تولید برق از نیروگاه‌های برقابی به تناسب حجم مخازن سد‌ها

تولید برق از نیروگاه‌های برقابی به تناسب حجم مخازن سد‌ها مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران با تأکید بر این‌که تولید برق از نیروگاه‌های برقابی متناسب با حجم مخازن خواهد بود، گفت: تلاش می‌شود آب پشت سد‌ها ذخیره بماند تا در زمان نیاز به برق، آب را ر‌ها کنیم. به گزارش فارس، سیدمحمدرضارضازاده […]

تولید برق از نیروگاه‌های برقابی به تناسب حجم مخازن سد‌ها

مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران با تأکید بر این‌که تولید برق از نیروگاه‌های برقابی متناسب با حجم مخازن خواهد بود، گفت: تلاش می‌شود آب پشت سد‌ها ذخیره بماند تا در زمان نیاز به برق، آب را ر‌ها کنیم.

به گزارش فارس، سیدمحمدرضارضازاده در پاسخ به این سؤال که با توجه به کاهش بارندگی و حجم ذخایر پشت سدها، وضعیت تولید انرژی نیروگاه‌های برقابی در اوج مصرف و تابستان سال آینده به چه شکل خواهد شد، گفت: طبیعتاً تولید برق از نیروگاه‌های برقابی متناسب با حجم مخازن پشت سد‌ها و برنامه‌هایی که تعیین می‌شود، خواهد بود.

وی افزود: اصولاً نیروگاه‌های برقابی برای کار و فعالیت در ساعات اوج مصرف طراحی شده‌اند، بنابراین تلاش می‌شود همان حداقل آبی که پشت سد‌ها موجود است، ذخیره بماند تا در زمان نیاز به برق بتوانیم آب را ر‌ها کنیم.

رضازاده ادامه‌داد: در رودخانه کارون که دارای ۵ سد بهره‌برداری و پشت سر هم هستند، این مزیت وجود دارد که اگر در زمان نیاز به برق آب ر‌ها شد و برق تولید شد، مخزن بزرگی به نام سد گتوند در پایین‌دست رودخانه کارون وجود دارد که این آب‌های ر‌ها شده هدر نمی‌روند و مجدداً در آنجا برای مصرف بخش کشاورزی ذخیره و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران در پاسخ به این سؤال که با توجه به کاهش بارش و ذخیره پشت سد‌ها آیا جلسه‌ای برای چگونگی رهاسازی آب و میزان تولید برق نیروگاه‌های برقابی صورت گرفته است، گفت: اساساً هر سال برنامه سالانه‌ای (از مهرماه تا شهریور سال دیگر) تنظیم می‌شود که میان شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، شرکت مدیریت منابع آب و شرکت آب و برق خوزستان برای تنظیم رهاسازی آب انجام می‌شود.