پنجره واحد خروجی مفیدی نداشت

رییس اتاق بازرگانی مازندران پنجره واحد خروجی مفیدی نداشت رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن‌ و کشاورزی مازندران پنجره واحد را از بخش‌های اقتصاد مقاومتی برشمرد و گفت: پنجره واحد به‌عنوان یکی از بخش‌های اقتصاد مقاومتی و برای حل مشکل اقتصادی است اما خروجی مفیدی برای ما نداشته است. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از پایگاه […]

رییس اتاق بازرگانی مازندران

پنجره واحد خروجی مفیدی نداشت

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن‌ و کشاورزی مازندران پنجره واحد را از بخش‌های اقتصاد مقاومتی برشمرد و گفت: پنجره واحد به‌عنوان یکی از بخش‌های اقتصاد مقاومتی و برای حل مشکل اقتصادی است اما خروجی مفیدی برای ما نداشته است.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از پایگاه خبری اتاق ایران نشست هم‌اندیشی فرایند تسهیل مجوز‌ها و استعلامات کسب کار در سالن همایش اتاق مازندران با حضور معاون امور اقتصادی وزیر اقتصاد و دارایی برگزار شد.

عبدا…مهاجردارابی با بیان این‌که دولت‌‌ها در طی این ۴۰ سال با سعی و خطا، قوانین و دستورالعمل‌های متعددی تعریف کرده‌اند، اظهارکرد: مشکلات بخش خصوصی از اینجا شروع می‌شود که این مصوبات برای اجرایی شدن و ایجاد شرایط مساعد کسب‌وکار عملیاتی نشده است.

وی افزود: حوزه‌های مختلف دولتی هر ماهه و هر ساله، دستورالعمل جدیدی ایجاد کردند که به‌نوعی مانع کسب‌وکار شده است.

مهاجر به تصویب اصل ۴۴ طی ۱۰ سال گذشته اشاره کرد و گفت: ما و رؤسای پیشین اتاق جلساتی با رییس‌جمهور داشته‌ایم. اگر اصل ۴۴ در چارچوب قانونی‌اش اجرا شود، بخش خصوصی دیگر مشکلاتی که امروز در آن گرفتار است را نخواهد داشت.

وی با بیان این‌که اکثر مشکلات بخش خصوصی در حوزه اقتصاد است، افزود: بخش عمده مشکل از ۳ زاویه دارایی، تأمین اجتماعی و بانک‌ها نشأت پیدا می‌کند که به نوعی مرتبط با حوزه اقتصاد و وزارت اقتصاد است.

رییس اتاق مازندران با اشاره به جاذبه استان و تمایل ورود گردشگران به آن گفت: سرمایه‌گذاران وارد استان می‌شوند اما در سنگلاخ‌های اداری استانی ما که شاید دستورالعمل وزارت‌خانه‌های این ادارات باشد، می‌مانند. متأسفانه پنجره واحد کمکی نکرده است، در صورتی که در کشورهای دیگر در حوزه درخواست اقتصادی همه امکانات در اختیار سرمایه‌گذار قرار می‌گیرد.

۴۰ درصد اقتصاد ایران، معاف از مالیات است

معاون امور اقتصادی وزیر اقتصاد و دارایی گفت: ۴۰ درصد اقتصاد ایران از مالیات معاف هستند و فرار مالیاتی نیز از دغدغه‌های کشور است.

سید‌حسین‌میرشجاعیان‌حسینی در این نشست با بیان این‌که بخش خصوصی در کشور ضعیف بوده و در کنار دولت قرار گرفته است، گفت: کسی نمی‌داند سهم بخش خصوصی و دولتی در ایران چه اندازه است زیرا هنوز مشخص نشده است. حتی نمی‌‌دانیم دولت و بخش خصوصی در چه حوزه‌هایی در فعالیت هستند. به راحتی نمی‌توان فهمید متولی بخش اقتصادی کشور کیست و آیا وزارت اقتصاد، سازمان برنامه ‌و بودجه، بانک مرکزی و غیره متولی اصلی هستند، به همین دلیل به شدت اعتبارات توزیع شده است.

وی افزود: میزان هزینه‌های مالیاتی و تأمین اجتماعی در اقتصاد کشور ۱۴ درصد بوده در حالی‌که در کشورهای توسعه یافته این میزان ۴۰ درصد است. همچنین فرار مالیاتی فراوانی در اقتصاد کشور صورت می‌گیرد. وجود ساختارهای سنتی و بوروکراسی اداری به معنای آن است که ساختار، مستعد فساد اداری است و سازمان‌هایی که جریان مالی زیاد و بزرگی دارند، مستعد فساد اداری هستند.

 

میرشجاعیان با تأکید بر این‌که کار بانک‌ها، بنگاهداری نیست، گفت: بوروکراسی اداری گسترده در ایران شکل گرفته است. ضعف بخش خصوصی و تمرکز قدرت، سبب کوچک و ضعیف شدن بخش خصوصی شده است.