آبیاری نوین چاره گریز از مشکل آب در همدان کاهش قابلتوجه بارشها در استان همدان و مصرف حدود ۹۰ درصد آب استان در بخش کشاورزی ضرورت توجه به توسعه آبیاری نوین را گوشزد میکند، چراکه اگر دیر بجنبیم مشکل جدی خواهد شد. به گزارش مهر، بخش کشاورزی و منابع طبیعی به دلیل نقش حیاتی آن […]
آبیاری نوین چاره گریز از مشکل آب در همدان
کاهش قابلتوجه بارشها در استان همدان و مصرف حدود ۹۰ درصد آب استان در بخش کشاورزی ضرورت توجه به توسعه آبیاری نوین را گوشزد میکند، چراکه اگر دیر بجنبیم مشکل جدی خواهد شد.
به گزارش مهر، بخش کشاورزی و منابع طبیعی به دلیل نقش حیاتی آن در تأمین غذای موردنیاز جامعه، تحقق امنیت غذایی و توسعه پایدار از مهمترین بخشهای اقتصادی کشور محسوب میشود.
در استان همدان این بخش به لحاظ توانمندیهای قابلتوجه در منابع و عوامل تولید ازجمله اراضی مستعد کشاورزی و منابع طبیعی و ذخایر غنی ژنتیکی، توانسته جایگاه مناسبی در اقتصاد کشور و استان کسب کند بهطوری که نقش مؤثری در تولید ناخالص داخلی، افزایش صادرات غیرنفتی و اشتغال نیروی کار را عهدهدار است.
استان همدان از قدیمیترین کانونهای شکلگیری جوامع کشاورزی است
طبق بررسیها استان همدان از دیرباز به دلیل بهرهمندی نسبی از پتانسیلهای آبوخاک و همچنین موقعیت جغرافیایی استقرار آن، ازجمله قدیمیترین کانونهای شکلگیری جوامع کشاورزی و نیز ازجمله مناطق مستعد گسترش فعالیتهای زراعی، باغی و دامی کشور محسوب میشده است.
استان همدان با توجه به ویژگیهای جغرافیایی و ذخایر ژنتیکی مهم سهم به سزایی در تولید ناخالص داخلی کشور دارد.
این ظرفیتها از آنجایی عنوان شد که متأسفانه براساس اعلام منابع رسمی؛ استان همدان در سالهای اخیر با مشکل کمآبی روبهرو بوده که طبق بررسیهای انجام شده سرنخ اصلی برای حل مشکل آب در این استان نهتنها در بخش شهری نیست بلکه در بزرگترین مصرفکننده منابع آب کشور و استان یعنی بخش کشاورزی است.
۱۸٫۸ میلیون هکتار از اراضی کشور در چرخه تولید محصولات کشاورزی قرار دارد
بر اساس آمار و اطلاعات منتشره، از کل اراضی ۱۶۴ میلیون هکتاری کشور، در حال حاضر ۱۸٫۸میلیون هکتار در چرخه تولید محصولات کشاورزی قرار دارد که از این مقدار حدود ۸ میلیون هکتار بهصورت آبی و حدود ۶٫۳ میلیون هکتار بهصورت دیم و بقیه بهصورت آیش آبی و دیم مورد بهرهبرداری قرار دارند.
ناگفته پیداست نقش آب در بخش تولیدات کشاورزی از یکسو و کمبود آن در مناطق خشک از سوی دیگر استفاده بهینه از این منبع کمیاب را ضروری میکند و ازاینرو توجه به مدیریت آب کشاورزی روزبهروز بیشتر میشود.
کاهش سطح آبهای زیرزمینی و بیلان منفی دشتها و استفاده بیشازحد از آب رودخانهها و چشمهها و حفر چاههای غیرمجاز و مصرف حدود ۹۰ درصد آب در بخش کشاورزی همه و همه عواملی است که باعث شده مشکل کمآبی در همدان شدت بیشتری پیدا کند و این روزها مسؤولان بیش از گذشته پایکار باشند تا مشکل گریبان استان همدان را نگیرد.
در این راستا جهاد کشاورزی همدان در تلاش است با اجرای طرحهای جدید و مکانیزاسیون تولید قدمی در راستای کاهش مصرف آببردارد
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.