سازمان ملل برای سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹پیشبینی کرد رشد بالای ۵ درصدی اقتصاد ایران سازمان ملل در گزارشی پیشبینی کرد رشد اقتصادی ایران در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹، بالای ۵ درصد باقی میماند. به گزارش ایسنا، سازمان ملل در گزارشی با عنوان «دورنمای شرایط اقتصادی جهان» به بررسی شرایط اقتصادی جهان در سال پیشِرو […]
سازمان ملل برای سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹پیشبینی کرد
رشد بالای ۵ درصدی اقتصاد ایران
سازمان ملل در گزارشی پیشبینی کرد رشد اقتصادی ایران در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹، بالای ۵ درصد باقی میماند.
به گزارش ایسنا، سازمان ملل در گزارشی با عنوان «دورنمای شرایط اقتصادی جهان» به بررسی شرایط اقتصادی جهان در سال پیشِرو پرداخت. در بخشی از این گزارش، به وضعیت اقتصادی کشورهای منطقه جنوب آسیا و از جمله ایران پرداخته شده است. سازمان ملل چشم انداز اقتصادی این منطقه را به دلیل تقویت مصرف شخصی و نیز سیاستهای مناسب کلان اقتصادی، پایدار و مطبوع توصیف کرده است.
بر پایه این گزارش، سیاستهای پولی انبساطی به خوبی اجرا شدهاند و سیاستهای مالی در تعداد زیادی از این کشورها تأکید بالایی روی سرمایهگذاریهای زیرساختی دارد. بهبود تقاضای خارجی هم از جمله عواملی است که به رشد کمک کرده است. انتظار میرود متوسط رشد تولید ناخالص داخلی کشورهای این منطقه (ایران، هند، بنگلادش، بوتان، پاکستان، سری لانکا، مالدیو، نپال، افغانستان و جزایر سولومون) در سال ۲۰۱۸ به ۶٫۵ درصد و در سال ۲۰۱۹ به ۷ درصد برسد. هم چنین انتظار میرود تورم این منطقه پایدار و در سطوح پایین باقی بماند.
این گزارش با اشاره به بهبود مشهود وضعیت اقتصادی ایران در سال ۲۰۱۷ میافزاید: رشد تولید ناخالص داخلی ایران پس از رشد چشمگیر ۱۲٫۵ درصدی سال ۲۰۱۶ که از طریق توسعه صادرات و افزایش تولید نفت حاصل شد، در سال ۲۰۱۷ به سطح قابل توجه ۵٫۳ درصد رسید و انتظار میرود رشد تولید ناخالص داخلی این کشور در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ نیز به دلیل سیاستهای پولی مناسب و بهبود بخش خارجی، بالای ۵ درصد باقی بماند. با این حال، تداوم این رشد بستگی به جذب سرمایهگذاری خارجی و دوری از ریسکهای ژئوپلیتیکی دارد.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است شرایط پولی در کشورهایی چون هند، ایران و نپال تسهیل شده است، اما رشد بدهیهای اعتباری یکی از مشکلات این منطقه باقی مانده است. کشورهای این منطقه ۲۵ درصد از جمعیت جهان و ۵ درصد از تولید ناخالص جهانی را در اختیار دارند. همچنین سرانه تولید ناخالص داخلی این کشورها ۲۰۰۰ دلار است که پایینتر از متوسط جهانی به شمار میرود.
سازمان ملل از تورم و سیاستهای پولی به عنوان عواملی که میتوانند باعث ایجاد نااطمینانی در این منطقه شوند نام برده و نسبت به از دست رفتن دستاوردها در صورت شتاب گرفتن بیش از حد انتظار تورم هشدار داده است. نرخ تورم ایران در سال گذشته میلادی ۹٫۶ درصد برآورد شده است و پیشبینی میشود تورم در سال ۲۰۱۸ به ۱۰٫۹درصد و در سال ۲۰۱۹ به ۱۰٫۲ درصد برسد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.