مدیر پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی خبر داد فرونشست ۱۲متری دشتهای غرب تهران مدیر پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی با تأکید بر اینکه پمپاژهای بیرویه آب باعث فرونشست زمین دشتهای غربی تهران تا عمق ۱۲ متر شده است، از وجود آب کافی برای ۲٫۵ میلیون نفر در تهران و تنها ۴۰ میلیون نفر در ایران خبر داد. مهدیزارع در […]
مدیر پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی خبر داد
فرونشست ۱۲متری دشتهای غرب تهران
مدیر پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی با تأکید بر اینکه پمپاژهای بیرویه آب باعث فرونشست زمین دشتهای غربی تهران تا عمق ۱۲ متر شده است، از وجود آب کافی برای ۲٫۵ میلیون نفر در تهران و تنها ۴۰ میلیون نفر در ایران خبر داد.
مهدیزارع در گفتوگو با خانه ملت، با تأیید این خبر که بسیاری از دشتهای ایران با فرونشست زمین مواجه شدهاند، گفت: در ۳۵ سال اخیر مسأله خشکسالی در ایران بهطور گسترده وجود داشته و رشد و تمرکز جمعیت در برخی مناطق و در پی آن توسعه کشاورزی که ۴۰درصد اشتغال در ایران را رقم میزند، همچنین پمپاژ آب به افزایش فرونشست زمین دامن زده است، تاجاییکه ۹۰ درصد منابع آب برای این صنعت مصرف میشود.
وی با اشاره به میزان فرونشست در تهران ادامهداد: افزایش جمعیت این شهر در برخی مناطق از جمله دشت جنوب و غرب و به دنبال آن پمپاژ آبهای زیرزمینی به منظور تأمین آب شرب موردنیاز و آب کشاورزی موجب فرونشست زمین شده است.
منابع آب تهران تأمینکننده نیاز دو میلیون نفر است
زارع با تأکید بر اینکه منابع آب تهران تنها برای ۴۰ میلیون نفر پاسخگو بوده در حالی که ایران دارای ۸۰ میلیون جمعیت است یادآورشد: تهران از ۸۷۰۰میلیون جمعیت در شبها برخوردار بوده که در طول ۴ و نیم روز جمعیت شناور نیز بدان افزوده میشود و این در حالی است که در این شهر تنها برای دو تا ۲٫۵ میلیون نفر آب شرب وجود دارد که از ۳ سد لار، لتیان و کرج تأمین میشود، بنابراین چارهای نیست جز اینکه از طریق پمپاژ آب از طریق تصفیه آبهای زیرزمینی، آنها را مجدد به چرخه مصرف برگردانند، ضمن اینکه بحران خشکسالی در سالهای اخیر نیز بر عمق این مشکل افزوده است.
وی خاطرنشانکرد: افزایش جمعیت تهران بیشتر به دلیل مهاجرت به این شهر بوده و رشد جمعیت از طریق زاد و ولد در آن بسیار محدود است، کمااینکه براساس تحقیقات مرکز آمار ایران در پایتخت سالانه حدود ۱٫۱ درصد در پی زاد و ولد و ۷۳٫۱ درصد متأثر از مهاجرت، رشد جمعیت را شاهد هستیم.
زارع با بیان اینکه فرونشست زمین تهران غیرقابل بازگشت است تصریحکرد: براساس اندازهگیری فرونشست زمین در تهران به این نتیجه رسیدیم در ۳۵ سال گذشته به دلیل پمپاژ ۱۲ متری آب در دشتهای غرب تهران همین میزان فرونشست زمین نیز وجود داشته است که این معضل خانههای شهریار، وردآورد، جنوب جاده تهران-کرج تا نزدیک منطقه غرب تهران از جمله فرودگاه مهرآباد، تهرانسر و منطقه ۱۷، ۱۸ و ۹ را تحت تأثیر قرارداده است.
مدیر گروه مهندسی زلزلهشناسی پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله، از فرونشست زمین به عنوان عامل تغییر تنش در گسلهای تهران یاد کرد و افزود: فرونشست در دشتهای غرب، جنوب و رفسنجان که گسلهای فعال از آنها عبور میکنند، میتواند موجب تغییر تنش در این مناطق شود، از سوی دیگر پمپاژ آب و افزایش فرونشست زمین باعث کم شدن تنش قائم شده و این همان موضوعی بوده که در گسل شمال تهران اتفاق افتاده است، کمااینکه شواهد ناشی از این مهم، ما را به بررسی دلیل فرونشست ۱۲ متری زمین سوق داد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.