آیا دریاچه ارومیه احیا میشود؟ ستاد احیای دریاچه ارومیه تشکیل شده تا نقش هماهنگکننده را بین دستگاههای اجرایی مختلف برای پیشبرد سیاستها در جهت احیای دریاچه ارومیه داشته باشد، اما شکایت ستاد احیا از ابتدای امر کمبود بودجه بوده است. به گزارش سیناپرس، بسیاری از فعالان محیطزیست و کارشناسانی که در تمام این سالها در […]
آیا دریاچه ارومیه احیا میشود؟
ستاد احیای دریاچه ارومیه تشکیل شده تا نقش هماهنگکننده را بین دستگاههای اجرایی مختلف برای پیشبرد سیاستها در جهت احیای دریاچه ارومیه داشته باشد، اما شکایت ستاد احیا از ابتدای امر کمبود بودجه بوده است.
به گزارش سیناپرس، بسیاری از فعالان محیطزیست و کارشناسانی که در تمام این سالها در فعالیتهای مربوط به احیای دریاچه ارومیه کار کردهاند و زحمت کشیدهاند، اذعان دارند که خود ستاد احیا به درستی عمل نکرده و بودجهای که به آن اختصاص داده شده نیز در جای درستی به مصرف نرسیده است. در حقیقت میتوان گفت بسیاری از کارشناسان بر این باورند که کلیه اقداماتی که تاکنون برای احیای دریاچه ارومیه انجام شده است، روی ریل درستی واقع نشده و لازم است که برای حرکت، روی ریل درست بازگردانده شود.
اما برای شروع یک حرکت اصلاحی اینچنینی، به انتشار گزارش کاملی از بودجهها و خرجکردهای ستاد احیا بههمراه نتایج آنها به صورت کاملاً شفاف احتیاج است. این کار به جامعه محیطزیست این امکان را میدهد که فعالیتهای ستاد احیا را مورد نقد قرار دهند و برای اصلاح آنها برنامهریزی کنند. کاوه مدنی، یکی از معاونان سازمان حفاظت محیطزیست، یکی از کارشناسانی است که تخصص اصلیشان مدیریت منابع آب است. پس چه بهتر که سازمان محیطزیست در این زمینه نقش پررنگتری ایفا کند و هدایت این امر را بر عهده گیرد.
چه کسانی مخاطب «نبایدها» هستند؟
یک نکته مهم در سخنان معاون اول رییسجمهور، در روزهای پیش تأکید بر ضرورت بهکارگیری روشهای صرفهجویی در مصرف آب کشاورزی است، که البته مختص حوضه آبریز دریاچه ارومیه نیست و درباره کل کشور صدق میکند. بودجه این کار را هم باید دولت تأمین کند و طرحی ملی برای آن راهاندازی کند.
اما نکته بسیار مهم و کلیدی در گفتههای آقای جهانگیری این است که آب آزاد شده اضافه نباید برای توسعه کشاورزی مصرف شود. این سخن بسیار درست و به جایی است، اما سؤال مهم این است که مخاطب این «نباید» کیست؟
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.