ظروف پلاستیکی یکبار مصرف را چگونه ایمن استفاده کنیم؟ با توجه بهکاربردهای روزافزون ظروف یکبار مصرف پلاستیکی، رعایت نکات بهداشتی و محیطزیستی توصیه شده از سوی سازمان ملی استاندارد برای سلامت مصرفکنندگان این ظروف اهمیت دارد. به گزارش ایرنا، چند سالی است که ظروف یکبار مصرف پلاستیکی به دلیل افزایش تولید، قیمت ارزان، حمل و […]
ظروف پلاستیکی یکبار مصرف را چگونه ایمن استفاده کنیم؟
با توجه بهکاربردهای روزافزون ظروف یکبار مصرف پلاستیکی، رعایت نکات بهداشتی و محیطزیستی توصیه شده از سوی سازمان ملی استاندارد برای سلامت مصرفکنندگان این ظروف اهمیت دارد.
به گزارش ایرنا، چند سالی است که ظروف یکبار مصرف پلاستیکی به دلیل افزایش تولید، قیمت ارزان، حمل و نقل آسان و دسترسی سریع، تا حد زیادی جایگزین ظروف سنتی شده است.
براساس نظر کارشناسان سازمان ملی استاندارد، ظروف پلاستیکی یکبار مصرف باید از مراکز معتبر عرضهکننده محصولات واحدهای تولیدی که از مواداولیه نو و مرغوب برای تولید این نوع ظروف استفاده میکنند، خریداری و حتماً به علامت اختصاری حک شده در کف ظرف توجه شود.
علاوه بر این، درج علامت اختصاری PS بیانگر این است که آن پلاستیک از جنس پلیاستایرن میباشد و چنین ظروفی در تماس با موادغذایی داغ و چرب به علت آزادسازی مونومر استایرن سرطانزا است؛ لذا نباید از این نوع ظروف برای موادغذایی و نوشیدنی داغ و چرب استفاده شود و تنها برای نوشیدنی و موادغذایی سرد فاقد چربی کاربرد دارند که این ظروف به ۳ شکل پلیاستایرنیاسفنجی (EPS)، پلیاستایرنی مقاوم در برابر ضربه (HIPS) و ظروف پلیاستایرنی معمولی و شفاف (GPPS) در بازار وجود دارند.
درج علامت اختصاری PP هم نشاندهنده این است که پلاستیک از جنس پلیپروپیلن است و از این نوع ظروف میتوان برای موادغذایی و نوشیدنی گرم استفاده کرد؛ در صورت عدم درج علایم ذکر شده، میتوان با سوزاندن تکهای از این نوع ظروف نوع جنس آنها را تشخیص داد و چنانچه سوختن آن دارای شعله زرد با پایه آبی باشد از جنس PP و اگر سوختن آن همراه با دود زیاد باشد، از جنس PS میباشد.
همچنین نباید از ظروفی که دارای استحکام بدنه ضعیفی میباشند استفاده کرد؛ ظروفی هم که بدنه آنها دارای رگه، دانههای سیاه رنگ و بوی بد باشد از مواد بازیافتی تهیه شدهاند.
به هر حال نباید فراموش کرد که پلاستیک باعث آلودگی محیطزیست میشود و برای حفاظت از محیطزیست، در صورت امکان نباید بیرویه مصرف شوند و پس از مصرف هم در طبیعت رها نشوند.
بطریهای پلیاتیلن ترفتالات (PET) برای بستهبندی انواع نوشیدنی با هدف اصلی بهداشت، سلامتی، ایمنی و تجارت؛ کاربرد روزافزون پیدا کردهاند که در خصوص مصرف این بطریها هم باید از خرید محصولاتی که در معرض نور خورشید قرار گرفتهاند، خودداری کرد و به هیچ وجه از این نوع بطریها استفاده مجدد نشود؛ علاوه بر این نباید مواد ترش مانند آبلیمو، آب غوره و سرکه را برای مدت طولانی در این نوع بطریها نگهداری کنند و از فریز آب درون این بطریها خودداری شود.
کارشناسان همچنین تأکید دارند که از روغنهای مایعی که در بطریهای رنگی بستهبندی میشوند، استفاده شود.
*
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.