تغییر نتایج سرخها امکانپذیر نیست بررسی بندبند آییننامه انضباطی در پرونده طارمی بررسی آییننامه انضباطی فدراسیون فوتبال نشان میدهد نتایج دیدارهای پرسپولیس قابل تغییر نیست. به گزارش «ورزش سه»، وقتی مسؤولان باشگاه پرسپولیس در بیست و چهارمین سالروز تولد مهدیطارمی خبر بازگشت این بازیکن از ریزه اسپور و حضور مجدد او در جمع سرخپوشان را […]
تغییر نتایج سرخها امکانپذیر نیست
بررسی بندبند آییننامه انضباطی در پرونده طارمی
بررسی آییننامه انضباطی فدراسیون فوتبال نشان میدهد نتایج دیدارهای پرسپولیس قابل تغییر نیست.
به گزارش «ورزش سه»، وقتی مسؤولان باشگاه پرسپولیس در بیست و چهارمین سالروز تولد مهدیطارمی خبر بازگشت این بازیکن از ریزه اسپور و حضور مجدد او در جمع سرخپوشان را منتشر کردند، قطعاً از عواقبِ «خرد جمعی» خود با خبر بودند؛ ولی هرگز انتظار نداشتند پردهها را بازیگر نقش اول کنار بزند!
هنوز برنامه نود تمام نشده بود که کارآگاهان صفحات مجازی شروع به صدور رأی کردند و جام قهرمانی را از سرخها گرفتند، محاسبه کردند که در جدول تراکتورسازی با ۶۱ امتیاز بالاتر از استقلال ۵۹ امتیازی قهرمان لیگ شانزدهم است اما علامت سؤال مهم این است که قانون درباره این اتفاق چه میگوید و جریمه این تخلف چیست؟
سؤال اول این است که چرا فیفا که این پرونده را بهطور کامل بررسی کرده، رأی بر تغییر نتیجه بازیهایی نداده که پرسپولیس از بازیکن مورد نظر منتفع شده است؟
پاسخ به این سؤال کار سختی نیست، مطابق با قوانین فیفا که مشابه آن در آییننامه انضباطی فدراسیون در بند ۳ ماده ۷۴ آمده: «با اثبات جعلی بودن مدارک، در صورتی که جعل و تحریف قبل از انتقال به باشگاه و بر عدم اطلاع باشگاه باشد، فقط فرد ذینفع مقصر بوده و در نتیجه مسابقه تغییری حاصل نمیشود؛ ولی فرد خاطی حداقل ۶ مسابقه و حداکثر ۳ ماه از همراهی تیم محروم و تا یکصد میلیون ریال جریمه نقدی میشود» مهدیطارمی را با محرومیت ۴ ماهه مواجه کرد و پرسپولیس را به خاطر آنچه تحریک بازیکن موردنظر در ترک باشگاه ترکیهای نامیده، از دو پنجره نقل و انتقالاتی محروم و به پرداخت جریمه مالی محکوم کرد این رأی، یعنی فیفا مسؤولان پرسپولیس را «واقف به تخلف و جعل طارمی» تشخیص نداده که اگر این طور بود یحتمل، رأی دیگری صادر میکرد.
اما برخی عقیده دارند که این پرونده ذیل بند ۴ ماده ۷۴ آییننامه انضباطی فدراسیون تفسیر میشود. در این بند قید شده : «با اثبات جعلی بودن مدارک، در صورتیکه جعل با اطلاع مسؤولین باشگاه یا توسط آنان صورت گرفته باشد، بازیکن مورد نظر مطابق بند ۳ تنبیه میگردد و مقام رسمی پشتیبانیکننده موضوع در باشگاه نیز حداقل ۶ ماه و حداکثر یک سال محروم میشود و اگر شرکت بازیکن در مسابقات به اعتبار جعل مدرک صورت گرفته باشد، کمیته انضباطی میتواند نتیجه مسابقه را با رعایت ماده ۲۲ به نفع حریف تغییر داده و بازیکن متخلف را نیز تا یکصد و ۵۰ میلیون ریال جریمه نقدی نماید.»
تا اینجای کار حق با آنهایی است که عقیده دارند باید نتایج تغییر کند؛ اما پیچ و خم این ماجرا به همین دو بند ختم نمیشود.
