آلودگی هوا و عدم ارتقای آگاهی و گسترش فرهنگ جامعه ارتقای آگاهی و گسترش فرهنگ جامعه در جهت حفظ و حراست از هوای پاک از جمله راهکارهای مهم مبارزه با آلودگی هوا محسوب میشود که این مهم در پرتو مشارکت فعال شهروندان و نهادهای مربوطه میسر خواهد شد. به همین منظور بایستی با برنامهریزیهای صحیح […]
آلودگی هوا و عدم ارتقای آگاهی و گسترش فرهنگ جامعه
ارتقای آگاهی و گسترش فرهنگ جامعه در جهت حفظ و حراست از هوای پاک از جمله راهکارهای مهم مبارزه با آلودگی هوا محسوب میشود که این مهم در پرتو مشارکت فعال شهروندان و نهادهای مربوطه میسر خواهد شد. به همین منظور بایستی با برنامهریزیهای صحیح و رعایت حدود استانداردها در جهت اجرای این مهم بر آمد و اینگونه پیامدهای زیانبار بحران آلودگی را کاهش داد.
به گزارش ایرنا، آلودگی هوا از جمله پیامدهای زندگی شهرنشینی به شمار میرود که محیطزیست و سلامت موجودات زنده را با خطرهای فراوانی روبهرو کرده و امروزه به یکی از بحرانیترین چالشهای جامعه بینالمللی تبدیل شده است. به همین منظور کشورهای گوناگون در جهت مبارزه با این پدیده زیستمحیطی برآمدهاند تا بتوانند کره زمین را از این معضل نجات دهد.
ایران نیز همچون دیگر کشورها برای رویارویی با این پدیده انسانی به ارایه برنامههای راهبردی گوناگونی پرداخته است زیرا آلودگی هوا از جمله بحرانهای اصلی کشور به شمار میرود که همکاری و تعامل سازمانهای مرتبط و تمرکز مسؤولان کشور را در حل این پدیده نیاز دارد.
طرح جامع کاهش آلودگی هوا
طرح جامع کاهش آلودگی هوا در ۸ کلانشهر کشور به وسیله سازمان محیطزیست به تمام دستگاههای اجرایی ابلاغ شده است که باید نسبت به رعایت احکام این برنامه اقدام کنند. معاینه فنی خودروها، توسعه حمل و نقل عمومی، استانداردسازی سوخت و اطلاعرسانی همگانی از جمله محورهای اصلی طرح جامع کاهش آلودگی هوا به شمار میروند که تمامی شهروندان موظف به اجرای آن هستند. نسبت هزینههای سلامت به تولید ناخالص داخلی از مهمترین شاخصها برای مقایسه هزینههای سلامتی میان کشورها محسوب میشود و نشان میدهد چه مقدار از درآمدهای هر کشوری به بخش سلامت اختصاص مییابد. حذف سرب به عنوان مهمترین آلاینده اصلی و خطرناک موجود در بنزین و سوختهای مصرفی در شهرها از بزرگترین اقدامهایی بود که در راستای استانداردسازی سوخت صورت گرفت.
راهکارهای محیطزیستی بر روند کاهش آلودگی هوا
ناوگان حمل و نقل عمومی در این زمینه باید مشارکت بیشتری در زمینه رفتوآمد شهروندان داشته باشد. کاشت درختان بیشتر که علاوه بر تولید اکسیژن باعث جذب دی اکسید کربن موجود در هوا میشود، نیز از جمله این راهکارها به شمار میرود که با توجه به افزایش پاکی هوا از گردوغبار و آلودگی هوا میکاهد و به سلامت روانی مردم نیز کمک میکند. همچنین رسیدگی به وضعیت خودروهای تولیدی و اجرای قانون در برابر شمارهگذاری آنها، حل معضل ترافیک و اجرای گسترده طرح زوج و فرد در کلانشهرها دیگر راهی است که میتواند از افزایش این معضل جلوگیری کند. وظایف سازمانهای متولی در ارتباط با معاینه فنی خودروها و کنترل ترافیک نیز بایستی به صورت مجزا تفکیک و در کنار این مسایل برای خودروهای جدید در دست تولید نیز استانداردهایی تعریف شود که همگی در پایش و دیده بانی آلودگی هوا نقش مؤثری دارند. دولتمردان میتوانند با تقویت زیرساختها و پشتیبانی از ناوگان حمل و نقل عمومی، تأمین مالی و فرهنگسازی در این زمینه به کاهش معضل آلودگی هوا کمک شایانی کنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.