تراکم ۶ برابری شهر تهران نسبت به شهرهای بزرگ جهان

تراکم ۶ برابری شهر تهران نسبت به شهرهای بزرگ جهان یک استاد دانشگاه با اعلام این‌که تهران با ۱۲هزار نفر بر کیلومتر مربع، ۶ برابر متوسط شهرهای بزرگ تراکم دارد، گفت: این تراکم بالای شهری همه اقدامات ما را برای رفع آلودگی هوا خنثی کرده است. به گزارش مهر، نبی‌ا…منصوری، استاد مهندسی محیط‌زیست دانشگاه علوم […]

تراکم ۶ برابری شهر تهران نسبت به شهرهای بزرگ جهان

یک استاد دانشگاه با اعلام این‌که تهران با ۱۲هزار نفر بر کیلومتر مربع، ۶ برابر متوسط شهرهای بزرگ تراکم دارد، گفت: این تراکم بالای شهری همه اقدامات ما را برای رفع آلودگی هوا خنثی کرده است.

به گزارش مهر، نبی‌ا…منصوری، استاد مهندسی محیط‌زیست دانشگاه علوم تحقیقات در نشست تخصصی آلودگی هوای شهر تهران و راهکارهای اجرایی رفع آلودگی گفت: یک سؤال خیلی مهم در بحث آلودگی هوا این است که اکنون ۵۰ تا ۶۰ سال از آغاز طرح مسأله آلودگی هوا گذشته پس چرا این مشکل حل نشده است؟

منصوری تأکید کرد: بحث آلودگی هوای تهران دلایل طبیعی دارد اما این به معنای تبرئه عوامل انسانی آلودگی نیست. تشدید آلودگی و بالارفتن غلظت ناگهانی آن در این ایام طبیعی نیست. بخشی از آلودگی ناشی از منابع انتشار یعنی خودروها، صنایع و غیره است و بخشی دیگر دلایل آب و هوایی دارد.

وی با بیان این‌که در تهران بدشانسی آب و هوایی داریم، خاطرنشان کرد: باد می‌تواند تا ۵۰۰ درصد هوا را پاک کند یعنی اگر تهران مثلاً در موقعیت منجیل بود، اجتماع آلاینده‌ها را شاهد نبودیم اما اکنون که دستمان به طبیعت نمی‌رسد، باید منابع ایجاد آلودگی را مهار کنیم.

استاد مهندسی محیط‌زیست دانشگاه علوم تحقیقات با بیان این‌که مهم‌ترین دلیل آلودگی هوا در تهران تا ۷۰ درصد ساخت و ساز است، تصریح کرد: کارهای خوبی اخیراً انجام شده، با وضعیت فناوری و شرایط اجتماعی و اقتصادی ما انتظار زیادی از خودروسازان نمی‌توان داشت. کیفیت سوخت، بهتر شده و دیگر سرب ندارد. کل شهرهای ما گازکشی شده و اقدامات دیگری هم کرده‌ایم؛ اما همه این اقدامات جواب نداده است.

منصوری با طرح این پرسش که چرا این اقدامات جواب نداده، گفت: مترو راه‌اندازی کرده‌ایم، اما کافی نیست. حمل و نقل عمومی توسعه یافته اما آن هم کافی نیست. هیچ یک از اقدامات خوبی که کرده‌ایم به اندازه کافی نبوده اما به عقیده من یک عامل در تمام این مدت خلاف جهت اقدامات ما برای رفع آلودگی عمل می‌کرده است. یک سازمان در جهت خنثی کردن همه تلاش‌های ما عمل کرده و آن تراکم شهری است.

وی تأکید کرد: هر اقدامی که کرده‌ایم توسعه شهر و تراکم شهری یعنی تعداد نفر بر کیلومتر مربع، آن را خنثی کرده است.

 

منصوری با اعلام این‌که تهران از لحاظ محیط‌زیستی به بن بست رسیده است، یادآور شد: در ۱۲۵ شهر اول دنیا، میزان تراکم ۴هزارو۷۲۵ نفر بر کیلومتر مربع است و متوسط آنها تنها حدود دوهزار نفر بر کیلومتر مربع است. این در حالی است که تهران در سال ۲۰۰۶ تراکم ۱۰هزارو۵۰۰ نفر بر کیلومتر مربع را داشته و این عدد اکنون بالاتر هم رفته است.