واردات کالای چینی معضل اصلی تولیدکنندگان است

  سخنگوی کمیسیون صنایع ‌و معادن مجلس، با بیان این‌که واردات کالاهای چینی نفس تولید داخلی را بریده است، گفت: درشرایط پسا تحریم کشور دولت باید بیش از پیش به کیفیت کالا‌ها و حمایت از تولید داخلی توجه کند. به گزارش میزان، رمضانعلی سبحانی با اشاره به واردات بی‌رویه رسمی و غیررسمی بسیاری از کالا‌ها […]

 

سخنگوی کمیسیون صنایع ‌و معادن مجلس، با بیان این‌که واردات کالاهای چینی نفس تولید داخلی را بریده است، گفت: درشرایط پسا تحریم کشور دولت باید بیش از پیش به کیفیت کالا‌ها و حمایت از تولید داخلی توجه کند.

به گزارش میزان، رمضانعلی سبحانی با اشاره به واردات بی‌رویه رسمی و غیررسمی بسیاری از کالا‌ها به ویژه کالاهای چینی گفت: واردات کالای چینی به معضل اصلی تولیدکنندگان داخلی تبدیل شده به نحوی که عرضه انواع محصولات چینی با قیمت‌های بسیار پایین، کسب ‌و کار تولید‌کنندگان داخلی را از رونق انداخته است.

نماینده مردم سبزوار، جوین و جغتای در مجلس شورای‌اسلامی با بیان این‌که واردات قاچاق و عرضه انواع محصولات ارزان قیمت چینی نفس تولیدکنندگان داخلی محصولات را به شماره انداخته است، افزود: افزایش هزینه تولید داخلی بسیاری از کالاهای صنعتی، نبود حمایت لازم از تولیدکنندگان، برخی سیاست‌گذاری‌های تعرفه‌ای غلط و واردات قاچاق این کالاها، تولیدکنندگان ایرانی را در رقابت با کالاهای وارداتی حتی در بازارهای مصرف داخلی با مشکل مواجه کرده است.

وی افزود: کالاهای وارداتی به دلیل تنوع مدل و قیمت بسیار پایین حتی با حداقل کیفیت گوی رقابت را از تولیدات داخلی ربوده‌‌اند.

سبحانی‌فر با اشاره به این‌که طوفان کالاهای چینی به هیچ چیز رحم نمی‌کند، ادامه ‌داد: محصولات چینی از مهر و سجاده نماز گرفته تا چادر مشکی بر سر تولید داخلی آوار شده‌اند.

وی با بیان این‌که عدم کنترل و نظارت بر این معضل سبب شده تا تولیدکننده‌های داخلی ضربه سنگینی از این ناحیه متحمل شوند، اظهار‌ داشت: تنها باید کالاهایی که مشابه آن‌‌ها در داخل تولید نشده وارد کشور شوند و ورود هرگونه کالا که مشابه داخلی داشته مگر در شرایط خاص ممنوع شود.

سبحانی‌فر افزود: در شرایط تحریم بازار کاذبی در کشور ایجاد شده بود و مردم مجبور به تأمین نیازهای خود با کالاهای بی‌کیفیت و بنجل بودند، اما کشور وارد فصل جدیدی از اقتصاد شده و دولت و وزارت صنعت، معدن‌ و تجارت بیش از پیش باید به کیفیت کالا‌ها و خواسته‌های مردم باید توجه کنند.

وی تنها راه نجات اقتصاد کشور از واردات کالاهای غیرضروری به ویژه کالاهای چینی را منوط به حمایت از تولید و توسعه ‌صادرات دانست و ادامه‌ داد: هیچ‌گاه نمی‌توان با واردات ‌اقتصاد را نجات داد و در حال‌حاضر نقدینگی در اقتصاد کشور منحرف شده و تمام نگاه تولید‌کنندگان به دست بانک‌ها برای دریافت وام است.

 این نماینده مردم در مجلس نهم یادآور ‌شد: اگر چینی‌‌ها در بخش‌های گوناگون توانمندی تولید دارند، ایرانی‌‌ها نیز می‌توانند در بسیاری از موارد که لیاقت و شایستگی خود را در آن نشان داده‌اند، تولیدات با‌ارزشی داشته و نه تنها در بازار ۷۵ میلیون نفری ایران مورد توجه قرار گیرد، بلکه برای بازارهای صادراتی نیز جذاب باشد.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به نام‌گذاری سال ۹۵ از سوی مقام معظم رهبری به «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام ‌و عمل» تصریح‌ کرد: با واردات بی‌رویه کالا و عدم حمایت از تولید داخلی اقتصاد مقاومتی محقق نخواهد شد و دولت باید به دنبال رفع مشکلات پیش روی صنعتگران و واحدهای تولیدی باشد.

