محیط‌زیست نمی‌تواند در مقابل فشارهای بیرونی مقاومت کند

محیط‌زیست نمی‌تواند در مقابل فشارهای بیرونی مقاومت کند رییس سازمان محیط‌زیست گفت: محیط‌زیست نمی‌تواند در برابر فشارهای بیرونی زیاد مقاومت کند. هرچند اعلام کردیم از سال آینده با پشتوانه قانون هوای پاک جلوی تولیدات غیراستاندارد را می‌گیریم. به گزارش مهر، عیسی کلانتری در همایش ملی مبارزه با سرطان گفت: در سال جاری کم‌ترین میزان بارش […]

محیط‌زیست نمی‌تواند در مقابل فشارهای بیرونی مقاومت کند

رییس سازمان محیط‌زیست گفت: محیط‌زیست نمی‌تواند در برابر فشارهای بیرونی زیاد مقاومت کند. هرچند اعلام کردیم از سال آینده با پشتوانه قانون هوای پاک جلوی تولیدات غیراستاندارد را می‌گیریم.

به گزارش مهر، عیسی کلانتری در همایش ملی مبارزه با سرطان گفت: در سال جاری کم‌ترین میزان بارش را در ۵۰سال اخیر داشته‌ایم و متوسط بارندگی حدود ۶۰ درصد کم‌تر از متوسط ۵۰ سال گذشته است.

وی افزود: غبارهای نمکی در دریاچه ارومیه افزایش پیدا کرده و بر اساس تحقیقات محققان اثرات مخربی بر نحوه زندگی جانوران داشته است برای مثال زنبور عسل بر اثر این غبارهای نمکی نمی‌تواند مسیر خود را پیدا کند.

کلانتری اظهار کرد: تغییر اقلیم باعث بخشی از مشکلات است و بیش‌تر آن به مدیریت غلط برمی‌گردد. سیاست‌های غلط اقتصادی که به محیط‌زیست شکننده تأثیر می‌گذارد بر بهداشت انسان نیز مؤثر است. آلودگی آب و از دست رفتن قدرت پالایشی رودخانه‌ها و ورود فاضلاب به رودخانه‌ها، باعث بروز مشکلاتی شده است.

وی همچنین تصریح کرد: ورود فاضلاب‌ها به آب‌ها، ورود کود‌‌‌‌ها و سموم مصرفی به خاک، محیط‌زیست را تخریب کرده است. از سال‌های دور قرار بوده کودهای مصرفی شیمیایی در شمال کشور پوشش گوگردی داشته باشند هنوز این اتفاق نیفتاده است.

کلانتری ادامه داد: اکنون بزرگ‌‌‌‌‌ترین موضوع و مشکل، آلودگی هواست. آلودگی هوا به قسمت‌های مختلف تقسیم می‌شود که بخش اول تولید سوخت در کشور است. وزیر نفت با صراحت اعلام کرد که نمی‌توان گازوئیل با استانداردهای مورد نظر محیط‌زیست تولید کرد. طبق استاندارد گازوئیل نباید بالای ۵۰ پی‌پی‌ام گوگرد داشته باشد، اما گازوئیل‌های موجود در کشور حدود ۷۰ تا ۱۰هزار پی‌پی‌ام است.

رییس سازمان محیط‌زیست گفت: بزرگ‌‌‌‌‌ترین عامل آلودگی هوا در هوای سرد، ذرات زیر ۲٫۵ میکرون است که در اثر سوخت ناقص گازوئیل به وجود می‌آید. در هوای گرم‌تر گازوئیل جای خود را به بنزین می‌دهد. ترکیبات درونی بنزین، به خصوص بنزن این مشکلات را ایجاد می‌کند اما در سمت دیگر هیچکس زورش به مافیای خودروسازی کشور نمی‌رسد.

 

وی در آخر افزود: محیط‌زیست در برابر فشارهایی که از بیرون است نمی‌تواند زیاد مقاومت کند. هرچند اعلام کردیم از سال آینده با پشتوانه قانون هوای پاک جلوی تولیدات غیراستاندارد را می‌گیریم، اما باز هم به لابی‌های خیلی سنگین سرمایه‌داری برخورد خواهیم کرد. بهانه حمایت از تولید داخل، حتی به قیمت جان مردم، ممکن است این قانون را متوقف کند.