تأکید رییس‌جمهوری بر لزوم اتصال ریلی با همسایگان

  هرچند کلید زدن طرح برقی‌سازی راه‌آهن تهران – مشهد، اصلی‌‌ترین برنامه اقتصادی سفر روحانی به خراسان رضوی بود، اما اظهارات رییس‌جمهوری درباره لزوم توسعه ارتباط ریلی با همسایگان نشان از باز شدن دست دولت در پیگیری طرح‌هایی دارد که می‌توان در ماه‌های آینده به اجرایی شدن چند محور آن امید داشت. به گزارش ایسنا، […]

 

هرچند کلید زدن طرح برقی‌سازی راه‌آهن تهران – مشهد، اصلی‌‌ترین برنامه اقتصادی سفر روحانی به خراسان رضوی بود، اما اظهارات رییس‌جمهوری درباره لزوم توسعه ارتباط ریلی با همسایگان نشان از باز شدن دست دولت در پیگیری طرح‌هایی دارد که می‌توان در ماه‌های آینده به اجرایی شدن چند محور آن امید داشت.

به گزارش ایسنا، لغو تحریم‌ها و باز شدن امکان دریافت فاینانس از کشورهای خارجی باعث شده طرح‌های زیرساختی عرصه حمل و نقل که در طول ماه‌های گذشته به دلیل محدودیت در منابع مالی دولت با کندی روبه‌رو بودند، اوضاعی دگرگون شده را تجربه کنند، تغییری که شاید عرصه ریلی کشور با توجه به نیاز فوری به تکمیل پروژه‌ها بیش‌ترین استفاده را از آن ببرد.

در کنار طرح‌هایی مانند برقی‌سازی و رساندن خطوط سریع‌السیر ریلی، دو خطه و ۴ خطه‌سازی مسیرهای اصلی و نوسازی ناوگان، رساندن راه‌آهن به نقاط باقی مانده کشور و اتصال بین‌المللی به کشورهای همسایه اصلی‌‌ترین محور برنامه‌های این حوزه را تشکیل می‌دهد. موضوعی که رییس‌جمهوری نیز در جریان سفر خود به مشهد بار دیگر بر آن صحه گذاشت.

پس از افتتاح راه‌آهن اینچه‌برون به ترکمنستان و قرار گرفتن آن در کنار خطوط مرزی مانند سرخس و ترکیه، حالا وقت آن رسیده که اتصال به دیگر کشور‌ها نیز با سرعت بیش‌تری پیگیری شود.

«خط راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در آینده به کشورهای آذربایجان و عراق متصل خواهد شد» این اظهار نظر رییس‌جمهوری درباره برنامه‌های آینده ریلی کشور برای اتصال با کشورهای همسایه است. قراردادن این خبر در کنار مذاکراتی که در ماه‌های گذشته بر سر اتصال ریلی ایران به ارمنستان اتفاق افتاده نشان از برنامه‌ریزی جدی دولت برای نهایی کردن قرارداد این طرح‌هاست.

مهم‌ترین تحولی که پس از اجرای این طرح‌ها اتفاق خواهد افتاد شاید به سفر چند صد هزار نفری ایرانی‌ها به کشور عراق مرتبط شود. جایی که به دلیل فشار بالای جمعیت روی جاده‌ها ترافیکی گسترده در ایام اربعین را تجربه می‌کند و از این رو نیازی مبرم به کمک قطار دارد.

روحانی گفته با اتصال راه‌آهن کشور به شهر بصره در عراق، امیدوارم مردم عزیز و زائران اباعبدا…الحسین (ع) در اربعین سال آینده با قطار به زیارت مرقد مطهر امام سوم شیعیان شرفیاب شوند.

 

این اظهارات رییس‌جمهور نشان از آن دارد که محدودیت‌های اعتباری وزارت راه در تکمیل این طرح بر طرف شده و شاید با وجود تمام گمانه‌زنی‌‌ها در طول چند ماه آینده امکان نهایی شدن این طرح فراهم شود و اربعین سال آینده با ریل برگزار شود. هرچند بحث اجرایی شدن تعهدات دولت عراق و ساخت پل متحرک روی اروند نکات عمرانی است که باید در ماه‌های آینده تکلیف آن‌ها به شکلی دقیق روشن شود.