیمی را خواهد گرفت، گفت: ترامپ در این شرایط به دنبال این است که اقدامی انجام دهد که کشورمان از برجام خارج شود تا به همه در دنیا بگوید ایران خودش از برجام خارج شده است، بنابراین در این شرایط ما باید سعی کنیم با در نظر گرفتن منافع ملی همچنان به تعهداتمان طبق توافق هستهای عمل کنیم؛ همچنان که تاکنون به بهترین شکل این کار را انجام دادهایم و سازمانهای بینالمللی و اتحادیه اروپا هم بارها به این موضوع اشاره کردهاند؛ تا حمایت کشورهای اروپایی، چین و روسیه را داشته باشیم، اقدامی که تاکنون هم انجام دادهایم و در آن بسیار موفق بودهایم.
این عضو هیأت نمایندگان اتاق تهران با بیان اینکه در مقابل شخصی مانند ترامپ باید بایستیم و از منافع کشور دفاع کنیم، گفت: برای جذب سرمایهگذاری ما پیش از حضور یکساله ترامپ در کاخ سفید به سمت امنیت بهتر میرفتیم ولی با این وضعیتی که آقای ترامپ پیش آورده است و تهدیدهایی که انجام داده و اینکه اعلام کرده است احتمالاً بعد از ۱۲۰ روز از توافق هستهای خارج میشود باعث ایجاد ترسهایی شده است تا جایی که میبینیم که شرکت هواپیمایی ایرباس که برای فروش هواپیما به ایران پیشقدم شده بود و قراردادی به امضا رسانده بود، اعلام میکند که فعلاً دست نگه میدارد و واگذاری هواپیماها احتمالاً با تأخیر مواجه میشود. ما نمیتوانیم نفوذ اقتصادی و سیاسی که آمریکا در دنیا دارد را نادیده بگیریم و در مقابل این باید خیلی با منطق پیش برویم باید فضای مثبت را به سمت خودمان بکشانیم مانند حالا چون آقای ترامپ دنبال بهانه است و ما نباید بهانه دستش بدهیم و باید کاری کنیم که دنیا از ما حمایت کند.
برجام یک دریچه جدید رو به کشور باز کرد
کیمیاییاسدی، نایب رییس کمیسیون تسهیل کسب و کار اتاق تهران نیز گفت: برجام یک دریچه جدید رو به کشور باز کرد و تعاملات کشور از جنبههای مختلف اقتصادی، دیپلماسی، سیاسی، فرهنگی و… حداقل به قبل از شروع تحریمها باز گشت.
احمدکیمیاییاسدی ادامهداد: به نظرم یکی از سؤالات مهمی که درباره اثرات برجام باید مطرح شود، این است که اگر برجام اتفاق نمیافتاد کشور الان در چه شرایطی بود؟ در پاسخ به این پرسش باید بگویم اگر توافق هستهای به نتیجه نمیرسید و تحریمهای ظالمانه ادامه پیدا میکرد با توجه به اینکه قطعنامههای متعدد بینالمللی علیه ایران تصویب شده بود، اقتصاد کشور ما که نفتی هم محسوب میشود با چالشهای جدی و حتی بحران رو بهرو میشد، زیرا فروش نفت به صورت کلی با توجه به تحریمها مختل و غیرممکن میشد و کشور مشکلات بسیاری پیدا میکرد، اما خدا را شکر دولت تدبیر و امید توافق را به نتیجه رساند.
وی با اشاره به شروع کار دولت یازدهم و ادامه راه در دولت دوازدهم گفت: دولت جدید از زمانی که روی کار آمد به نتیجه رسیدن مذاکرات هستهای را پیگیری کرد و در نهایت هم موفق شد. توجه داشته باشید که مذاکرات هستهای کار بسیار سخت و پیچیدهای بود و وجود خود آقای روحانی به عنوان رییسجمهور که قبل از آن دبیر شورای عالی امنیت ملی بود و دکتر ظریف که یک دیپلمات کار کشته هستند، باعث شد که در نهایت توافق صورت بگیرد و اجرایی شود. اگر الان برجام اجرایی نشده بود، کشور ما حالا هیچگونه در آمد نفتی نداشت و خیلی شرایطمان با امروز تفاوت میکرد.
رییس کمیسیون تسهیل کسب و کار اتاق تهران در ادامه و در پاسخ به این سؤال که ایران باید چه اقداماتی را انجام دهد که بتواند از برجام بهترین استفاده را داشته باشد، افزود: هر کار اقتصادی پایدار و جذب سرمایهگذاران خارجی نیاز به نقل و انتقال پول دارد ما باید بتوانیم مشکلات ارتباط مالی با بانکهای بینالمللی را حل کنیم. ما در طول دو سال گذشته با بانکهای کوچک خارجی مذاکراتی داشتهایم ولی باید با استفاده از برجام وارد مذاکره با بانکهای بینالمللی بزرگ شویم و مسؤولان آنها را برای حضور در ایران تشویق کنیم، الان مهمترین مشکلی که برجام گرفتار آن است، نقل و انتقالهای بانکی به خصوص با بانکهای بزرگ است. هنوز موانع مهمی پیشِروی شرکتهای داخلی و خارجی برای ارتباطات بانکی وجود دارد و در نظر داشته باشید که اگر قرار است گامهای بلند اقتصادی برداشته شود نیاز هست که بانکهای بزرگ بینالمللی وارد عمل شوند و با بانکهای کوچک کاری پیش نخواهد رفت. اگر وضعیت ارتباطات مالی و بانکی درست شود، روال تجارت هم منطقی خواهد شد و ما به رونق اقتصادی پایدار نزدیک میشویم.
کیمیایی با اشاره به اینکه رییسجمهور فعلی آمریکا فشارهای بسیاری میآورد و به دنبال لغو توافق هستهای هست، گفت: امیدواریم که سیستم بانکی به روال قبلی باز گردد و بخش خصوصی و بخشهای مختلف اقتصاد ایران بتوانند از فاینانسها، یوزانسها و… بینالمللی برای رشد اقتصاد کشورمان بهره ببرند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.