فضای سبز راهکار کاهش آلودگی هوای اراک

فضای سبز راهکار کاهش آلودگی هوای اراک ۱۰ سال پس از تصویب طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک و ابهام در زمان اجرای این مصوبه، زخم ناسور آلودگی هوای این شهر با بی‌توجهی به گسترش فضای سبز، هر سال عمیق‌تر می‌شود. به گزارش مهر، شهریورماه سال ۱۳۸۶ بود که طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک، […]

فضای سبز راهکار کاهش آلودگی هوای اراک

۱۰ سال پس از تصویب طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک و ابهام در زمان اجرای این مصوبه، زخم ناسور آلودگی هوای این شهر با بی‌توجهی به گسترش فضای سبز، هر سال عمیق‌تر می‌شود.

به گزارش مهر، شهریورماه سال ۱۳۸۶ بود که طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک، در جلسه هیأت وزیران وقت به تصویب رسید تا روزنه امیدی برای حل مشکل آلودگی هوای این شهر صنعتی پدیدار شود.

طبق ماده ۱۱ این مصوبه ۱۹ ماده‌ای، صنایع فعال در محدوده و حریم شهر اراک مکلف شدند ظرف مدت دو سال، یک پنجم از عرصه تحت اختیار خود را به فضای سبز تبدیل کنند.

همچنین طبق ماده ۱۳ همین مصوبه، جهاد کشاورزی و راه و شهرسازی استان مرکزی موظف شدند طی مدت ۵ سال، سالیانه ۲۰۰ هکتار از اراضی ملی و دولتی اطراف شهر اراک را با رعایت ضوابط مربوطه، برای ایجاد پارک جنگلی و فضای سبز، در اختیار اداره کل منابع طبیعی استان قرار دهند تا پس از ایجاد فضای سبز، برای نگهداری و بهره‌برداری تحت مدیریت شهرداری اراک قرار گیرد.

بر مبنای آنچه ذکر شده، هدفی که طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک در رابطه با مبحث فضای سبز این شهر دنبال می‌کرد، ایجاد یک‌هزار هکتار فضای سبز طی مدت ۵ سال بود تا به این ترتیب، حجمی از بار سنگین آلودگی هوا که بر ریه‌های این شهر صنعتی فشار وارد می‌کند، برداشته شود.

امروز نه تنها مدت ۵‌ساله مصوبه مذکور برای ایجاد یک‌هزار هکتار فضای سبز سپری شده، بلکه یک دهه از تصویب طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک می‌گذرد، این در حالی است که هنوز مشخص نیست تعهدات سازمان‌های مسؤول در ایجاد هزار هکتار فضای سبز چه زمانی عملیاتی خواهد شد.

مسأله ایجاد فضای سبز در محدوده شهر اراک از این لحاظ از اهمیت برخوردار است که واحدهای صنعتی بزرگ آلاینده محدوده این شهر امکان تعطیل شدن و… را ندارند و انتقال آنها به نقطه دیگر نیز ممکن است سال‌ها به طول بینجامد، بنابراین در کنار اقداماتی همچون نوسازی ناوگان حمل و نقل و…، ایجاد فضای سبز یکی از مهم‌ترین راهکارهایی است که باید برای حفظ سلامتی ساکنان این شهر عملیاتی شود.

با این وجود شاهد آن هستیم که پس از گذشت یک دهه، حتی نیمی از مساحت تعیین شده برای ایجاد فضای سبز در محدوده شهر اراک نیز تحقق نیافته و طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک همچون بسیاری دیگر از طرح‌ها، پس از یک دهه همچنان گرفتار دست‌انداز کمبود اعتبار و سایر مشکلات است.