وزیر نفت پیمانکاران ایرانی برنده مناقصات پایانه نفتی جاسک شدند وزیر نفت با اشاره به برگزاری مناقصههای پروژه احداث پایانه نفتی جاسک گفت: مناقصههای مربوط به ساخت خطوط لوله این پروژه برگزار و پیمانکاران آن که ۳ شرکت لولهسازی ایرانی هستند، مشخص شدند، همچنین قرارداد این بخش از پروژه جاسک امضا شد و در انتظار […]
وزیر نفت
پیمانکاران ایرانی برنده مناقصات پایانه نفتی جاسک شدند
وزیر نفت با اشاره به برگزاری مناقصههای پروژه احداث پایانه نفتی جاسک گفت: مناقصههای مربوط به ساخت خطوط لوله این پروژه برگزار و پیمانکاران آن که ۳ شرکت لولهسازی ایرانی هستند، مشخص شدند، همچنین قرارداد این بخش از پروژه جاسک امضا شد و در انتظار گشایش اعتبارات اسنادی (LC) هستیم.
به گزارش مناقصهمزایده به نقل از وزارت نفت، بیژنزنگنه بیانکرد: مناقصه ساخت مخازن این پروژه با ظرفیت ۱۰ میلیون بشکه نیز برگزار شده که به احتمال فراوان بهزودی برنده این مناقصه در هیأت مدیره شرکت ملی نفت ایران مشخص خواهد شد، پیمانکار این بخش نیز به احتمال زیاد ایرانی است و قرارداد به صورت BOT خواهد بود، همچنین مناقصه بخش لولهگذاری این پروژه نیز ظرف یک یا دو ماه آینده برگزار میشود.
وزیر نفت با یادآوری اینکه رییسجمهوری تأکید کرد که تا پایان سال ۹۸ بخش اصلی احداث خط لوله این پروژه تکمیل شود، افزود: امیدواریم افزون بر احداث خط لوله، بخشی از مخازن نیز تا تاریخ یادشده آماده شود.
به گفته زنگنه، تلاش بر آن است که تا پایان سال ۹۸ اسکله صادراتی پایانه جاسک فعال شود.
وی همچنین با اشاره به تمهیدات لازم درباره قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارسجنوبی با توتال گفت: شرکت توتال قراردادی را رها نکرده است. با این حال در قرارداد توسعه فاز ۱۱ گفتهایم اگر در ظرف یک سال و نیم مجموع کنسرسیوم ۵۰۰ میلیون دلار هزینه نکنند ما مجاز هستیم قرارداد را لغو کنیم و هیچ مبلغی هم به آنها پرداخت نشود. هماکنون شواهدی وجود ندارد که آنها بخواهند کنار روند، زیرا همه مناقصههای فاز نخست جز حفاری طبق زمانبندی انجام شده است و همه برندهها هم مشخص شدهاند.
وزیر نفت ابراز امیدواری کرد ظرف ۲۰ روز آینده همه قراردادهایی که نزدیک یک میلیارد دلار است و بیشتر برندههای آنها هم شرکتهای ایرانی هستند ابلاغ و فعال شوند.
زنگنه گفت: بیش از ۸۰ درصد ارزش قراردادها به ایرانیها واگذار میشود که در عمل واگذاری قرارداد به شرکتهای ایرانی به معنای انتقال فناوری است.
خبرهای خوش درباره تأمین سرمایه پروژههای نفتی
زنگنه با اشاره به میدانهای نفتی گفت: در حالیکه تولید نفت و گاز میدانهای مشترک ما افزایش یافته است، اما تولید دیگر میدانهای نفتی ما افزایش نیافته و تولید برخی از این میدانها کم شده است. زیرا ما در این سالها جز در میدانهای مشترک نفت و گاز که ترتیباتی برای سرمایهگذاری آنها اندیشیدیم، برای سرمایهگذاری در میدانهای غیرمشترک کمبود منابع داشتیم و نتوانستیم نگهداشت تولید را به موقع انجام دهیم که این شرایط سبب کاهش رقم تولید میشود.
وی با بیان اینکه در بودجه ۹۷ منابعی برای جلوگیری از افت تولید در نظر گرفته نشده است، افزود: با این حال در نظر گرفتهایم با استفاده از منابعی یک طرح نزدیک به ۵٫۵ میلیارد دلاری را برای نگهداشت تولید و بالا بردن تولید اجرا کنیم. این طرح را به شورای اقتصاد تحویل دادهایم و فکر میکنم بهزودی در دستورکار قرار گیرد و اگر تصویب شود کار جدید و خوبی برای افزایش تولید نفت و جلوگیری از افت تولید است.
زنگنه ادامهداد: براساس برنامه در بخش نفت باید ۱۳۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری انجام شود، اما مقدار کمی از آن تاکنون عملی شده است. در واقع سرمایه مورد نیاز را باید از ۳ بخش صندوق توسعه ملی، سرمایه خارجی و استفاده از بازار سرمایه در داخل و خارج تأمین کنیم.
وزیر نفت گفت: در زمینه قرارداد با شرکتهای خارجی تمرکز زیادی کردهایم و نیروهای ما در این زمینه بسیار کار میکنند. در بخش استفاده از سرمایهها برنامههای خوبی داریم که فکر میکنم امسال خبرهای خوبی در این باره منتشر شود، اما منابع سرمایهگذاری انجام شده در میدانهای مشترک چه پارسجنوبی و چه غرب کارون، متکی به ماده ۱۲ رفع موانع تولید و صندوق توسعه ملی بوده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.