حال ناخوش جنگل و محیطزیست مازندران بی مبالاتی در برخورد با جنگل و محیطزیست مازندران با وجود افزایش حساسیتهای مردمی در سالهای اخیر، همچنان ادامه دارد و تا فراگیر شدن این حساسیت و تسری آن به کل جامعه به اعتقاد مسؤولان و کارشناسان فاصله زیادی وجود دارد. به گزارش ایرنا، آتشسوزی، برداشت بیرویه از معادن، […]
حال ناخوش جنگل و محیطزیست مازندران
بی مبالاتی در برخورد با جنگل و محیطزیست مازندران با وجود افزایش حساسیتهای مردمی در سالهای اخیر، همچنان ادامه دارد و تا فراگیر شدن این حساسیت و تسری آن به کل جامعه به اعتقاد مسؤولان و کارشناسان فاصله زیادی وجود دارد.
به گزارش ایرنا، آتشسوزی، برداشت بیرویه از معادن، خشکیدن گونههای مختلف جنگلی به خاطر خشکسالی و افزایش آفات، جاده کشی خودسرانه و بدون اخذ مجوز، قاچاق چوب و موارد دیگر از جمله تهدیداتی است که همچنان جنگلها و محیطزیست مازندران را تهدید میکند.
بسیاری از تشکلهای غیردولتی در همایشی که چند روز پیش در مازندران تشکیل شد خواستار مداخله جدی دستگاههای متولی نسبت به دخالتهای عوامل انسانی در آسیب رساندن به جنگلها و طبیعت استان شدهاند.
خداحافظی با بلوط در جنگلهای شمال
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری در این زمینه گفته است: در دو سال گذشته ۱۹۱ فقره قاچاق چوبآلات جنگلی در مازندران کشف شد که حدود ٢٩ درصد از این کشفیات مربوط به شهرستان آمل بود که بیشترین واحدهای فرآوری چوب را دارد.
ستار بابایی افزود: از سال ۱۳۸۵ تاکنون شاهد خشک شدن درختان بلوط در مازندران هستیم، درحالی که بلوط نماد جنگل است و باید دست به دست هم دهیم تا از آن حفاظت شود.
وی گفت: حفاظت از خاک، جنگل و مراتع یک مطالبه و وظیفه عمومی است و فقط منابع طبیعی مرتبط با جنگل نیست و برای حفظ زندگی در همه امور مکلفیم تلاش کنیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری همچنین بر ضرورت توجه به آسیبهای ناشی از صدور مجوزهای جدید معادن برای جنگلهای شمال تأکید کرد و گفت: اگر چه بهرهبرداری از معادن موجود قانونی است، اما به بهانه اشتغال، بهرهبرداری بیش از ظرفیت تعیین شده، ضربه به منابع طبیعی است.
خطر جدی ریزگرد برای مازندران
مدیرکل حفاظت محیطزیست مازندران هم در این همایش با بیان اینکه باید اکنون خطر ریزگرد در ساری را که یک پدیده و مهمان نامبارک شده، جدی بگیریم، گفت: تأسف دیگر من این است که تالاب بینالمللی میانکاله بهشهر حدود ۲۰ درصد خشک شده و همزمان از تیر ماه امسال تاکنون درختان جنگلی مازندران نیز درپی تغییرات اقلیمی استان دچارخشکی شدهاند.
حسینعلی ابراهیمی کارنامی افزود: در حال حاضر هر روز شاهد احداث جاده در مسیرهای جنگلی استان هستیم، متأسفانه وقتی مأمور اعزام میکنیم، میبینند که محدوده خالی از سکنه است ولی جادهکشی شده است.
وی ادامه داد: برخی از مناطق گردشگری استان به اندازهای آلوده شده که حتی اکنون ظرفیت گردشگری خود را نیز از دست داده و ضروری است که خود مردم و طبیعت دوستان در این بخش ورود پیدا کنند.
ابراهیمی کارنامی گفت: براساس آمارهای موجود از حدود ۶۰ سال قبل که وسعت جنگلهای شمال بیش از ۳٫۵ میلیون هکتار بوده، اکنون به کمتر از دو میلیون هکتار کاهش یافته است و وضعیت به گونهای شده که متأسفانه اکنون اگر کسی در مسیر معادن فعال جاده هراز تردد کند، با توجه به میزان بالای ریزگردها انگار که وارد استان خوزستان شده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.