تولید مالچ زیستی؛ تثبیت خاک با فرایندی طبیعی محققان پژوهشگاه مهندسی ژنتیک و زیست فناوری نوعی مالچ زیستی تولید کردهاند که علاوه بر تثبیت خاک معایب مالچهای نفتی را ندارد. به گزارش ایرنا، ریزگرد یا مجموعهای از گردوغبار، دود و سایر آلودگیها در هوا یا high-density particulate matter و fine dust به دلایل مختلفی از […]
تولید مالچ زیستی؛ تثبیت خاک با فرایندی طبیعی
محققان پژوهشگاه مهندسی ژنتیک و زیست فناوری نوعی مالچ زیستی تولید کردهاند که علاوه بر تثبیت خاک معایب مالچهای نفتی را ندارد.
به گزارش ایرنا، ریزگرد یا مجموعهای از گردوغبار، دود و سایر آلودگیها در هوا یا high-density particulate matter و fine dust به دلایل مختلفی از جمله آلایندههای صنعتی، گسترش بیابانها، خشک شدن تالابها و رفت و آمد خودروها و نظایر آن اغلب زمانی روی میدهد که ذرات گرد و غبار در هوای خشک افزایش یابد.
ریزگردها مختص یک منطقه خاص در جهان نیست و در نقاط مختلف نمونههای متعددی از آن مشاهده شده است؛ غیر از منطقه خاورمیانه و کشورهای ایران، عراق، عربستان و اردن که به شدت طی یک دهه اخیر با این مشکل دست و پنجه نرم میکنند، چین نیز کانونهای گردوغبار دارد که موجب بروز آلودگی در این کشور و حتی کره جنوبی میشود.
دلیل بروز ریزگردها و در نتیجه آن آلودگی هوا هر چه باشد، اعم از فعالیت انسانی، توسعه صنعتی یا تغییرات اقلیم، یقیناً زندگی ساکنان مناطق درگیر این پدیده را با مشکل روبهرو میکند و عوارض فراوان جانی، مالی، روحی و پیامدهای آن در حوزههای مختلف اجتماعی و اقتصادی و روانشناختی کاملاً روشن است.
کشورهای مختلف راههای گوناگونی برای مبارزه با گردوغبار دارند و در ایران از مدتها قبل با پاشیدن مالچ نفتی برای تثبیت خاک و جلوگیری از ادامه گرد و غبار تلاش شده است.
این روش به منابع مالی برای تأمین مالچ و پاشیدن آن نیاز دارد، اما بعضی کارشناسان با استفاده از مالچ به دلیل معایب مختلف دیگری از جمله بالابردن دمای محیط منطقه، بدبویی، نابودی موجودات و گیاهان و سیاه کردن زمین مخالف هستند.
در همین حال، محققان پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک نوعی مالچ زیستی یا میکروبی تولید کردهاند که علاوه بر سازگاری با محیطزیست، خاک را تثبیت میکند و برای تولید انبوه به سرمایهگذاری نهادهای متولی نیاز دارد.
مجری این طرح در مورد این مالچ زیستی ساخته شده توضیح داد: این مالچ بر مبنای فرایند سیمانی شدن زیستی یا بیوسمنتاسیون (biocementation) عمل میکند.
دکتر فاطمه تابنده ادامه داد: این فرایند بهطور طبیعی و با سرعت پایین در محیطزیست رخ میدهد؛ البته در صورتی که شرایط مناسب برای انجام آن فراهم باشد. سیمانی شدن زیستی، به بالا بردن مقاومت و ارتقای سختی خاک و سنگها، با استفاده از محصولات و یا فعالیتهای میکروبی گفته میشود که میتواند در مواردی مانند جلوگیری از فرسایش خاک، کاهش پتانسیل تورمی خاک رسی و کاهش روان گرایی خاک ماسهای در پروژههای بهسازی خاک استفاده شود، این فرایند مبتنی بر فناوری زیستی است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.