گسترش همکاری‌های بین‌المللی معدنی در گرو تعریف الگوی اقتصادی

رییس کمیته اقتصاد کلان خانه معدن ایران تشریح کرد گسترش همکاری‌های بین‌المللی معدنی در گرو تعریف الگوی اقتصادی گروه معدن و زمین -رییس کمیته اقتصاد کلان خانه معدن ایران الزامات بازآفرینی نقش معدن و صنایع‌معدنی در اقتصاد را تشریح کرد و اولویت‌های سیاست‌گذاری برای توسعه معادن کشور را روایت کرد. به گزارش مناقصه‌مزایده، حمیدآذرمند در […]

رییس کمیته اقتصاد کلان خانه معدن ایران تشریح کرد

گسترش همکاری‌های بین‌المللی معدنی در گرو تعریف الگوی اقتصادی

گروه معدن و زمین -رییس کمیته اقتصاد کلان خانه معدن ایران الزامات بازآفرینی نقش معدن و صنایع‌معدنی در اقتصاد را تشریح کرد و اولویت‌های سیاست‌گذاری برای توسعه معادن کشور را روایت کرد.

به گزارش مناقصه‌مزایده، حمیدآذرمند در سخنرانی علمی خود درباره  «نقش معادن در رشد اقتصادی ایران» با بیان این‌که اقتصاد ایران نیاز به رشد پایدار و بلندمدت دارد، اظهارکرد: زمان آن رسیده که ظرفیت‌های موجود بخش معدن و صنایع معدنی را در رشد اقتصادی فعال کنیم. چرا که بخش معدن می‌تواند زیرساخت رشد بخش‌های دیگر را فراهم کند.

آذرمند با تأکید بر این‌که افزایش سرمایه‌گذاری در بخش معدن و صنایع معدنی با مشارکت دولت، بخش خصوصی و بخش خارجی میسر می‌شود، گفت: توسعه اطلاعات پایه یکی از الزامات بخش معدن است و ارتقای سطح علمی، ظرفیت‌سازی و بهره گیری، تقسیم کار دقیق، تسریع در تهیه اطلاعات پایه زمین‌شناسی و تدوین برنامه‌های ۵ ساله از اولویت‌های سیاست‌گذاری برای توسعه معادن کشور است.

وی ادامه‌داد: در راستای گسترش همکاری‌های بین‌المللی معدنی الگوی اقتصادی تعریف کنیم و زیرساخت‌های اصلی را توسعه دهیم. در این زمینه می‌توان از مشارکت بخش خصوصی استفاده بسیاری شود. از سویی لازم است بهبود محیط کسب و کار یکی برنامه‌های اصلی دولت و سیاست‌گذاران باشد.

آذرمند افزود: بخش‌هایی که جنبه زیرساختی دارند مانند حمل و نقل و بخش معدن می‌تواند در بالا بردن رشد اقتصادی ایفای نقش بسیاری داشته باشند. بخش معدن به‌طور خاص چه مزیت‌هایی را برای ما فراهم می‌کند؟ بخش معادن اگر بتواند نقش بالایی در تولید ناخالص داخلی داشته باشد، می‌تواند تقاضاهایی در صنایع دیگر برای خود ایجاد کند.

رییس کمیته اقتصاد کلان خانه معدن ایران ادامه‌داد: معدن می‌تواند به بهبود تراز تجاری کمک کند و ظرفیت بالایی در جذب FDI حتی در دوره‌های رکود اقتصادی داشته باشد. دلیل آن هم این است که ما از مزیت ذخایر معدنی قابل توجهی در کشور برخوردار هستیم.

وی افزود: دولت برای افزایش نقش معدن در اقتصاد در وهله اول باید محیط کسب و کار نامناسب این بخش و حقوق اکتشافی آن را سامان دهد. بهتر است برای سیاست‌های ارزی و رابطه مالی با دولت و دخالت‌های قیمتی در بخش معدن فکر اساسی کرد. توسعه بخش اکتشافات تکمیلی و استخراج معدنی ما مشروط بر این است که جریان جذب سرمایه سرعت بگیرد و تقسیم کاری دقیقی صورت گیرد.

 

سخنرانی علمی حمیدآذرمند در خصوص نقش معدن در رشد اقتصادی، حاصل پژوهش ۱۱۸ اقتصاددان در خصوص بخش‌های مختلف اقتصاد ایران که زیر نظر دکتر مسعود نیلی انجام شده بود و موضوع نقش معدن در رشد اقتصادی در خانه معدن ایران روایت شد.