تأثیر چشم‌گیر دلار بر قیمت‌گذاری محصولات فولادی

دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی ایران مطرح کرد تأثیر چشم‌گیر دلار بر قیمت‌گذاری محصولات فولادی دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی ایران گفت: مجموع چرخه تولید محصولات فولادی نظیر انرژی، مواد اولیه و کارگر ارزان قیمت در داخل کشور رقم می‌خورد اما نوسانات بازار جهانی ارز در کشور، تأثیر به‌سزایی بر قیمت‌گذاری […]

دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی ایران مطرح کرد

تأثیر چشم‌گیر دلار بر قیمت‌گذاری محصولات فولادی

دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی ایران گفت: مجموع چرخه تولید محصولات فولادی نظیر انرژی، مواد اولیه و کارگر ارزان قیمت در داخل کشور رقم می‌خورد اما نوسانات بازار جهانی ارز در کشور، تأثیر به‌سزایی بر قیمت‌گذاری این محصولات می‌گذارد.

به گزارش آنا، امیرحسین‌کاوه، دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی ایران در خصوص قیمت‌گذاری در بازار محصولات فولادی کشور گفت: رقابت‌پذیری در تمامی بازارهای تولیدی امری حیاتی بوده که رقابت در بازار فولاد نیز از این قضیه مستثنا نبوده بنابراین زمانی که شرایط تولید محصولات فولادی در ایران با فضای جهانی بسیار متفاوت است، قیمت‌ها باید براساس میزان هزینه‌کرد در تولید داخل و حفظ کامل رقابت‌پذیری رقم بخورد.

وی ادامه‌داد: قیمت سنگ‌آهن، انرژی، هزینه نیروی کار در بنگاه‌های تولیدی ایران از ترازهای جهانی بسیار پایین‌تر بوده بنابراین زمانی‌که به دلیل افزایش قیمت دلار، این محصولات تولید داخل با افزایش قیمت مواجه می‌شوند، امری پذیرفتنی نیست.

کاوه با انتقاد از روند قیمت‌گذاری محصولات فولادی تأکیدکرد: زمانی که بازار ارز تحت تأثیر قیمت دلار قرار می‌گیرد، به‌خاطر روند قیمت‌گذاری اشتباه در محصولات فولادی، افزایش قیمت دلار گریبانگیر محصولات فولادی نیز شده چرا که پایه قیمت‌گذاری در بورس‌کالا براساس قیمت جهانی و دلار است.

دبیر سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی ایران با تأکید بر آن‌که کشف قیمت در بورس کالا برای برخی از محصولات عرضه شده در این بازار عادلانه نیست، تصریح‌کرد: ساختار بورس کالا باید به نحوی اصلاح شود تا کشف قیمت‌ها به‌صورت عادلانه و بر مبنای چگونگی تولید باشد.

کاوه در خصوص میزان تولید و تنوع محصولات فولادی در کشور نیز اشاره کرد و گفت: به‌ جز ورق‌های فولادی سایر محصولات تولیدی کشور از قبیل تیرآهن، میل‌گرد، شمش و غیره می‌تواند پاسخگوی مصرف نیاز داخلی بوده اما در زمینه تولید ورق‌های فولادی با کمبود مواجه هستیم و سالانه بخشی از نیاز صنایع داخلی به این کالا از محل واردات تأمین می‌شود.

 

وی در پایان خاطرنشان‌کرد: این محصولات به صورت سالانه بالغ بر ۵ تا ۶ میلیون تن صادرات را در کارنامه دارند، فولاد خام در کشور خبر داد و افزود: ایران در تولید فولاد از مزیت نسبی برخوردار است، چرا که مواداولیه موردنیاز برای تولید این کالا از قبیل سنگ‌آهن، انرژی و نیروی کار به وفور و ارزان در مملکت وجود دارد.