ابتدای نیم فصل دوم لیگ شانزدهم بود که سازمان لیگ تراکتورسازی را حسب رأی فیفا از داشتن بازیکنانی چون عالیشاه و بیکزاده و شهباززاده محروم کرد؛ ولی با استناد به بند اول ماده ۷۴ آییننامه انضباطی که به صراحت قید کرده: «جعل مدارک به مفهوم این است که مدارک موردنظر از منشأ قانونی آن صادر نشده باشد؛ اما اگر مدارکی را مرجع و منشأ اصلی صادر کرده ولی بعداً همان مرجع گواهی جدید و مغایر با گواهی قبلی خود صادر کند، گواهی اولیه جعلی به حساب نمیآید؛ ولی به محض ارایه گواهی جدید، ادامه کار بر مبنای گواهی اخیر خواهد بود» تغییری در نتایج قبلی این تیم ایجاد نکرد؛ چرا که مرجع صدور کارت بازی این بازیکنان، خود سازمان لیگ بود!
حالا باشگاه پرسپولیس استناد میکند به اتفاقی که بعد از هفته چهارم فصل شانزدهم افتاد، جایی که باشگاه ریزهاسپور در اقدامی عجیب به تمامی باشگاههای لیگ برتری نامهای ارسال کرد مبنی بر «محفوظ بودن حق شکایت آنها از پرسپولیس در صورت استفاده از طارمی». همین تکاپوی ریزهاسپور لازم بود تا مدیرعامل پرسپولیس که از تمام زیر و بم ماجرا مطلع بود، خود را به سازمان لیگ برساند و در این مورد نظر فدراسیون را جویا شود و البته دست پر از خیابان شیخ بهایی خارج شد؛ چرا که سازمان لیگ در قرارداد این بازیکن هیچ منع قانونی نمیدید! با این حساب موضوع طارمی مشمول بند اول ماده ۷۴ میشود که مرجع قانونی یعنی سازمان لیگ کارت بازی این بازیکن را صادر کرده و البته بعداً گواهی جدیدی صادر نکرده تا کارت بازی طارمی اعتبار خودش را از دست نداده باشد. مشابه این اتفاق برای پییچ بازیکن استقلال در لیگ پانزدهم افتاد و با وجود شائباتی پیرامون اشتباه در صدور کارت بازی این بازیکن به دلیل ثبت و فسخ قرارداد بعد از زمان قانونی، سازمان لیگ کارت بازی مهاجم کروات استقلال را صادر کرد و به همین واسطه جایی برای شکایتِ حریفانی که پییچ برابر آنها بازی کرده نگذاشت.
نکته دیگری که وجود دارد آن است که فرصت زمانی شکایت بر روی نتیجه بازی ۲۴ ساعت بعد از سوت پایان است و بعد از آن هیچ شکایتی روی نتیجه بازی صلاحیت رسیدگی را ندارد.
بعد از مرور اتفاقات پیش آمده و مطالعه قوانین، ابهاماتی پیش میآید؛ نظیر اینکه اگر فیفا به مصاحبه طارمی با نود استناد کند و مسؤولان وقت باشگاه پرسپولیس را مطلع از تخلف تشخیص دهد، آیا رأی جدیدی صادر میکند؟ سازمان لیگ به عنوان مرجع قانونی تا چه اندازه در این بینظمی و بیقانونی مقصر است؟ مدیران پرسپولیس در محاکم فوتبالی و غیرفوتبالی به خاطر این تخلف سیستماتیک مورد دادرسی قرار میگیرند؟ آیا ضرر مهدیطارمی برای پرسپولیس در محرومیت دو پنجرهای این تیم از نقل و انتقالات خلاصه میشود؟
به هرحال پرسپولیس در زمین فوتبال قهرمان لیگ برتر شده و براساس قوانین و آییننامه انضباطی نیز نتایج این تیم قابل تغییر نیست و عملاً گرفتن این عنوان از این تیم، امری غیرممکن به نظر میرسد که اگر اینطور نبود، نمایندههای ایران در لیگ قهرمانان و تیمهای سقوطکننده به لیگ یک دستخوش تغییرات خواهند شد که طبیعتاً دور از ذهن و نشدنی است. هیچ قاضی و محکمهای نمیتواند از این تخلف بگذرد. مهمتر از آنکه کدام تیم شایستگی و استحقاق قهرمانی را داشته، پیدا کردن یک راهحل برای جلوگیری از تکرار این بیقانونیهاست، راهی که دست یافتن به آن نه فقط از زمین فوتبال و دولت که از خانواده و مدرسه و دانشگاه میگذرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.