بازی اقتصادی ایران در لیگ ۵ اعتبار سازمان همکاری و توسعه اقتصادی

بازی اقتصادی ایران در لیگ ۵ اعتبار سازمان همکاری و توسعه اقتصادی گروه تجارت- رییس سابق اتاق بازرگانی ایران معتقد است: در سال‌های گذشته به‌دلیل تحریم، کاهش روابط بانکی با دنیا و موانعی که در بازپرداخت تعهدات بین‌المللی داشتیم، به لیگ پرخطر‌ترین اقتصادهای جهان سقوط کردیم. اما پس از برجام این موانع تا حدودی رفع […]

بازی اقتصادی ایران در لیگ ۵ اعتبار سازمان همکاری و توسعه اقتصادی

گروه تجارت- رییس سابق اتاق بازرگانی ایران معتقد است: در سال‌های گذشته به‌دلیل تحریم، کاهش روابط بانکی با دنیا و موانعی که در بازپرداخت تعهدات بین‌المللی داشتیم، به لیگ پرخطر‌ترین اقتصادهای جهان سقوط کردیم. اما پس از برجام این موانع تا حدودی رفع شد و در کنار برخی اصلاحات اقتصادی و ثبات سیاست‌های اقتصاد کلان، اعتبار کشورمان افزایش پیدا کرد و ما به رتبه ۵ پا گذاشتیم.

به گزارش مناقصه‌مزایده، محسن‌جلال‌پور تصریح‌کرد: بین این همه خبر بد، بهبود رتبه اعتباری ایران یک سیگنال مثبت است. همان قدر خوشحالی دارد که رتبه ایران در جدول فیفا مثلاً ۵ پله ارتقا پیدا کند و از این جهت مهم است که سرمایه‌گذار بین‌المللی اگر بخواهد در ایران فعالیت کند، ابتدا نگاهش به همین شاخص است.

وی با بیان این‌که بازی «اعتبار» تحت نظارت سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، ۸ لیگ و یک سوپرلیگ دارد، افزود: ۳۵ کشور عضو این سازمان آنقدر شفاف‌ هستند که نیاز به رتبه‌بندی اقتصادهای آنها نیست. به‌عبارتی، این کشور‌ها در سوپر لیگ اعتبار بازی می‌کنند.

این فعال اقتصادی ادامه‌داد: ۲۰۱ کشور دیگر اما در ۸ لیگ، دسته‌بندی شده‌اند.۹۳ کشور در دو لیگ ۶ و ۷ جای گرفته‌اند. ۱۵ کشور در لیگ پنجم بازی می‌کنند، ۱۲ کشور در لیگ ۴، ۱۶ کشور در لیگ ۳ و ۶ کشور در لیگ دو و در نهایت دو کشور هم در لیگ یک و صفر دسته‌بندی شده‌اند.

جلال‌پور با بیان این‌که سنگاپور و تایوان دو کشوری هستند که در لیگ صفر و یک به تنهایی جا خوش کرده‌اند، گفت: بدترین‌های این دسته‌بندی، لیگ‌های ششم و هفتم هستند که ایران به مدت ۹ سال در آنها بازی کرده است. در دوران اصلاحات، اعتبار ایران به جایی رسید که چند سال در لیگ چهارم بازی کرد و این بهترین جایگاهی است که تا امروز داشته‌ایم.

‌وی یادآورشد: اما با آمدن محموداحمدی‌نژاد و گره خوردن کار ما با جهان، جایگاه اقتصاد ایران تنزل پیدا کرد و ما به لیگ هفتم سقوط کردیم. یعنی اعتبار اقتصاد ایران هم‌ردیف کشورهای بحران‌زده‌ای مثل افغانستان، ونزوئلا، تاجیکستان، اوکراین و عراق شد.

عضو اتاق بازرگانی ایران ادامه‌داد: در مقابل، عربستان رقیب منطقه‌ای ما همراه با کشورهایی نظیر امارات متحده عربی، مالزی و چین در لیگ دو بازی می‌کند. ترکیه نیز در یک دهه گذشته به‌طور مستمر در لیگ ۴ بازی کرده است. در حال حاضر ما هم در لیگ ۵ و همراه با کشورهایی مثل بنگلادش، تونس، ویتنام و برزیل بازی می‌کنیم.

به گفته وی هرچند خیلی خوشحال‌کننده است که در مدت زمانی کوتاه از لیگ هفتم به لیگ پنجم صعود کرده‌ایم اما همچنان فاصله زیادی با کشورهای خیلی معتبر داریم.

وی در پاسخ به این سؤال که به چه دلیل جایگاه ما تا لیگ هفتم تنزل پیدا کرد و به چه دلیل به لیگ پنجم صعود کردیم؟،گفت: در سال‌های گذشته به دلیل تحریم، کاهش روابط بانکی با دنیا و موانعی که در بازپرداخت تعهدات بین‌المللی داشتیم، به لیگ پرخطر‌ترین اقتصادهای جهان سقوط کردیم. اما پس از برجام این موانع تا حدودی رفع شد و در کنار برخی اصلاحات قابل توجه مثل کاهش تورم و ثبات سیاست‌های اقتصاد کلان و اندکی بهبود در مناسبات بانکی کشور، اعتبارمان افزایش پیدا کرد و ما به لیگ ۵ پا گذاشتیم.

رییس سابق اتاق بازرگانی ایران افزود: جالب این است که در ارزیابی اخیر سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، از مجموع ۲۰۱ کشور مورد ارزیابی، تنها ۳ کشور، ایران، کرواسی و بلاروس وضعیت بهتری پیدا کرده‌اند و دیگر تغییرات منفی بوده است.

جلال‌پور با بیان این‌که بهبود رتبه اعتبار ایران می‌تواند مستمر باشد به این شرط که تحریم‌ها دوباره برنگردد، روابط ما با جهان بهبود پیدا کند و اصلاحات در نظام بانکی آغاز شود، گفت: برای این‌که به رشد اقتصادی بالا و پایدار و اشتغال‌زا دست پیدا کنیم، باید زمینه را برای جذب و جلب سرمایه خارجی فراهم کنیم و سرمایه‌گذار خارجی هم قطعاً برای شناخت بازار ایران از همان ابتدا به درجه اعتبارمان توجه خواهد کرد.