حرکت لاک‌پشتی پروژه‌های عمرانی کردستان

نماینده مردم بوکان اعلام کرد حرکت لاک‌پشتی پروژه‌های عمرانی کردستان عضو کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی گفت: پروژه‌ها و طرح‌های عمرانی لازم در کردستان یا شروع نشده یا نیمه‌کاره مانده است یا لاک‌پشتی پیش می‌رود، اکثر معادن منطقه کردستان به بهانه این‌که در پهنه قرار گرفته‌اند اجازه ثبت و بهرداری […]

نماینده مردم بوکان اعلام کرد

حرکت لاک‌پشتی پروژه‌های عمرانی کردستان

عضو کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی گفت: پروژه‌ها و طرح‌های عمرانی لازم در کردستان یا شروع نشده یا نیمه‌کاره مانده است یا لاک‌پشتی پیش می‌رود، اکثر معادن منطقه کردستان به بهانه این‌که در پهنه قرار گرفته‌اند اجازه ثبت و بهرداری از آنها داده نمی‌شود، چنین شرایطی است که باعث ایجاد زخم شده است.

به گزارش مناقصه‌مزایده، قسیم عثمانی در نشست علنی دیروز مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: زخم‌هایی که به فرمایش مقام معظم رهبری که نمی‌بایست ایجاد شود، متأسفانه در اثر ناکارآمدی و سوءمدیریت برخی مدیران ایجاد شده است.

عضو کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در کنار زخم‌های عمومی کشور، مناطق کردنشین ما، که بنده تحت عنوان کردستان از آن نام می‌برم، وضعیت نامساعدتری دارد؛ چرا که در کردستان علاوه بر زخم‌های عمومی کشور، زخم‌ها و دردهای دیگری نیز وجود دارد که مسکوت گذاشتن آنها تا به حال نه تنها مرحمی بر این زخم‌ها نبوده بلکه مداوای آن را پیچیده‌تر کرده است، لازم است حقایق و واقعیت‌ها بیان شود تا مدوای درد تسهیل شود.

نماینده مردم بوکان در مجلس دهم شورای اسلامی با تأکید بر این‌که یکی از زخم‌های کهن، محرومیت اقتصادی کردستان است که اراده جدی برای رفع آن از جانب دولت وجود ندارد، خاطرنشان ساخت: هر چند نباید اقدامات مثبت انجام شده را نادیده گرفت اما زخم محرومیت کردستان قدیمی و عمیق‌تر از آن است که با این میزان توجه دولت برطرف و مداوا شود، لازم است با تبعیض مثبت و اعتبارات جهشی گذشته دور و نزدیک جبران شود.

وی اظهار داشت: متأسفانه محرومیت و فقر اقتصادی و عمرانی در کردستان روند کاهنده‌ای نیافته است و کردستان همچنان فاقد زیرساخت‌های لازم برای توسعه است که این امر استمرار محرومیت را به دنبال داشته و موجب شده است که مردم ما نسبت به کمک‌های که به سایر کشور‌ها صورت می‌گیرد غبطه و گاهی غصه بخورند.

در کردستان از کارخانه و صنعت خبری نیست

این نماینده مردم در مجلس، با تأکید براین‌که سرمایه‌گذاری بخش غیردولتی چندان مورد اقبال قرار نگرفته و مشوقی وجود ندارد که باعث جذب سرمایه‌گذار شود، بیان داشت: حتی برای سرمایه‌گذاری بهانه‌تراشی‌های متعدد نیز صورت می‌گیرد، در کردستان ما از کارخانه و صنعت خبری نیست و اگر اندک کارخانه‌ای هم احداث شده است، نیروهای آن را افراد غیربومی تشکیل می‌دهند و این شرایط باعث ایجاد زخم بر دل مردم شده است.

عثمانی تأکید کرد: به دلیل همین شرایط و فقدان هر گونه اشتغال جایگزین، بسیاری از تحصیل‌کرده‌های ما به کولبری پناه می‌برند که اگر هزینه‌های مرزبانی و نظامی صرف شده جهت برخورد با آنان صرف اشتغال مولد در مرز شده بود کولبرانی که جان خود را از دست داده‌اند اکنون مرزبانانی مطمئن و کم‌هزینه کشورمان بودند و جای این سؤال باقی است که اگر شغلی برای جوان تحصیل‌کرده وجود ندارد، ناشی از ناکارآمدی کیست؟ مدیران اجرایی کشور در ایجاد اشتغال ناتوان بوده‌اند و نتایج آن گریبانگیر جوانان تحصیل‌کرده، افسرده، ناامید و درمانده است.

 

عثمانی با بیان این‌که تفاوت معناداری است که بین شاخص‌های مهم توسعه در کردستان و سایر مناطق کشور وجود دارد، گفت: شاخص بیکاری، بیسوادی، مرگ و میر، اعتیاد، فضای آموزشی، درآمد سرانه، رفاه عمومی و شاخص‌های زیرساختی را در مناطق مختلف کشور با هم مقایسه و تفاوت‌ها را به تفاوت نگاه نسبت می‌دهند و چنین تفاوت نگاهی زخم‌ها را عفونی تر می‌کند.