خطر بحران دریاچه ارومیه برای سلامت جوامع محلی

خطر بحران دریاچه ارومیه برای سلامت جوامع محلی دریاچه ارومیه نسبت به سایر دریاچه‌های مشابه درجه شوری بالایی دارد که با خشک شدن آن نمک‌های انباشته پیرامون دریاچه زیاد خواهد شد و این زنگ خطری برای سلامت جسمی و روانی جوامع محلی است. به گفته کارشناسان خشک شدن دریاچه ارومیه نه تنها شهرهای واقع در […]

خطر بحران دریاچه ارومیه برای سلامت جوامع محلی

دریاچه ارومیه نسبت به سایر دریاچه‌های مشابه درجه شوری بالایی دارد که با خشک شدن آن نمک‌های انباشته پیرامون دریاچه زیاد خواهد شد و این زنگ خطری برای سلامت جسمی و روانی جوامع محلی است.

به گفته کارشناسان خشک شدن دریاچه ارومیه نه تنها شهرهای واقع در حوزه دریاچه، بلکه استان‌های همجوار را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد اما جوامع محلی بیش‌ترین آسیب را از این بحران زیست‌محیطی خواهند دید.

تحقیقات در چند روستای منطقه نشانگر شیوع بیماری‌های پوستی و ریوی ناشی از ریزگردهای نمکی دریاچه ارومیه است.

هر چند تحقیقات و اقدامات انجام شده بر‌ای احیای دریاچه ارومیه هنوز هم ادامه دارد، ولی کاهش بارندگی، افزایش ریزگرد‌‌ها و خطرهای زیست‌محیطی را در پی دارد.

به گفته کارشناسان این مسأله ثابت شده است که ریزگرد‌‌ها می‌تواند یکی از دلایل افزایش بیماری‌های ریوی باشد و در این مورد نیز ریزگردهای کریستالی به دلیل وجود نمک، تبعات زیادی بر جا می‌گذارد و از جمله آنها فشار خون بالاست که از طریق دستگاه ریوی و گوارش، نمک موجود در گرد و غبار جذب آب بدن شده و منجر به بالا رفتن فشار خون می‌شود.

مشکل دریاچه ارومیه فقط مختص آذربایجان‌غربی نبوده و همه باید برای احیای دریاچه تلاش کنیم، چرا که اگر نتوانیم برای دریاچه کاری انجام دهیم عواقب آن گریبان همه را خواهد گرفت.

 

همان‌طور که دانشمندان در تحقیقات خود اشاره کرده‌اند، اثرات منفی و بیماری‌های خشک شدن دریاچه، اهالی چندین منطقه را درگیر خواهد کرد.