۰۰۰

تولیدکنندگان ایرانی با ۲۰ درصد از ظرفیت کار می‌کنند

رییس اتحادیه پیراهن دوزان با اشاره به وجود بیش از ۳۰۰۰ واحد صنفی در این صنف گفت: در حال حاضر حدود ۴۰ درصد از تولیدکنندگان این صنف دست از کار کشیده و فعالیت خود را تعطیل کرده‌اند.

جواد درودیان با اشاره به تأثیرات رکود اقتصادی بر صنایع پوشاک کشور به خصوص صنف پیراهن‌دوزان به تراز گفت: در دو سال اخیر، تعدادی از واحدهای صنفی ما تعطیل، تعداد دیگری که دارای مغازه اجاره‌ای بودند از ادامه کار منصرف و واحدهای بزرگ و توانمند ما که در گذشته از موقعیت مالی خوبی برخوردار بودند با ۲۰ درصد ظرفیت خود در حال فعالیت هستند.

وی با انتقاد از راه‌اندازی فروشگا‌ه‌های محصولات ترکیه‌ای در کشور افزود: در دو سال اخیر رکود به شدت افزایش یافته و با توجه به افزایش واردات کالاهای چینی و ترکیه‌ای کار برای تولیدکننده ایرانی بسیار مشکل شده است.

درودیان با انتقاد از عملکرد دولت خاطرنشان ‌کرد: الحمدا… دولت به شدت به فکر اشتغال کارگران خارجی بوده و با ارایه تسهیلات و امکانات فراوان درصدد نابودی تولید داخلی است.

وی درباره تأثیر ایامی مانند ایام نوروز یا مناسبت‌هایی مانند روز پدر در بهبود مقطعی بازار پوشاک داخلی تصریح‌ کرد: این مناسبت‌‌ها بیش‌تر روی واحدهای فروش پوشاک تأثیر داشته و تأثیر چندانی در افزایش تولید پوشاک داخلی ندارد.

این فعال صنفی در توضیح دلایل این موضوع افزود: اکثر مغازه‌های فعال در سطح شهر به فروش اجناس خارجی مبادرت داشته که این مناسبت‌‌ها نیز بیش‌تر باعث افزایش فروش تولیدات خارجی می‌شود.

رییس اتحادیه پیراهن دوزان با تأکید بر وجود توان کافی در داخل کشور برای تأمین نیاز داخلی و حتی صادرات پوشاک به سایر کشور‌ها اظهار ‌داشت: متأسفانه امروز پوشاک خارجی، هم به صورت قاچاق و هم به صورت قانونی وارد کشور می‌شود.

وی در ادامه افزود: وقتی کالایی تولید داخلی داشته و مشابه آن حتی با کیفیت بهتر در داخل کشور تولید می‌شود نه تنها به صورت قاچاق بلکه حتی نباید به صورت قانونی نیز وارد کشور شود.

درودیان تصریح ‌کرد: برای مثال ما در گذشته لایی مورد استفاده در پیراهن را با گمرکی ۸ میلیون تومان در کانتینر وارد می‌کردیم اما در حال حاضر این گمرکی به ۴۸ میلیون تومان افزایش یافته که چنین مواردی در کنار موارد مشابه باعث افزایش قیمت تمام شده کالاهای تولید داخل می‌شود.

وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در زمینه حمایت از تولید داخلی افزود: با این‌که مقام رهبری، واردات کالاهای خارجی که مشابه داخلی دارند را غیرمجاز دانسته‌اند اما مشخص نیست دولت در حال انجام چه اقداماتی در زمینه حمایت از تولید داخلی است؟

 

 رییس اتحادیه پیراهن دوزان در خاتمه با انتقاد از رفتار دولت در زمینه حمایت از تولیدکنندگان خارجی افزود: وقتی شرکتی از کشور ترکیه می‌خواهد نمایشگاهی در ایران برپا کند دولت از ارایه مکان رایگان برای برپایی این نمایشگاه تا سایر تسهیلات با شرکت‌های ترکیه‌ای همکاری داشته و به این شرکت‌ها تخفیفاتی می‌دهد که باعث افزایش فروش محصولات این شرکت‌ها در داخل کشور است، اما با تولیدکننده داخلی عکس این رفتار صورت می‌گیرد.