توقعات از پروژه‌های نیمه‌تمام برآورده نمی‌شود

عضو کمیسیون صنایع در مخالفت با کلیات بودجه ۹۷ توقعات از پروژه‌های نیمه‌تمام برآورده نمی‌شود عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، گفت: نظام بودجه‌ریزی ضعف دارد و باید اصلاح شود. به گزارش مناقصه‌مزایده، حمیدرضافولادگر در نشست علنی دیروز مجلس شورای اسلامی در مخالفت با کلیات لایحه بودجه سال ۹۷ گفت: مخالفت من به […]

عضو کمیسیون صنایع در مخالفت با کلیات بودجه ۹۷

توقعات از پروژه‌های نیمه‌تمام برآورده نمی‌شود

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، گفت: نظام بودجه‌ریزی ضعف دارد و باید اصلاح شود.

به گزارش مناقصه‌مزایده، حمیدرضافولادگر در نشست علنی دیروز مجلس شورای اسلامی در مخالفت با کلیات لایحه بودجه سال ۹۷ گفت: مخالفت من به معنای نادیده گرفتن زحمات دولت در تهیه لایحه، سازمان برنامه و بودجه، کارشناسان و اعضای کمیسیون تلفیق نیست.

دو سوم ارقام بودجه به خارج از بودجه‌عمومی ریخته می‌شود

نماینده مردم اصفهان در مجلس دهم، با طرح این سؤال که شیوه نظام بودجه‌ریزی کشور کی قرار است اصلاح شود، تصریح‌کرد: چندین سال است در مورد این موضوع بحث و گفت وگو می‌شود اما به آن اعتنایی نمی‌شود؛ در واقع دو سوم رقم‌های بودجه به خارج از بودجه عمومی شرکت در بودجه بانک‌ها و شرکت‌ها و مؤسسات انتفاعی ریخته می‌شود و عملاً به آن پرداخته نمی‌شود و این ضعف نظام بودجه‌ریزی است و هنوز رفع نشده است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، با بیان این‌که ۴۳۰ تا ۴۴۰ هزار میلیارد تومان بودجه‌عمومی دولت است، گفت: ۶۰ هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی است، این رقم در بودجه سال گذشته ۷۰۰ هزار میلیارد تومان بوده است، در واقع علاوه بر کاهش نسبت بودجه عمرانی به بودجه جاری یک هفتم است، در این رابطه چگونه می‌توان کشور را توسعه داد.

وی ادامه‌داد: این‌که منابع دولت محدود است، اغلب درآمد‌ها محقق نمی‌شود و با توجه به تحریم‌ها بحث‌های انتقال درآمدهای نفتی را قبول داریم اما تا کی می‌خواهیم به این شیوه ادامه دهیم.

این نماینده مردم در مجلس دهم، افزود: با این شیوه بودجه‌ریزی توقعات از پروژه‌های نیمه‌تمام و مناطق کم‌تر توسعه‌یافته برآورده نمی‌شود.

هنوز از شاخص‌های بودجه عملیاتی عقب هستیم

وی با انتقاد از این‌که ساختار بودجه‌ریزی کشور همچنان با اندک اصلاحات مانند شیوه سابق است، ادامه‌داد: برای بودجه‌ریزی عملیاتی قدم‌های اولیه برداشته شده و هنوز نمی‌توان این بودجه را عملیاتی دانست؛ بودجه عملیاتی تعریف مختص به خود را دارد اما متأسفانه نظام بودجه‌ریزی کشور همچنان مانند گذشته بوده و تغییری نکرده است.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با تأکید بر این‌که تا زمانی که ساختار بودجه‌ریزی به‌طور کامل اصلاح نشود، نمی‌توان بی‌نقص بودن آن را ادعا کرد، تصریح‌کرد: انتظار می‌رود حرکتی را که سازمان برنامه‌ریزی شروع کرده را بتواند ادامه دهد تا با بودجه‌ریزی عملیاتی و انعطاف‌پذیر مشکلات نظام بودجه‌ریزی حل شود.

 

فولادگر یادآورشد: سیاست‌های برنامه ششم تصریح دارد که صندوق توسعه ملی را باید از قوانین بودجه‌ای و جاری خارج کنیم همچنین بند ۱۸ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی نیز بر کاهش وابستگی به نفت تا صفر شدن آن تأکید دارد؛ سپاسگزاری می‌کنیم که درآمدهای مالیاتی امسال از نفت بیش‌تر شده است البته به شرطی که رونق باشد و فشاری به اقشار وارد نشود.