۹۰ درصد دستگاه‌های اجرایی درک صحیح از فناوری‌های آینده ندارند!

۹۰ درصد دستگاه‌های اجرایی درک صحیح از فناوری‌های آینده ندارند! وزیر ارتباطات گفت: بخشی از اعتبار ۵۰۰ میلیارد تومانی که به کسب و کارهای نوپا اختصاص می‌یابد در قالب وام‌های کم‌بهره و کم‌حجم خواهد بود. به گزارش مهر، محمدجوادآذری‌جهرمی در نشست هم‌اندیشی با فعالان استارت‌آپی کشور که در راستای حل معضلات و مشکلات این کسب […]

۹۰ درصد دستگاه‌های اجرایی درک صحیح از فناوری‌های آینده ندارند!

وزیر ارتباطات گفت: بخشی از اعتبار ۵۰۰ میلیارد تومانی که به کسب و کارهای نوپا اختصاص می‌یابد در قالب وام‌های کم‌بهره و کم‌حجم خواهد بود.

به گزارش مهر، محمدجوادآذری‌جهرمی در نشست هم‌اندیشی با فعالان استارت‌آپی کشور که در راستای حل معضلات و مشکلات این کسب و کار‌ها تشکیل شد، گفت: رقم ۵۰۰ میلیارد تومان اعتباری که قرار است به کسب و کارهای نوپا اختصاص پیدا کند، در قالب مدل‌های مختلف منابع در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد.

دستگاه‌های اجرایی و درک فناوری!

وزیر ارتباطات با اشاره به این‌که همراستا با تحولات فناوری‌هایی همچون اینترنت اشیا، واقعیت مجازی و بیگ‌دیتا حرکت کنیم، در این زمینه مرکز تحقیقات مخابرات موظف شده است که جلسات توجیهی در مورد این فناوری‌های آینده برای دستگاه‌های اجرایی برگزار کند. براساس آماری که داشته‌ایم در این جلسات مشخص شد که ۹۰ درصد دست‌اندرکاران این دستگاه‌ها درک صحیحی از این مسأله و فناوری‌های پیش رو نداشتند و ما باید این سواد را در بدنه حاکمیت ایجاد کنیم.

وی گفت: در همین حال، براساس گزارشی که در هیأت دولت نیز ارایه شد، بدنه دولت پذیرش بالایی نسبت به این موضوع دارد و ما برای فرهنگ سازی، ایجاد کارگاه‌های آموزشی و آگاهی‌رسانی را به شرکت‌های این حوزه برون‌سپاری می‌کنیم.

سازمان فناوری اطلاعات به سازمان توسعه‌ای تبدیل می‌شود

وزیر ارتباطات از تغییر اساس‌نامه سازمان فناوری اطلاعات ایران و تبدیل این شرکت حاکمیتی به یک سازمان توسعه‌ای خبر داد و گفت: به زودی این موضوع در هیأت دولت به تصویب می‌رسد و این سازمان در کنار مرکز تحقیقات و مخابرات، دانشکده مخابرات و شرکت پست‌بانک، اکوسیستم مشارکت کسب و کارهای نوپا در کشور را به وجود خواهند آورد.

وی ادامه داد: در همین حال قرار است شرکت‌های دانش‌بنیان آزمایشی با مشارکت معاونت علمی، وزارت اقتصاد، وزارت صنعت و بانک مرکزی ایجاد شود و دو سال تحت حمایت دولت قرار گیرند و از فرایند مالیات خاصی برخوردار باشند تا بتوانند شکل گرفته و وارد بازار شوند.

آذری‌جهرمی همچنین با اشاره به دستورالعمل‌های صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر نیز گفت: این دستورالعمل برای تأمین مالی جمعی به تصویب رسیده تا موضوع تأمین مالی استارت‌آپ‌ها و کسب و کارهای نوپا حل شود.

وزیر ارتباطات با تأکید بر این‌که به تدریج برخی از محدودیت‌ها اصلاح می‌شود، خاطرنشان کرد: اگر با استفاده از ظرفیت‌های موجود، موانع را از سر راهمان برنداریم عرصه را به کسب و کارهای خارجی واگذار خواهیم کرد.

وی تأکید کرد: اصل مسأله این است که راه‌حل‌های سلبی زمانی معنی دارد که راه‌حل‌های ایجابی با چندین برابر قدرت وجود داشته باشد.

آذری‌جهرمی با بیان این‌که سند استراتژی ایران در اقتصاد دیجیتال تا یک ماه آینده نهایی می‌شود، افزود: هم اکنون سهم فناوری اطلاعات و اطلاعات در اقتصاد کشور مشخص نیست و تا زمانی که این سهم مشخص نباشد هدفی برای پیگیری آن نیز وجود نخواهد داشت.

 

وزیر ارتباطات تأکید کرد: تمامی سعی مان این است که در بودجه سال آینده فناوری اطلاعات سرفصل جداگانه‌ای در اقتصاد داشته باشد تا بتوان اهداف را متناسب با این چارچوب پیش برد.