توسعه گلخانهها در بام ایران واحدهای گلخانهای در چهارمحال و بختیاری توسعه یافتهاند و هماکنون این استان به یکی از مراکز تولید گل کشور تبدیل شده است. به گزارش مهر، چهارمحال و بختیاری یکی از استانهای جنوب غربی زاگرس است که در ارتفاعات قرار گرفته است. بارشهای قابل توجه برف و باران، خاک حاصلخیز و […]
توسعه گلخانهها در بام ایران
واحدهای گلخانهای در چهارمحال و بختیاری توسعه یافتهاند و هماکنون این استان به یکی از مراکز تولید گل کشور تبدیل شده است.
به گزارش مهر، چهارمحال و بختیاری یکی از استانهای جنوب غربی زاگرس است که در ارتفاعات قرار گرفته است. بارشهای قابل توجه برف و باران، خاک حاصلخیز و وجود منابع آب و ارتفاع بالا از سطح دریا از مهمترین ظرفیتهای این استان به شمار میرود که موجب توسعه بخش کشاورزی شده است.
گلخانهها از مهمترین ظرفیتهای این استان بهشمار میرود که طی سالهای گذشته توسعه یافته است.
واحدهای گلخانهای در استان چهارمحال و بختیاری به علت بهرهگیری مناسب از نور خورشید به خاطر ارتفاع بالای استان از سطح دریا، دارای راندمان تولید بالایی است و توسعه این واحدها از مهمترین ظرفیتهای درآمدزا به شمار میرود.
بسیاری از واحدهای گلخانهای این استان در بخش تولید گل شاخه بریده فعالیت میکنند و هماکنون این استان درحال تبدیل به یکی از مراکز تولید گل است.
گل رز هلندی مهمترین محصول واحدهای گلخانهای چهارمحال و بختیاری است
یکی از تولیدکنندگان گل در چهارمحال و بختیاری در این زمینه اظهارداشت: شرایط آب و هوایی و توپوگرافی خاص چهارمحال و بختیاری ظرفیتی ارزشمند برای توسعه واحدهای گلخانهای است.
محمدحسنی تأکیدکرد: تولید گل از مهمترین ظرفیتهای اشتغالزا و پر درآمد در سطح کشور به شمار میرود که در حال حاضر این بخش در این استان در حال توسعه است.
وی ادامهداد: بیشتر واحدهای گلخانهای این استان در بخش تولید گل رز هلندی فعالیت میکنند و گل تولیدی این استان از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است.
وی تأکیدکرد: کیفیت بالای تولید گل موجب افزایش قیمت این محصول و بازارپسندی بالای آن شده است.
ارتفاع بالای چهارمحال و بختیاری و نزدیکی به خورشید از مهمترین ظرفیتهای این استان است که زمینه بهرهوری واحدهای گلخانهای را افزایش داده است.
کارشناس ارشد رشته کشاورزی در این رابطه اظهارداشت: تولید گل از مهمترین ظرفیتهای بخش کشاورزی به شمار میرود که فروش گل در همه ایام سال در سطح کشور انجام میشود.
زهرهعلیبابایی ادامهداد: واحدهای گلخانهای به علت فراهم آوردن شرایط خاص و استفاده از فنون علمی دارای راندمان تولید و مصرف آب پایین هستند.
وی بیانکرد: توسعه گلخانهها در کشورهای پیشرفته از مهمترین اهداف به شمار میرود و این امر به خاطر بهرهگیری مناسب از آب و تولید با کیفیت است.
این کارشناس بخش کشاورزی ادامهداد: گلخانهها از مهمترین ظرفیتهای بخش کشاورزی به شمار میروند که توسعه آنها ظرفیتی برای کاهش نرخ بیکاری فارغالتحصیلان کشاورزی است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه گلخانهها نیازمند نور کافی و بهرهگیری مناسب از نورخورشید هستند، بیانکرد: ارتفاع بالای چهارمحال و بختیاری و نزدیکی به خورشید از مهمترین ظرفیتهای این استان است که زمینه بهرهوری واحدهای گلخانهای را افزایش داده است.
وی تأکیدکرد: هماکنون این استان به جمع تولیدکنندگان گل در سطح کشور پیوسته است که بخشی از گلهای تولیدی این استان به خاطر کیفیت بالا به کشورهای خارجی صادر میشود.
زهرهعلیبابایی تأکیدکرد: گل رز تولیدی چهارمحال و بختیاری از نظر تنوع رنگ به دلیل ارتفاع بالا از سطح دریا و شرایط آب و هوایی مناسب در سطح کشور و خاورمیانه منحصر به فرد است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز در این زمینه گفت: واحدهای گلخانهای از مهمترین ظرفیتهای بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری به شمار میروند که زمینه ایجاد اشتغال بسیاری از مردم چهارمحال و بختیاری را فراهم کردهاند.
ابراهیمشیرانی بیانکرد: گلخانههای چهارمحال و بختیاری در بخش تولید گل، صیفیجات و توتفرنگی فعالیت میکنند.
وی با اشاره به فعالیت ۴۳ گلخانه در چهارمحال و بختیاری، ادامهداد: وسعت گلخانههای استان چهارمحال و بختیاری ۲۰ هکتار است.
۴ میلیون و ۸۰۰ هزار گل شاخه بریده از گلخانههای این استان از ابتدای سالجاری تاکنون برداشت شده است
وی تأکیدکرد: بسیاری از واحدهای گلخانهای در بخش تولید گل شاخه بریده فعالیت میکنند که مهمترین گل تولیدی در این استان رز و آلسترومریا است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری بیانکرد: در گلخانههای استان چهارمحال و بختیاری بهطور میانگین در هر مترمربع زمین ۱۱۰ شاخه گل رز تولید میشود.
وی اظهارداشت: گل رز در چهارمحال و بختیاری در ۱۰ رقم تولید میشود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به آمار تولید گل در سالجاری در چهارمحال و بختیاری، بیانکرد: ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار گل شاخه بریده از گلخانههای این استان از ابتدای سالجاری تاکنون برداشت شده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.